De TMNT -film uit de jaren 90 bevatte indrukwekkende live-action vertolkingen van zijn titulaire helden, maar hun kostuums verborg een verontrustend geheim. De eerste Teenage Mutant Ninja Turtles -film, uitgebracht in 1990, werd een financiële hit en verdiende wereldwijd $ 202 miljoen tegen een budget van $ 13,5 miljoen. Een van de hoogtepunten van de film was het ontwerp van de vier hoofdrolspelers. De schildpadden werden tot leven gewekt via acteurs in pakken gemaakt door Jim Henson’s Creature Shop. De pakken waren behoorlijk geavanceerd, maar ze gingen berucht gemakkelijk kapot. Ze vereisten ook een ingewikkelde innerlijke werking, iets dat ertoe leidde dat de maskers een potentieel verontrustend ontwerpdetail hadden.

De documentaire The Making of Teenage Mutant Ninja Turtles: Behind the Shells bood inzicht in de creatie van de pakken van de schildpadden. In de documentaire onthulde Michelangelo’s acteur in kostuum, Michelan Sisti, dat de oogspleten voor de acteurs zich precies onder de ogen van de schildpadden bevonden, wat onbedoeld de illusie wekte dat de helden een soort wezen met vier ogen waren, waardoor ze zich griezelig voelden. vergelijkbaar met een creatie van HP Lovecraft. Bovendien hadden de kostuums ook een mondgat in de mond van de schildpadden (het gat was zichtbaar in de film), vermoedelijk zodat acteurs er doorheen konden ademen en gemakkelijker begrepen konden worden tijdens het filmen, wat onbewust bijdroeg aan het verontrustende ontwerp van de kostuums.

Behind The Shells Making Of Teenage Mutant Ninja Turtles Movie HQ Full Documentary I II TMNTFilm.net

Hoe het kennen van het geheim van het schildpaddenpak de film verandert

Nadat hij de oogspleten in de schildpadpakken had onthuld, klaagde Sisti gekscherend over de onthulling. Maar hoewel zijn toon speels was, benadrukte zijn reactie hoe details als deze de onderdompeling van het publiek kunnen doorbreken. Door het gordijn van een film naar achteren te trekken, krijg je er meestal een ander perspectief op; dat geldt met name voor projecten die zo afhankelijk zijn van praktische effecten als de originele Teenage Mutant Ninja Turtles- films. Zich bewust zijn van cruciale productiedetails kan schadelijk zijn voor de kijkervaring. In dit geval kan kennis van de oogopeningen ertoe leiden dat kijkers zich concentreren op de werking van de schildpadpakken, in tegenstelling tot de personages en het verhaal.

Dat hoeft echter niet noodzakelijkerwijs het algemene resultaat van de onthulling te zijn. Hoewel kennis van de oogspleten voor sommigen begrijpelijkerwijs schadelijk kan zijn, kan het ook geen effect hebben op anderen. De schildpadkostuums waren een prestatie, vooral vanwege de technologie die beschikbaar was op het moment dat ze werden gemaakt. De inspanningen om ze tot leven te brengen, resulteerden in een indrukwekkend realistisch resultaat. Als zodanig zullen sommige kijkers waarschijnlijk niet weten waar acteurs door hun kostuums kunnen kijken vanwege de hoge kwaliteit van de live-action TMNT – hoofdrolspelers.

Waarom het nog vreemder was om in het schildpadpak te zitten

De innerlijke werking van de pakken was vreemd, maar het dragen ervan was een nog vreemdere ervaring voor de schildpadartiesten. De pakken waren ongelooflijk geavanceerd en waren in staat tot realistische gezichtsbewegingen, bestuurd door poppenspelers van een afstand terwijl de acteurs in kostuum optraden. Om deze symbiotische relatie tussen acteurs en poppenspelers te bereiken, werden twee soorten pakken gebouwd: een voor actiescènes en een andere voor close-ups en dialoogscènes. De laatste was gevuld met elektronische componenten, wat resulteerde in een ongemakkelijke ervaring voor de fysieke artiesten. In de documentaire onthulde Michelan Sisti hoe lawaaierig en vreemd het belichamen van de Teenage Mutant Ninja Turtles (die opnieuw worden opgestart) was:

“Je hebt de motorgeluiden die constant aan de gang zijn, je kunt het niet zien. […] En je hebt het geluid van je poppenspeler, omdat je met hem kunt praten. In het andere oor, je “Ik heb het geluid van de gemeenschappelijke feed, dat is iedereen die met elkaar praat. En dan heb je wat er in de buitenwereld gebeurt, dat ook doorsijpelt. Dus het is eigenlijk alsof je in Grand Central bent tijdens de spits met een blikje kan over je hoofd.”

De onhandigheid van het filmen in de kostuums werd verergerd door hun aanzienlijke gewicht. Zoals gezegd zijn er twee versies van de pakken gemaakt. De ene was prestatiegericht, terwijl de andere vrij was van elektronica om vechtscènes te vergemakkelijken. Desalniettemin waren de kostuums behoorlijk zwaar, met een gewicht van 70 pond per stuk (via The Hollywood Reporter ). Hoewel het onduidelijk is welke versie van het pak dat woog, was het filmen in een van beide buitengewoon belastend voor de acteurs, waarbij ze naar verluidt ongeveer vijf pond per dag verloren. Hoewel de pakken vele uitdagingen met zich meebrachten, resulteerden ze in een memorabel realistische interpretatie van de schildpadden waardoor Teenage Mutant Ninja Turtles een cultklassieker werd.

Geef een antwoord