Ratatoskr is een van de schattigste en grappigste personages in God of War Ragnarok, maar de mythische figuur dreigde blijkbaar volledig uit het spel te worden geschrapt. Het epische vervolg introduceert een aantal nieuwe mythische Noorse personages, waaronder de gemene goden Thor en Odin. Ratatoskr is een favoriete toevoeging aan de God of War – cast geworden, maar zijn aanwezigheid werd blijkbaar tegengewerkt door sommige ontwikkelaars.

Een rapport van Game Informer onthult dat Ratatoskr bijna buiten de game werd gelaten, waarbij God of War Ragnarok – regisseur Eric Williams hard vocht voor zijn opname. Tijdens een interview met Game Informer onthult Williams dat andere ontwikkelaars Ratatoskr wilden schrappen vanwege zijn openlijk komische rol en de toch al grote cast van de titel. Williams bleef echter vastbesloten dat Ratatoskr’s komische opluchting belangrijk zou zijn in het verder sombere verhaal van de game. YouTube-komiek en getalenteerde stemacteur SungWon Cho werd gekozen om Ratatoskr te spelen, en SungWon schreef blijkbaar een groot deel van de dialoog van de eekhoorn samen met het uitvoeren van stem- en bewegingsregistratie.

Ratatoskr is God Of War Ragnarok’s meest charmante wezen

Ratatoskr is een belangrijke figuur in de Noorse mythe en dient als de boodschapper van de World Tree Yggdrasil, en God of War uit 2018 heeft een aparte versie van het personage in de vorm van een Atreus-oproep. Ratatoskr in God of War Ragnarok verschilt aanzienlijk van de grove en vulgaire versie van de vorige titel, die werd ingesproken door Troy Baker in plaats van SungWon Cho. Het actievolle vervolg verklaart de verandering echter door de ware Ratatoskr aspecten van zijn persoonlijkheid te laten scheiden in kleinere spectrale versies van hemzelf. Troy Baker keert terug als de blauwe Bittere Eekhoorn, terwijl SungWon de fysieke Ratatoskr en zijn andere varianten uitbeeldt.

Hoewel God of War Ragnarok is gebaseerd op de Noorse mythologie, neemt de game creatieve vrijheden met veel aspecten van oude verhalen. De aanwezigheid en betekenis van het Griekse karakter Kratos is bijvoorbeeld duidelijk een groot verschil met de verhalen die door Noord-Germaanse culturen worden verteld. De mythologie van GoW Ragnarok herinterpreteert ook de Aesir-goden zoals Thor en Odin, door ze af te schilderen als wrede moordenaars en manipulators in plaats van heldhaftige krijgers en vriendelijke heersers. De versie van Ratatoskr in God of War Ragnarok is eveneens uniek en neemt de rol aan van Yggrasils charismatische verzorger in plaats van slechts een boodschapper.

Ratatoskr is een van de meest memorabele personages in God of War Ragnarok, met SungWon Cho’s hilarische optreden waardoor de eekhoorn zich onderscheidt van de rest van de cast. Veel ontwikkelaars wilden verrassend genoeg het komische wezen knippen, maar regisseur Eric Williams verzette zich gelukkig tegen de verwijdering van het personage. Ratatoskr helpt de stemming in God of War Ragnarok te verlichten en maakt van Sindri’s House een opwindende locatie om opnieuw te bezoeken.

Geef een antwoord