Alan Rickman was net zo gefrustreerd als zijn personage tijdens een Love Actually- scène. Geregisseerd door Richard Curtis, bevatte Love Actually een getalenteerde ensemblecast die negen met elkaar verweven liefdesverhalen navigeerde in de weken voorafgaand aan Kerstmis. In de romantische komedie uit 2003 speelde Rickman de hoofdrol als Harry, een getrouwde man die begint te vallen voor zijn secretaresse Mia (Heike Makatsch). Een van de meest tragische scènes van de film komt wanneer Harry’s vrouw Karen (Emma Thompson) zich realiseert dat haar man mogelijk ontrouw is doordat hij haar een Joni Mitchell-cd schonk nadat ze een gouden ketting in zijn jaszak had ontdekt.

Wanneer Harry die ketting wil kopen, doet hij dat terwijl hij in het winkelcentrum is met zijn vrouw, die er alleen op uit trekt om cadeautjes voor hun moeders te kopen. Harry heeft een korte tijd om de ketting voor Mia te kopen en wordt bijna verijdeld door het hilarisch lange inpakproces van juwelier Rufus (Rowan Atkinson). Tijdens ABC ’s The Laughter and Secrets of Love Actually: 20 Years Later – A Diane Sawyer Special (via Vanity Fair ), onthult Curtis dat Rickman net zo gefrustreerd was als zijn personage tijdens de beroemde scène van Atkinson. Bekijk wat Curtis hieronder zegt:

“Rowan nam gewoon zijn tijd, dus hij deed opnames van elf minuten, [dan] zei hij… ‘kijk, laten we teruggaan en dat doen, [opnieuw] beginnen’, en de arme Alan [Rickman] was daar de hele tijd ‘grr, ugh.’”

De liefdesscène van Rowan Atkinson was essentieel

Rickman was niet de enige die gefrustreerd raakte door een van de meest bekende scènes van zijn personage in Love Actually, waarbij Hugh Grant in de special ook onthulde dat hij een hekel had aan het filmen van zijn inmiddels iconische danssequentie, waarin zijn personage uit de premier jamde. naar het nummer “Jump” van The Pointer Sisters. Uit de opmerkingen van Curtis blijkt dat zowel Rickman als Atkinson zowel op als buiten de camera een zeer karakteristiek karakter hadden, waarbij Rickman overeenkwam met Harry’s ergernis en Atkinson trouw bleef aan Rufus ‘nauwkeurigheid. De improvisatie van Atkinson wierp zijn vruchten af, aangezien zijn Love Actually – cadeauverpakkingsscène tegelijkertijd een van de grappigste en meest ondraaglijke scènes in de film is.

Hoewel kijkers er niet per se op uit zijn dat Harry wegkomt met het bedriegen van zijn vrouw, is de frustratie van het personage voelbaar door het scherm heen, wat logisch is aangezien Rickman het naar verluidt zelf zwaar voelde. Ondanks zijn gekmakende karakter, is de Love Actually – scène van Atkinson zowel de sleutel tot het plot als een essentieel moment van komische opluchting. Zonder enige lichtzinnigheid was het vooruitzicht dat Harry langs Karen’s rug zou sluipen om een ​​ketting voor zijn secretaresse te kopen, misschien te duister voor kijkers van de rom-com om te verteren.

Bovendien leidt het langdurige proces van het inpakken van geschenken door Rufus ertoe dat zowel Karen Harry bij de sieraden ziet als Harry de cadeauverpakking vermijdt en de ketting in een doos bewaart, een reeks gebeurtenissen die ertoe leidt dat Karen stiekem in Harry’s zak gluurt. en het geschenk zien, dat haar later op de hoogte brengt van Harry’s mogelijke affaire. Atkinson’s amusant langdurige manier van doen komt later ook om de hoek kijken, wanneer hij per ongeluk Sam (Thomas Brodie-Sangster) helpt.maak zijn grootse romantische gebaar om door het vliegveld te rennen door het personeel af te leiden met zijn nauwgezette manieren. In zekere zin is Rufus een held van die twee verhalen, waardoor Sam afscheid kan nemen van Joanna (Olivia Olson) en Karen via een omweg kan vertellen over Harry’s ontrouw. Ondanks het belang van Rufus voor de plot, is het begrijpelijk dat Rickman geïrriteerd was door het proces van Atkinson tijdens het filmen van Love Actually.

Geef een antwoord