WAARSCHUWING! Dit artikel bevat belangrijke SPOILERS voor woensdag seizoen 1! Wednesday Addams overtreedt een van haar belangrijkste regels en huilt tijdens een ongelooflijk verwoestende gelegenheid tijdens woensdag seizoen 1. De meest opvallende kenmerken van het Wednesday Addams-personage zijn haar uitgestreken toon en uitdrukking, sardonische houding, gotische stijl en moorddadige obsessies, die volgens het record van Netflix -brekende serie ontrafelt enigszins in een meer emotioneel complexe verkenning van de iconische figuur. Woensdag glimlacht bijvoorbeeld niet alleen ongebruikelijk bij het zien van oom Fester, maar ze stort ook oprechte tranen van verdriet op een van de meest trieste momenten van woensdag seizoen 1.

De enige keer dat woensdag huilt, is wanneer Thing sterft in woensdag seizoen 1, aflevering 7. Finding Thing gestoken in haar kamer, tranen wellen op in de ogen van een emotioneel radeloze woensdag als ze de bewuste hand naar oom Fester brengt, die hem probeert te doen herleven gebruikmakend van zijn elektrische krachten. Nadat hij het bijna had opgegeven, zapt Fester Thing op wonderbaarlijke wijze weer tot leven, waardoor Wednesday bijna moest huilen en glimlachen. Woensdag waren er al veel doden om haar heen gevallen, maar het mysterieuze ding was anders: hij was haar familie, naaste vertrouweling en verantwoordelijke bij Nevermore. Ding die werd neergestoken veroorzaakte woensdag een zeldzame kwetsbaarheid omdat ze bang was een van de weinige wezens te verliezen die haar echt begrepen.

Waarom woensdag zegt dat ze nooit huilt

Toen ze een band kreeg met Enid in aflevering 1 van woensdag, onthult het personage van Jenna Ortega dat ze nooit huilt, en daarom waren haar tranen bij de korte dood van Thing zo schokkend. Woensdag zegt dat de laatste keer dat ze huilde was na Halloween toen ze zes jaar oud was; ze nam haar huisdierschorpioen Nero mee uit voor een wandeling, waar een groep pestkoppen haar vasthielden en haar lieten toekijken terwijl ze naar hem toe renden en hem doodden. Wanneer de flashback van woensdag seizoen 1, aflevering 1 laat zien dat ze de schorpioen begraaft, vertrouwt ze toe dat ze ” haar kleine zwarte hartje uitschreeuwde ” bij de dood van Nero. Tranen brachten Nero echter niet weer tot leven of ‘ repareerden niets ‘, dus beloofde ze nooit meer te huilen.

Ding die bijna doodging, deed denken aan de dood van Nero, wat ertoe bijdroeg dat woensdag uiteindelijk huilde. Het beeld van woensdag wandelende Nero loopt parallel met hoe ze altijd langs Thing loopt, waarbij beide een even belangrijke rol in haar leven delen. Toen ze zag dat Thing gestoken en levenloos was, kwamen alle emoties terug die ze voelde toen ze Nero tien jaar geleden zag vermoorden, maar woensdag zou deze keer meer doen dan alleen maar huilen, omdat ze eigenlijk de hand van The Addams Family weer tot leven wilde wekken. Wednesday dacht niet dat huilen een teken van zwakte was, ze vond het gewoon zinloos; maar toen die kwetsbare gevoelens die ze wegduwde eenmaal terugkwamen, kon het niet -knipperende karakter van Wednesday het niet laten om tranen te vergieten over haar onstoffelijke vriend.

Wat woensdag huilen om iets echt betekent

Als een meer emotioneel gelaagde verkenning van The Addams Family – personages, is de enige huilscène van woensdag buitengewoon zinvol. Niet toevallig in dezelfde aflevering waarin ze voor de enige keer oprecht lacht, demonstreert huilen op woensdag effectief haar emotionele groei en boog in de serie, wat bewijst dat ze niet het koude, zwarte hart heeft waarvan ze wil dat anderen denken dat ze het heeft. Wednesday ging er prat op grotendeels gevoelloos te zijn, maar Nevermore Academy heeft haar geleerd hoe bevredigend haar tijd kan zijn als ze haar emoties omarmt. Nadat ze naar oom Fester had geglimlacht en om Thing had gehuild, werkte ze toe naar de emotionele climax van het uiten van genegenheid door Enid te omhelzen in de finale van seizoen 1 van woensdag.

Geef een antwoord