Kevin Feige maakt op speelse wijze grapjes over de nieuwe baan van James Gunn die toezicht houdt op de DCU door te doen alsof hij de plannen van Gunn niet kent na Guardians of the Galaxy Vol. 3. Gunn maakt deel uit van het Marvel Cinematic Universe (MCU) sinds hij de eerste Guardians of the Galaxy -film in 2014 regisseerde. Hij begon echter ook met DC te werken en regisseerde The Suicide Squad reboot in 2021. Gunn regisseerde vervolgens ook de spin-off-serie van de film, Peacemaker. Op 25 oktober werd echter onthuld dat Gunn een prominentere rol zou spelen in de DC toen hij samen met Peter Safran werd benoemd tot co-CEO en co-voorzitter van DC Studios.

Tijdens een optreden bij CCPX (via ComicBook.com ), stak Feige wat goedaardige grappen uit over de nieuwe baan van Gunn. Nadat hij door een fan was ondervraagd over wat Gunn’s plannen waren nadat de Guardians of the Galaxy – trilogie was afgelopen, deed Feige alsof hij niet op de hoogte was van Gunns standpunt. Natuurlijk maakte hij duidelijk een grapje, aangezien hij openlijk de rol van Gunn bij DCU steunde. Toch, gezien de veronderstelde aanhoudende MCU versus DCU-vete, is het alleen maar passend dat Feige deed alsof hij niet onder de indruk was van de nieuwe rol van Gunn. Bekijk hieronder zijn statement:

“James Gunn heeft zojuist The Guardians of the Galaxy Holiday Special uitgebracht. Hij voltooit zijn Guardians of the Galaxy-trilogie, en dan heeft hij ergens anders wat werk te doen, ik weet niet waar hij heen gaat.”

Zou Gunn terugkeren naar de MCU?

Terwijl Feige een grapje maakte, verlaat Gunn inderdaad de MCU en gaat hij ” ergens anders ” werken. Zowel de afsluiting van de Guardians of the Galaxy -filmreeks als de aankondiging van zijn nieuwe rol bij DCU lijken het einde van zijn tijd bij de MCU in te luiden. Ondertussen heeft Gunn zelf voorgesteld om Guardians of the Galaxy Vol. 3 zoals zijn laatste MCU-project. Hoewel er van alles kan gebeuren en hij ervoor openstaat om in de toekomst terug te keren naar MCU, zal Gunn gedurende zijn contract exclusief voor de DCU werken. Rapporten hebben gesuggereerd dat zijn exclusieve contract met DCU vier jaar lang is. Als gevolg hiervan heeft Gunn op dit moment geen plannen om terug te keren naar de MCU, maar ergens in de toekomst is er een kans dat hij dat zou kunnen.

Hoe James Gunn de DCU kan veranderen

Ook al is het misschien bitterzoet om Gunn de MCU te zien verlaten, er is nog veel werk aan de winkel met de DCU. Een van de belangrijkste manieren waarop hij de DCU kan veranderen en verbeteren, is door een centrale focus voor de franchise te creëren. Door de jaren heen ontbrak het DCU-films aan richting, focus en onderlinge samenhang, wat resulteerde in verwarring en plotgaten. Gunn heeft al aangegeven dat het creëren van een echt verenigd universum een ​​van zijn eerste projecten met de DCU zal zijn. Hij beloofde dat alle films en shows van DC in de toekomst met elkaar verbonden zullen zijn.

Een andere grote verandering die Gunn zou kunnen bewerkstelligen, is dat DC meer creatieve vrijheid geeft aan de regisseurs van DCU-films. Studio-inmenging heeft voor wat problemen gezorgd in DC, en Warner Bros. is beschuldigd van inmenging in Justice League en David Ayer’s Suicide Squad uit 2016, waarbij de regisseurs de tekortkomingen van de films in ieder geval gedeeltelijk aan dergelijke inmenging toeschrijven. Ondertussen, toen Gunn The Suicide Squad opnieuw opstartte, presteerde het veel beter dan dat van Ayer omdat Gunn meer creatieve vrijheid kreeg. Als regisseurs meer creatieve vrijheid krijgen, kunnen ze mogelijk meer genuanceerde films maken terwijl ze toch in lijn blijven met de strips en de algemene visie voor de DCU. Gunn heeft het potentieel om de DCU te veranderendoor de verbindingsproblemen op te lossen en misschien door meer macht in de handen van de regisseurs te leggen.

Geef een antwoord