In seizoen 3 van The Boys werd Starlight teruggeroepen naar een obscure lijn van dialogen uit Supernatural. Amazons live-action bewerking van het stripboek van Garth Ennis en Darick Robertson is gemaakt door Eric Kripke, maker van The CW’sSupernatural. De paranormale serie, die in 2005 in première ging en 15 seizoenen duurde, volgde de broers Sam (Jared Padalecki) en Dean Winchester (Jensen Ackles) terwijl ze de mensheid beschermden tegen verschillende monsters en demonische entiteiten. Het delen van de maker vanThe BoysSupernaturalresulteerde in de superheldenshow met verschillende knipoogjes naar de inmiddels afgesloten hitserie. Een van hen kwam in seizoen 3, met een regel die een aangrijpende interactie tussen de gebroeders Winchester weerspiegelde.

In The Boys seizoen 3, aflevering 4, “Glorious Five-Year Plan”, sprak Maeve (Dominique McElligott) haar intentie uit om in haar eentje tegen Homelander te vechten, waarop Starlight (Erin Moriarty) antwoordde: “Maeve, je kunt dit niet alleen doen. Hij zal je vermoorden. Geef je echt zo weinig om jezelf?’ Dit lijkt een terugroepactie te zijn geweest naar een jaren oude regel uit Supernatural seizoen 3. In aflevering 10, “Dream a Little Dream of Me”, confronteerde Sam Dean met zijn zelfdestructieve neigingen in verband met zijn levensbeëindigende demonische deal, vertellend hem: “[Niemand] kan je redden omdat je niet gered wilt worden. Ik bedoel, hoe kun je zo weinig om jezelf geven? Wat is er mis met jou?”Deze referentie benadrukt de aangrijpende connectie tussen de projecten en zet een lange erfenis van bovennatuurlijke paaseieren in The Boys voort.

Andere grote bovennatuurlijke paaseieren bij de jongens

De opmerking van Starlight aan Maeve was niet de enige verwijzing in de serie naar Supernatural. Kripke’s CW-show was erg aanwezig in het DNA van de eerste drie seizoenen van The Boys, aangezien de komische bewerking meerdere knipoogjes bevatte naar het universum van Sam en Dean. Een van die paaseieren was minister van Defensie Robert Singer. Geïntroduceerd in seizoen 1 van The Boys, werd Singer gespeeld door Jim Beaver, die ook Robert “Bobby” Singer van Supernatural speelde, een oude mentor van Sam en Dean Winchester. Om de verwijzing meer openlijk te maken, was aflevering 5 van seizoen 3, waarin, na zijn terugkeer naar New York na zijn ontsnapping uit gevangenschap, Soldier Boy van Jensen Ackles een poster van Robert Singer opmerkte.

Er kwam nog een paasei in de finale van seizoen 2 van The Boys. Aanvankelijk een geliefd lid van de Seven, werd Aya Cash’s Stormfront ontmaskerd als een blanke supremacist, wat ertoe leidde dat ze veel kritiek kreeg van het publiek. Dat leidde op zijn beurt tot de creatie van een geanimeerde video waarin ze werd overreden door een zwarte Impala, de geliefde auto van Sam en Dean in Supernatural. Bovendien toonde aflevering 5 van het derde seizoen van The Boys een opname van Soldier Boy waarop werd geëxperimenteerd. Daarin vermeldde een van de wetenschappers een procedure die werd uitgevoerd op Soldier Boy op 24 januari, de verjaardag van Dean Winchester, evenals de verjaardag van de vrouw van Eric Kripke.

Hoe de lijn van Starlight het einde van Maeve’s The Boys S3 definieert

Maeve is een van de meest complexe personages van The Boys. De show bracht haar reis in kaart van een gedesillusioneerde superheld naar het opnieuw omarmen van haar moraliteit door zichzelf op te offeren tegen Soldier Boy in de finale van seizoen 3, een beslissing die werd aangekondigd door de lijn van Starlight. Maeve beëindigde haar gesprek met Annie door te zeggen dat ze verdiende wat haar ook overkwam. Het was een herinnering aan Maeves zelfhaat, die een rol leek te spelen bij het feit dat ze Soldier Boy uit Vought Tower duwde. Maeve’s opoffering aan het einde van seizoen 3 was voornamelijk ingegeven door haar verlangen om haar vrienden te redden, maar men zou kunnen zeggen dat het ook werd beïnvloed door haar desinteresse in zichzelf.

Maar zelfs als dat het geval was, opende het offer van Maeve ook een beter hoofdstuk voor het complexe personage. Niet langer een superheld van beroemdheden, begon het voormalige Seven-lid een nieuw leven met Elena, weg van Homelander en Vought. Hoewel het offer van Maeve zou kunnen worden geïnterpreteerd alsof het zowel uit onbaatzuchtigheid als uit zelfhaat voortkwam, leken ze er schijnbaar toe te leiden dat ze zichzelf in ieder geval begon te vergeven. Ze leek tenslotte genoeg om haar welzijn te geven om eindelijk het leven na te streven waar ze naar verlangde. Het was een emotionele afsluiting van haar boog in The Boys, verbeterd door het feit dat het correleerde met Starlight’s Supernatural -geïnspireerde boodschap.

Word lid van Amazon Prime – bekijk op elk moment duizenden films en tv-programma’s

Start nu een gratis proefperiode

Wil je meer lezen over de inhoud van de jongens? Bekijk hieronder onze inhoud…

  • Homelander’s Secret verandert het verleden en de toekomst van de jongens volledig
  • The Boys: Herogasm – Alles wat je moet weten over de Superhero Party van seizoen 3
  • Het herogasme van de jongens versloeg de hype (maar niet om de redenen die je denkt)
  • Hoe Hughie’s krachten werken bij de jongens (en hoe sterk is hij?)
  • De jongens zijn op weg naar het komische einde van Butcher (en dat zou echt niet moeten)
  • Homelander vs Soldier Boy: wie zou winnen en wie is krachtiger?
  • Sterft Homelander in The Boys Comics (en hoe)?
  • Waarom Kimiko niet kan praten in The Boys

Geef een antwoord