WAARSCHUWING! Dit artikel bevat SPOILERS voor woensdag seizoen 1! De woensdag van Netflix maakt een bepalend element van The Addams Family ongedaan, maar deze wijziging is logisch voor het bovennatuurlijke verhaal. Woensdag introduceert een nieuwe kijk op de iconische spookachtige personages, aangezien de duistere coming-of-age-serie van Netflix de eerste keer is dat een van de personages uit The Addams Family zijn eigen spin-off heeft gekregen. Als tiener Wednesday Addams naar de Nevermore Academy-school voor outcasts wordt gestuurd, leert ze haar paranormale krachten te beheersen terwijl ze raadselachtige lagen van haar familiegeschiedenis blootlegt. Het verhaal van Wednesday is heel anders dan het verleden van Addams Familyaanpassingen, niet alleen door het gezin emotioneel complexer te maken, maar ook door ze in een wereld te plaatsen waar ze niet bijzonder ‘vreemd’ zijn.

Het doel van The Addams Family was om typisch Amerika in de voorsteden te satiriseren door een macabere, enigszins bovennatuurlijke en geschifte familie in deze omgeving te situeren. Het is de bedoeling dat de gotische, moorddadige familie bizar overkomt op hun buren, maar ze verschillen over het algemeen niet van de rest van Wednesda y’s personages op Nevermore Academy. Het zijn niet alleen de Addamses die woensdag worden verbannen door “normies”, maar alle verstoten soorten van Nevermore. De Addams-familie behoudt nog steeds hun eigen gotische uniciteit te midden van Nevermore’s zee van excentriciteit, maar ze belichamen niet het grimmige vis-uit-het-water-contrast dat The Addams Family definieerde’s beroep. Als je bedenkt dat gothic outcasts omringd door ‘normale’ buitenwijken de kracht van regisseur Tim Burton zijn, is deze creatieve verandering des te merkwaardiger.

Waarom woensdag een belangrijk onderdeel van de oproep van de familie Addams mist

Woensdag is niet bedoeld als een regelrechte aanpassing van The Addams Family, dus een wijziging van het uitgangspunt is nog steeds logisch. In plaats van de Addamses simpelweg te presenteren als een onwelkome bovennatuurlijke familie die door de ‘normale’ wereld navigeert, gaat Wednesday verder met dit thema door ze een grotere gemeenschap te geven. De familie van Gomez en Morticia Addams is slechts een van de vele outcast-groepen in de wereld, die het oorspronkelijke uitgangspunt omdraaien door te benadrukken dat ze niet zo uniek zijn als verwacht. De Addams-familie zal altijd vreemd zijn voor typische buitenwijken, maar Wednesday gaat slim in op de vraag of ze nog steeds als zodanig worden gezien in de buurt van andere outcasts.

Op de juiste Tim Burton-manier geeft Wednesday er prioriteit aan om van Wednesday Addams een outcast onder de outcasts te maken, maar haar ouders Gomez en Morticia bloeiden als populaire studenten in deze setting. De verandering van woensdag in de waargenomen vreemdheid van de Addamses, die een veelvoorkomend coming-of-age-verhaal herhaalt, sluit aan bij de moeilijke relatie van woensdag met haar moeder. Terwijl Wednesday haar eigen persoon wordt, merkt ze dat ze een outcast is binnen haar eigen familie en school – niet per se vanwege haar krachten of gotische smaak, maar omdat ze sociaal onhandig is en de verwachte normen voor zowel normies als outcasts tart. Zoals benadrukt in haar dansscène, Wednesdaynormaliseert raar zijn terwijl het individualiteit omarmt in elke omgeving, omdat zelfs verschoppelingen hun eigen “aanvaardbare” gewoonten hebben.

De Nevermore-instelling is logischer voor deze versie van woensdag

Als een meer emotioneel complex personage, is het belangrijk om deze woensdag een veilige ruimte te geven waarin ze zich enigszins “normaal” kan voelen te midden van haar mede-outcasts. Het verhaal van Wednesday belicht ook de strijd tussen outcasts en normies, dus terwijl Wednesday Addams nog steeds opvalt, biedt de setting van Nevermore Academy haar eindelijk bondgenoten die soortgelijke onverdraagzaamheid ervaren. Woensdag zal nog steeds worden verbannen door normen, maar ze is tenminste niet alleen op school terwijl ze de verhoogde achtbaan van bovennatuurlijke tienerangst ervaart. Jenna Ortega’s woensdag heeft een plek nodig waar haar krachten kunnen worden gecontroleerd, ze kan haar eigen persoon worden, weg van de invloed van haar familie, en kan echt vrienden maken, en dat is precies wat Nevermore biedt.

Geef een antwoord