Na bijna een decennium in de franchise heeft Zoe Saldaña de voor- en nadelen van Marvel’s geheimhouding rond Marvel Cinematic Universe – projecten uitgelegd. Saldaña maakte voor het eerst haar MCU-debuut met Guardians of the Galaxy uit 2014 als Gamora, de geadopteerde dochter van Josh Brolin’s Thanos die zich losmaakt van zijn maniakale heerschappij en zich bij het kosmische superheldenteam voegt. Ze zou de rol voortzetten in het vervolg uit 2017, Guardians of the Galaxy Vol. 2, en beide Avengers: Infinity War en Endgame, en komt terug voor mogelijk een laatste rit met Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Terwijl ze in de meest recente aflevering van First We Feast ’s Hot Ones -serie verscheen, werd Zoe Saldaña gevraagd naar de aard van Marvel’s intense beveiliging die haar optredens beïnvloedde. De Gamora-acteur erkende dat er ” voor- en nadelen ” zijn aan de manier waarop de studio omgaat met de geheimhouding van MCU-projecten, die beide uiteindelijk leiden tot een ” zenuwslopende ” ervaring. Zie hieronder wat Saldaña heeft uitgelegd:

Als je voor Marvel werkt, voelt het als een sekte, iedereen zegt: “Wat is er aan de hand? Ik ben in het groen gekleed na vier uur make-up, we moeten iets fotograferen, wat is het? [Lacht] Dat heeft voor- en nadelen, de voordelen zijn dat je geniet van de verrassing voor het einde, en je verpest het niet en het publiek kan een geweldig avontuur beleven als ze naar de film gaan om het te bekijken. Het nadeel is vooral voor de acteur, want je weet niet wat je krijgt, je weet niet waar je heen gaat, je weet niet wat je zegt, je weet niet wat er gaat gebeuren. gebeuren, en dat kan een beetje zenuwslopend zijn.

Gaat Marvel’s geheimhouding te ver?

Met het enorme spektakel dat in bijna al hun projecten te zien is, is de omvang van Marvel’s geheimhouding inmiddels een punt van schande geworden in de filmindustrie. De wens van de studio om hun grootste onthullingen geheim te houden, zorgde ervoor dat zowel Hulk-acteur Mark Ruffalo als Spider-Man-ster Tom Holland achter de schermen in de problemen kwamen nadat ze per ongeluk belangrijke elementen van hun films hadden onthuld. Meerdere acteurs binnen de franchise hebben vergelijkbare gevoelens geuit als Saldaña, waarbij Eternals – sterren Salma Hayek en Kit Harington zich gestrest voelen over het potentieel om te veel te onthullen terwijl Sebastian Stan van Avengers: Endgame en Ant-Man and the Wasp: Quantumania’s Michelle Pfeiffer hebben opgemerkt dat het moeilijk is om verbinding te maken met het gebrek aan materiaal dat van tevoren is gepresenteerd.

Hoewel kan worden betoogd dat het verborgen houden van de belangrijkste geheimen uiteindelijk het publiek ten goede komt, zoals Saldaña hierboven opmerkt, ondermijnt Marvels verlangen naar geheimhouding ook vaak de verwachtingen van fans voor hun verschillende MCU-projecten. Hun inspanningen om de terugkeer van Andrew Garfield en Tobey Maguire voor Spider-Man: No Way Home te behouden, was korte tijd een gespreksonderwerp voor het publiek na gelekte beelden van hun optredens, waardoor het de meest opbrengende film van 2021 werd. Maar, hebben sommigen het gevoel gehad dat deze focus op het geheimhouden van de webslingers de verschillende andere grote opbrengsten van de film wegnam, waaronder Willem Dafoe’s Green Goblin, Alfred Molina’s Doctor Octopus, Thomas Haden Church’s Sandman, Jamie Foxx’s Electro en Charlie Cox’s Matt Murdock.

Het grotere punt dat voor velen zeker waar zal zijn in Saldaña’s gevoelens over Marvel’s intense geheimhouding voor het Marvel Cinematic Universe, is dat deze inspanningen uiteindelijk een deel van het spektakel wegnemen voor de betrokken acteurs. Hoewel veel acteurs nog steeds opgewonden de mogelijkheid bespreken om zich bij de franchise aan te sluiten, zijn er velen die de structuur ook creatief onbevredigend vinden, aangezien het gebrek aan diepere kennis weinig ruimte laat voor creatief eigenaarschap van hun personages. Met Guardians of the Galaxy Vol. 3 zal de MCU-trilogie van James Gunn op 5 mei afsluiten, alleen de tijd zal uitwijzen of Saldaña’s tijd om Marvel’s geheimen te bewaren voorbij is.

Geef een antwoord