Na zijn controverse tijdens de Oscars van dit jaar, heeft Guy Ritchie besproken of Will Smith’s Genie zal worden herschikt in Aladdin 2. De live-action-aanpassing uit 2019, geregisseerd door de regisseur van Sherlock Holmes, bracht wereldwijd meer dan $ 1 miljard op en markeerde een comeback voor Smith, na jaren van kritische en box office-bommen. Aladdin 2 kreeg in 2020 officieel groen licht van Disney en onlangs werd bevestigd door sterren Mena Massoud en Billy Magnussen dat het in de maak is, hoewel schijnbaar pas in de vroege ontwikkelingsfase.

In een recent interview met The Hollywood Reporter werd Guy Ritchie gevraagd of Will Smith’s Genie herschikt zou worden in Aladdin 2. Ritchie bevestigde dat hij volledig van plan is om Smith in de rol te laten blijven, waarbij de film- en serieregisseur van The Gentlemen verklaarde dat zijn persoonlijke ervaring niets anders dan geweldig was, waarbij hij de acteur ” lieftallig ” en een ” perfecte heer” noemde. ” Zie hieronder meer van wat Ritchie deelde:

Ik heb nog nooit een mooiere man ontmoet, en werken met hem was een van de mooiste, geweldige ervaringen die ik ooit heb gehad. Ik heb nooit iets anders gezien dan de volmaakte, genereuze heer. Ik zou er geen probleem mee hebben om Will Smith ergens in te werpen, want, zoals ik al zei, hij was gewoon de perfecte heer.

Hoe de controverse over de Oscars van Smith zijn carrière heeft beïnvloed

Smith zit sinds maart in de problemen, toen hij Chris Rock berucht sloeg en uitschold voordat de cabaretier een prijs uitreikte bij de Oscars na een grap gemaakt op kosten van zijn vrouw. De controverse leidde tot zijn ontslag bij de Academie en een ceremonieverbod van 10 jaar, terwijl ook de perceptie van veel fans en publiek van Smith van de universeel geliefde, strakke beroemdheid werd verstoord. Tijdens promoties voor zijn nieuwste film Emancipation gaf de acteur toe dat hij bezorgd was dat de gevolgen negatief zouden worden onthaald.

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat de reputatie van Smith aangetast is na zijn controversiële Oscar-moment, is het onduidelijk hoeveel impact zijn carrière precies zal hebben. Vanaf nu produceert de ster nog steeds hitshows Cobra Kai en Bel Air, en heeft een aantal acteerprojecten zoals Bad Boys 4 in pre-productie. Als Ritchie’s mening – die sommigen ongetwijfeld controversieel en misschien toondoof zullen vinden – iets is om aan voorbij te gaan, lijkt het erop dat er niet veel is veranderd.

Aladdin’s Genie is al eens eerder herschikt

Het herschikken van Aladdin ’s Genie zou niet ongekend zijn. Nadat hij door wijlen Robin Williams iconisch was gemaakt, werd het personage herschikt voor The Return of Jafar na conflicten met de komiek over het gebruik van zijn rol in commercials en om speelgoed te verkopen. Williams zou terugkeren voor Aladdin and the King of Thieves nadat hij zijn excuses had aangeboden door Disney, maar zou opnieuw worden herschikt met Smith voor de live-action-aanpassing.

Hoewel Smith’s Genie-optreden werd geprezen als verfrissend onderscheidend van die van Williams, is er geen garantie dat het genoeg is om zijn ambtstermijn veilig te stellen. Naarmate de productie van Aladdin 2 meer realiteit wordt, zal Disney waarschijnlijk zijn opties afwegen bij het beslissen over de status van de rol, tot die tijd kan er veel gebeuren. Smith gaat voorzichtig te werk en heeft meerdere openbare excuses aangeboden, waardoor sommigen het voordeel van de twijfel hebben dat zijn gedrag een eenmalige gebeurtenis had kunnen zijn – voor anderen kreeg Smith niet genoeg berisping. Het is ook heel goed mogelijk dat Smith vrijwillig aftreedt. De lat voor Genie ligt hoog: als de rol een nieuwe acteur vereist, zullen kijkers erop aandringen dat er een geschikte vervanger wordt gevonden.

Geef een antwoord