Ondanks de star power erachter, wordt verwacht dat Black Adam Warner Bros. tot $ 100 miljoen zal verliezen. Dwayne Johnson leidde de cast van de DC Universe-film als de titulaire antiheld en verkende zijn afkomst als een voormalige slaaf in het fictieve land Kahndaq die doordrenkt was met bovenmenselijke vermogens door de tovenaar Shazam, maar werd gevangengezet nadat hij zijn krachten had gebruikt voor moorddadige middelen.. Black Adam, die zijn gevecht met de Justice Society of America in het heden beschrijft, kreeg over het algemeen gemengde recensies van critici, en hoewel het publiek genoten heeft van de DCU-film, lijkt het er op de lange termijn niet bij te hebben geholpen.

Bijna twee maanden nadat de film voor het eerst in de bioscopen verscheen, heeft Variety een nieuw rapport uitgebracht waarin de prestaties van Black Adam aan de kassa worden geanalyseerd. Ondanks het vestigen van een nieuw openingsweekendrecord voor Dwayne Johnson, wordt verwacht dat de DCU-film WB tot $ 100 miljoen zal verliezen, met bronnen die aangeven dat de studio ergens tussen de $ 80-100 miljoen aan marketing heeft uitgegeven die, in combinatie met het geschatte productiebudget van $ 200 miljoen, maakte het noodzakelijk dat de film wereldwijd minstens $ 600 miljoen opleverde om break-even te draaien. Op het moment van schrijven is Black Adam aan het einde van zijn theatrale run gekomen met een brutowinst van iets meer dan $ 384 miljoen.

Waarom Black Adam geld verliest

Gezien de internationale aantrekkingskracht die Johnson naar zijn films neigt te brengen, kan het als een verrassing komen te horen dat Black Adam naar verwachting zoveel geld zal verliezen aan de kassa. Een van de grotere elementen die de film schijnbaar tegenhouden, zijn de recensies, met een goedkeuringsscore van 39 procent van critici op Rotten Tomatoes, waarmee het de slechtst beoordeelde aflevering in de DCU is sinds de theatrale versie van Justice League in 2017. Omdat Black Adam ook een minder bekende stripboeknaam is voor degenen die niet bekend zijn met DC, hielp het vertrouwen op de loting van Johnson in de titulaire rol en Pierce Brosnan als Doctor Fate de zaken niet verder.

De andere grotere hindernis die Black Adam tijdens zijn kassarun moest overwinnen, was de concurrentie en het tijdstip van uitgave, iets meer dan een week voor Halloween uitkomen, een vreemde keuze voor een superheldenfilm, en slechts een week na Halloween Ends, een meer release in het seizoen. Zelfs na het ontsnappen aan het seizoen van schrik, moest de DCU-film het opnemen tegen Black Panther: Wakanda Forever uit het Marvel Cinematic Universe, een film die veel vloedgolf achter zich had vanwege zijn vroege bijval en het verhaal dat fungeerde als een eerbetoon aan wijlen Chadwick Boseman. De MCU-titel heeft Black Adam losgelatenvan de bovenste box office-plek in het vierde weekend van laatstgenoemde, hoewel Johnson heel open is geweest over zijn liefde voor beide films en elke rivaliteit tussen de twee ontkende.

Zullen de verliezen van Black Adam zijn DCU-toekomst beïnvloeden?

Nu de film zoveel geld heeft verloren aan de kassa, zullen velen zich zeker afvragen hoe de financiële verliezen van Black Adam de DCU-toekomst van het personage beïnvloeden. Johnson en producerende partner Hiram Garcia hebben vaak plannen aangekondigd om zijn personage in de franchise voort te zetten, namelijk om Black Adam het op te laten nemen tegen Henry Cavill’s Superman, maar met de nieuwe CEO van Warner Bros. Discovery, David Zaslav, die de studiofinanciën nauwlettend in de gaten houdt, een verlies van $ 100 miljoen zou problematisch kunnen zijn voor de terugkeer van Johnson. Maar met de nieuwe hoofden van DC Studios James Gunn en Peter Safran die een 10-jarenplan voor de franchise ontwikkelen, en de overweldigende positieve reacties van het publiek op de film, lijkt het twijfelachtig of de toekomst van Black Adam volledig is afgesloten.

Geef een antwoord