Een van de slechtste Pokémon van Pokémon Scarlet en Violet heeft een grap van een evolutie ondergaan, met een kans op een variatie ervan met een magere 1%. Scarlet en Violet hebben veel nieuwe Gen 9-wezens meegebracht, terwijl ze ook updates voor bestaande Pokémon hebben uitgebracht, waarbij alles is veranderd, van hun typische verplaatsingssets tot de manier waarop ze evolueren.

Dunsparce heeft eindelijk een verdiende Pokémon-evolutie gekregen in Scarlet en Violet, maar de aard ervan voelt meer als een trol van Game Freak dan als een verbetering. Het wezen kan nu evolueren naar Dudunsparce, die er bijna identiek uitziet als het origineel, behalve met een extra hoektand, extra vleugels en nog een of twee lichaamsdelen. Volgens Serebii is een Dudunsparce met drie segmenten ongelooflijk zeldzaam, met slechts een kans van één op 100 dat het schepsel in die vorm evolueert.

Dunsparce’s Pokémon-evolutie is veel werk met weinig resultaat

Hoewel Dudunsparce verre van de eerste Pokémon is met verschillende evolutionaire opties, is de toevoeging ervan in Pokémon Scarlet en Violet misschien wel de meest teleurstellende die tot nu toe naar de Pokedex is gekomen. Om Dunsparce te laten evolueren naar Dudunsparce in Scarlet en Violet, moeten spelers de Pokémon levelen naar level 32 en ervoor kiezen om de aanval Hyper Drill te leren. Hierna zal de volgende keer dat Dunsparce een level omhoog gaat evolueren naar Dudunsparce – het is echter veel moeilijker voor spelers om ervoor te zorgen dat ze een drie-gesegmenteerde in handen krijgen.

Als je bedenkt hoe weinig opwindend en onveranderd Dudunsparce al van Dunsparce is, is het verrassend dat spelers überhaupt tijd besteden aan het ontwikkelen van de grotendeels onopvallende Pokémon, en nog verrassender dat sommigen uren besteden aan het zoeken naar en fokken van de wezens in de hoop een speciale, drie-segment een. Fokken wordt vaak gebruikt door spelers die hun Pokémon speciale vaardigheden willen geven in Scarlet en Violet, maar het kan ook worden gebruikt voor cosmetische effecten, en dit is een perfect – zij het onverwacht – voorbeeld.

Dunsparce evolution (Dudunsparce) three-segment form

Nadat fans meer dan twee decennia hebben gewacht om Dunsparce een evolutie te zien ondergaan, zou het een understatement zijn om Dudunsparce anticlimax te noemen. Veel fans hadden gehoopt op een vergelijkbare situatie als de verandering van Metapod in Butterfree, waar Dudunsparce een compleet andere vorm zou aannemen, maar het is nauwelijks veranderd. Alle Pokémon Scarlet- en Violet -spelers hebben echter hun individuele favorieten, en sommigen vermaken zich nog steeds met het jagen op de ongrijpbare variant met drie segmenten.

Geef een antwoord