Een kostuumontwerper voor Yellowstone prequel 1923 bespreekt het langdurige proces van het selecteren van de hoed van Ford. Ford zal de hoofdrol spelen als Jacob, de patriarch van de Dutton-familie, in de aankomende Yellowstone -spinoff-serie, met naast hem Helen Mirren als de vrouw van zijn personage, Cara. De volgende toevoeging aan het zich uitbreidende neowesterse universum van Taylor Sheridan zal een nieuwe generatie van de Dutton-familie introduceren en hen zien worstelen met de verschillende ontberingen die de jaren twintig met zich meebrengen, waaronder drooglegging, de Grote Depressie, droogte en Westerse expansie. Tot nu toe beloofden de trailers uit 1923 die voor de nieuwe prequel zijn uitgebracht een donkerdere en gewelddadigere toevoeging aan de epische sage van de Duttons.

Met de extreem hoge kijkcijfers van Yellowstone en de bijval die werd behaald door eerdere prequel-serie 1883, is er voldoende verwachting voor 1923, dat nog groter wordt door de sterrenkracht van zijn hoofdrolspelers. Ford en Mirren passen er precies in op basis van de trailers voor de aanstaande spin-off, maar een kostuumontwerper voor de serie onthult dat het tijd kostte om hun uiterlijk te perfectioneren, vooral dat van Ford. Tijdens een gesprek met Variety, 1923kostuumontwerper Janie Bryant meldde dat hij naar schatting 75 hoeden op Ford had geprobeerd voordat hij op de perfecte look voor zijn personage terechtkwam. Bryant benadrukte de nadruk van showrunner Taylor Sheridan op de hoed van Ford in het bijzonder, en verklaarde dat Sheridan Jacob Duttons unieke merk van westerse cowboy essentieel vond om goed te doen. Bekijk hieronder wat Bryant te zeggen had over het proces:

‘Het draait allemaal om zijn hoed. We hebben er zoveel voor hem gemaakt. Alle verschillende kleuren – probeer de verschillende plooien, de verschillende randen, de verschillende kruinhoogtes. Het was zeker een proces. Taylor [Sheridan] is ook heel specifiek over het soort hoed dat hij ook leuk vindt. Er was veel samenwerking met Taylor, met Harrison [Ford] en mijzelf om te creëren wat ik de ‘Jacob’ noem.”

Waarom de look van Jacob Dutton essentieel is in 1923

Yellowstone debuteerde in 2018 en groeide snel in populariteit dankzij de mix van klassieke en eigentijdse elementen, wat resulteerde in een verhaal dat tegelijkertijd tijdloos en relevant aanvoelt. Toen de franchise zich in 1883 vertakte naar het prequelgebiedwerden kijkers ondergedompeld in een western uit het post-burgeroorlogtijdperk waarin de verhuizing van de familie Dutton naar de boerderij die ze later hun thuis zouden noemen, werd beschreven. Dit verhaal sprak kijkers aan die in het verhaal van de Duttons waren geïnvesteerd, evenals fans van historische drama’s, wat leidde tot positieve recensies van zowel critici als publiek.

Als het op 1923 aankomt, is de kans groot dat de nieuwe prequel weer een succes zal worden voor Sheridan dankzij het ingebouwde franchisepubliek, de fans van Ford en Mirren die onvermijdelijk zullen afstemmen, en de aantrekkingskracht van een westers drama uit de jaren 1920 op fans van periode stukken. Om dat publiek te behouden, is het voor de serie echter belangrijker dan ooit om de meeslepende kwaliteit van de andere Yellowstone -series te behouden, zodat de nieuwe generatie Duttons net zo echt en geloofwaardig is als de anderen die het publiek heeft ontmoet. Dit maakt het essentieel dat elk detail van de show, vooral de hoofdpersonages en hun kleding, perfect past bij zowel de personages als de tijdsperiode.

Bovendien moet 1923, om franchisemoeheid te voorkomen, zich onderscheiden van zowel Yellowstone als 1883, waar de nieuwe tijdsperiode bij zou moeten helpen. De maatschappelijke problemen waarmee Jacob en Cara worden geconfronteerd, evenals hun kleding en levensstijl, zullen sterk worden beïnvloed door het tijdperk waarin ze leven, wat waarschijnlijk de reden is waarom vanaf 1923 een andere, grimmiger toon wordt verwacht. Aangezien Jacob, het personage van Ford, misschien wel het sterkste lid van de Dutton-familie tot nu toe is, moet hij er goed uitzien om kijkers voor zich te winnen. Op 18 december zal het publiek eindelijk zien of het harde werk om Jacob’s hoed te kiezen zijn vruchten heeft afgeworpen wanneer 1923 in première gaat op Paramount+.

Geef een antwoord