Na mee te hebben geholpen aan het schrijven van de vorige film, krijgt Ghostbusters: Afterlife 2 een nieuwe, maar bekende regisseur in de vorm van Gil Kenan. Voordat Kenan samenwerkte met Jason Reitman om de sci-fi comedy-franchise terug te brengen naar het grote scherm, maakte Kenan naam met een breed scala aan horrorgenreprojecten, waaronder zijn speelfilmdebuut Monster House en de Poltergeist – remake uit 2015. Eerder werd bevestigd dat Kenan terugkeert om samen met Reitman Ghostbusters: Afterlife 2 te schrijven, hoewel dat niet het enige zal zijn dat hij voor de film doet.

Deadline heeft laten weten dat Ghostbusters: Afterlife 2 een kleine wijziging aanbrengt in het team achter de schermen, aangezien Gil Kenan heeft getekend om het komende vervolg te regisseren. Kenan, die samen met regisseur Jason Reitman het vorige deel in de franchise schreef, keert terug om samen met Reitman het script te schrijven en de regisseursstoel over te nemen van zijn creatieve partner, die nog steeds als producer zal optreden. Kenan schreef over zijn aanstelling als regisseur in de volgende verklaring:

Het is een absolute eer om het protonpakket op te pakken en achter de camera te stappen voor het volgende hoofdstuk van de Spengler-familiesaga. Ik wou dat ik terug kon gaan naar 1984 en de jongen op de zesde rij van Mann Valley West kon vertellen dat hij op een dag een Ghostbusters-film zou gaan regisseren.

Waar zou Ghostbusters: Afterlife 2 over kunnen gaan?

Hoewel er op het moment van schrijven niet veel over de film is onthuld, hebben eerdere rapporten over Ghostbusters: Afterlife 2 aangegeven dat het het verhaal van de familie Spengler uit de vorige aflevering zou voortzetten en dat de actie zou terugkeren naar New York City. De werktitel van het vervolg is zelfs die van “Firehouse”, verwijzend naar het verhaal dat draait om de iconische uitvalsbasis van de Ghostbusters, zoals geplaagd in de scène na de aftiteling van Ghostbusters: Afterlife. Interessant is dat bronnen dicht bij het project nu ook aangeven dat zowel Carrie Coon als Paul Rudd naar verwachting zullen terugkeren voor Ghostbusters: Afterlife 2.

Met Mckenna Grace ook bevestigd om terug te keren om de kleindochter van Harold Ramis’ Egon Spengler in Ghostbusters: Afterlife 2 te spelen, zal het interessant zijn om te zien waar het verhaal over zou gaan. Gezien de vorige film de dreiging van de originele Ghostbusters -film met Gozer opnieuw bezocht, zou kunnen worden gespeculeerd dat het vervolg de familie Spengler zal zien opkomen tegen de terugkeer van een nieuwe vorm van Vigo the Carpathian in NYC. Echter, met de formule van Ghostbusters: Afterlife die het origineel herhaalde, stuitte op enige verdeeldheid van critici, het is misschien slimmer om te voorkomen dat er in de volgende aflevering nog meer oude geesten worden bezocht.

Aangezien Ernie Hudson onlangs aangaf dat hij een versie van het Ghostbusters: Afterlife 2 -script had gezien, waar hij erg enthousiast over was, lijkt het waarschijnlijk dat het vervolg Winston Zeddemore in een bepaalde hoedanigheid zal bevatten. Nu blijkt dat hij de huidige eigenaar van de brandweerkazerne is, zou kunnen worden verklaard dat hij de familie Spengler rekruteert om een ​​nieuwe bovennatuurlijke dreiging in de stad te helpen bestrijden, of helpt bij het financieren van hun inspanningen om het bedrijf opnieuw op te starten. Alleen de tijd zal leren hoe alle stukjes op hun plaats vallen wanneer Ghostbusters: Afterlife 2 op 20 december 2023 in de bioscoop verschijnt.

Geef een antwoord