Waarschuwing: Bevat SPOILERS voor His Dark Materials seizoen 3, afleveringen 1 en 2, “The Enchanted Sleeper” en “The Break”, evenals voor Philip Pullmans boek The Amber Spyglass. Zijn Dark Materials seizoen 3, het einde van aflevering 2 brengt Lyra Belacqua en Will Parry weer bij elkaar en stuurt ze naar een nieuwe wereld, maar met een aantal grote wendingen. Veel van de tweedelige première van His Dark Materials seizoen 3 betreft Will’s pogingen om Lyra te vinden, die in de finale van seizoen 2 door mevrouw Coulter werd meegenomen. Lyra blijft gedrogeerd en kan niet ontsnappen aan haar moeder, maar is het doelwit van verschillende troepen die haar om verschillende redenen proberen te vinden, waaronder het gemene leergezag.

Gelukkig is het Will die Lyra in veiligheid kan brengen in His Dark Materials seizoen 3, het einde van aflevering 2, hoewel niet zonder problemen. Ten eerste heeft Will de Æsahættr, of het subtiele mes, gebroken toen hij probeerde een venster naar een andere wereld te openen. En ten tweede kan een van Lord Asriel’s Gallivespian-spionnen – de kleine mensachtigen die voor hem werken – ze volgen, zodat er nog geen echte ontsnapping mogelijk is. Met dat alles vormt de première van His Dark Materials seizoen 3 mooi het toneel voor wat er gaat komen in de laatste reeks afleveringen van de show.

Hoe het subtiele mes wordt gerepareerd na zijn donkere materialen Seizoen 3, aflevering 2

Het subtiele mes breekt wanneer Will wordt afgeleid door mevrouw Coulter terwijl hij probeert een raam te openen; omdat hij zijn geest niet kan leegmaken en er zijn volledige focus op kan geven, breekt het mes uiteindelijk. Gelukkig kan het mes van Will worden gerepareerd, hoewel het einde van His Dark Materials seizoen 3, aflevering 2 betekent dat het nog even kan duren. In The Amber Spyglass, het boek dat His Dark Materials aanpast in seizoen 3, wordt het mes gerepareerd door Iorek Byrnison, die met zowat elk metaal kan werken. Dat geeft het mes een ietwat ironische draai, aangezien het al door Will werd gebruikt om gemakkelijk een deel van Ioreks hemelijzeren pantser te breken.

In The Amber Spyglass is het repareren van de Æsahættr te doen, maar niet eenvoudig. Het vereist dat Lyra stenen vindt en vasthoudt die een gas afgeven en lucht weghouden van het metaal; Iorek moet boven een oven tollen en met een grote stenen hamer op de scherven van het mes slaan; Will gebruikt al zijn energie om het mes mentaal op zijn plaats te houden. Maar gefixt is het, en dat zal belangrijk zijn, want het subtiele mes is cruciaal in het verhaal van His Dark Materials. De naam Æsahættr vertaalt zich naar “God-vernietiger” en zal door Will worden gebruikt in de laatste strijd tegen de Autoriteit.

Waar Lyra en Will naartoe gaan na het einde van zijn Dark Materials seizoen 3 aflevering 2

Will Parry en Lyra Belacqua’s eerste aanloophaven, na rust, zal zijn om Iorek te zoeken zodat hij het mes kan repareren. Hij is momenteel echter gescheiden van Will en Lyra – hij vecht tegen de soldaten waardoor ze door het raam naar een andere wereld kunnen gaan, maar ze sluiten het achter zich. In The Amber Spyglass vertrekken en keren ze door hetzelfde raam terug, maar dat is hier geen optie. Het betekent dat er nog een raam moet zijn – misschien het raam dat Will uitsnijdt in het huis waar Lyra werd vastgehouden – maar het voegt een nieuwe rimpel toe aan het verhaal.

Nadat Iorek het mes heeft gerepareerd, zullen Will en Lyra – vergezeld van de Gallivespians die hen zijn gevolgd – naar het land van de doden reizen. Sinds de postcredescène van His Dark Materials seizoen 2 heeft Lyra dromen of visioenen van haar vriend, Roger, die stierf in de finale van seizoen 1. Roger schreeuwt om Lyra’s hulp, en dus zal ze naar hem toe gaan. Het is niet verwonderlijk dat het land van de doden een duistere plek is, waar daemons niet kunnen binnenkomen – erdoorheen gaan zal een van de grootste tests tot nu toe van Lyra’s leven blijken te zijn.

Wat gebeurt er daarna met Lord Asriel en mevrouw Coulter

Lord Asriel arriveerde te laat in His Dark Materials seizoen 3, het einde van aflevering 2, wat betekent dat Lyra’s ouders herenigd zijn, maar zonder haar. Dat bepaalt hun toekomstige verhaallijn, aangezien beiden aan hun eigen agenda werken om het leergezag te verslaan. Lord Asriel en mevrouw Coulter gaan met elkaar in een strijd van verstand na Lyra’s ontsnapping, met een verschil van mening: Asriel toont weinig zorg voor zijn dochter, terwijl mevrouw Coulter er verrassend veel van toont. Hij brengt haar in zijn raad, zij het als gevangene, maar zij ontsnapt zelf met behulp van een van Asriel’s intentievaartuigen.

Dat is echter nogal opzettelijk van de kant van Lord Asriel. Mevrouw Coulter gaat naar de Consistorial Court van het leergezag, waar ze zal spioneren voor Asriel. Hoewel Lyra’s twee ouders in veel opzichten niet meer van elkaar verschillen, zijn ze niet alleen met elkaar verbonden door hun dochter, maar ook door hun verlangen – om verschillende redenen – om de Authority te verslaan. Door ze in dit stadium weer bij elkaar te brengen, bewijst His Dark Materials dat ze niet echt aan elkaar kunnen ontsnappen, en benadrukt hoe hun lot nauw met elkaar verweven is.

Metatron en The Authority: de schurken van His Dark Materials seizoen 3 uitgelegd

Zijn Dark Materials seizoen 3 onthult een andere slechterik: de regent van de Autoriteit, Metatron, die momenteel regeert over het Kingdom of Heaven. Metatron is de broer van de engel Baruch, een van de twee die Will hielp op zijn eigen reis. Hoewel het waar is dat Metatron tot regent van de Autoriteit is gemaakt, is dit niet precies het geval tegen de tijd dat Lord Asriel van zijn bestaan ​​verneemt. In werkelijkheid is Metatron machtiger geworden dan de Autoriteit, en heeft hij de heerschappij over de hemel van hem overgenomen en zijn mede-engel gevangengezet.

De Authority zelf is een van de grote leugens in de wereld van His Dark Materials. Hij is geen ware God, maar eerder de eerste engel. Nadat hij uit Dust was gevormd, overtuigde hij de engelen die volgden ervan dat hij hun schepper was, en werd als zodanig aanbeden in meerdere werelden. De Authority is veel minder machtig in de tijdlijn van His Dark Materials seizoen 3 dan hij ooit was, omdat hij verzwakt was door zijn lange gevangenschap. Desalniettemin moeten de Authority en Metatron allebei worden verslagen in de laatste strijd van Lord Asriel tegen het Kingdom of Heaven.

His Dark Materials seizoen 3 brengt maandag nieuwe afleveringen uit op HBO.

Geef een antwoord