Harley Quinn-acteur Margot Robbie onthult haar mening over James Gunn die het DC Universum leidt. Bij het creëren van zijn DC Extended Universe heeft Warner Bros. een aantal verdeeldheid zaaiende beslissingen genomen. De franchise heeft in de loop der jaren meerdere creatieve revisies ondergaan, en de laatste is aangekomen na de fusie met Warner Bros. Discovery. Fanfavoriete filmmaker Gunn is nu de co-lead van de pas gedoopte DC Studios naast Peter Safran; beiden zullen toezicht houden op het hernoemde DC Universe en een nieuw tijdperk van verbonden verhalen vertellen in film en televisie bevorderen.

De beslissing om Gunn en Safran DC te laten runnen, werd door iedereen positief onthaald, inclusief Kevin Feige van Marvel, maar niemand is gelukkiger dan Robbie. In een interview met ComicBook.com terwijl ze haar aankomende film Babylon promoot, deelt de acteur haar reactie op Gunn, haar The Suicide Squad – regisseur, die DC Studios overneemt. Lees hieronder haar volledige citaat:

Ik weet dat het gek is, en Peter Safran, dus hij was ook de producer van The Suicide Squad, dus ik ken ze allebei heel goed en ze zijn een dynamisch duo. Ik denk dat dat zo’n voordeel is voor DC.

Waarom James Gunn zoveel steun heeft bij DC

Gunn heeft in de loop der jaren een indrukwekkende filmografie opgebouwd met veelgeprezen projecten. Van zijn Guardians of the Galaxy- films in Marvel Studios tot The Suicide Squad en Peacemaker met DC, Gunn heeft zichzelf gevestigd als een gepassioneerde en creatieve filmmaker. Zijn begrip van minder bekende stripfiguren heeft hem geliefd gemaakt bij fans en heeft studio’s enkele grote overwinningen opgeleverd. Daarom is het niet verwonderlijk dat zijn nieuwe functie bij DC Studios met enthousiasme is onthaald door het publiek.

Gunn heeft een grote aanhang gekregen, deels dankzij zijn schrijf- en regievaardigheden, zijn ongebruikelijke smaak en zijn slimme en geestige persoonlijkheid. Hoewel The Suicide Squad geen grote indruk maakte aan de kassa, gedeeltelijk vanwege de distributieplannen van COVID en HBO Max, kreeg de film voldoende aandacht voor het publiek om kennis te nemen van het potentieel dat DC zou kunnen hebben als de franchise een lossere, maar verfijnde formule en niet de duistere en gruizige benadering die Zack Snyder had bedacht. Gunn werd plotseling het gezicht van het maken van een brede en kinetische DC-film met een verscheidenheid aan vreemde en unieke personages.

Het feit dat Robbie Gunn en Safran vertrouwt om recht te doen aan het DC Universum is een goed teken. Toen Walter Hamada het bedrijf leidde, was er een gebrek aan samenhang tussen de eigendommen en onderlinge strijd tussen de filmmakers en acteurs die werden mishandeld of genegeerd. Als een paar creatievelingen hebben Gunn en Safran het potentieel om DC Studios om te draaien en er de succesvolle filmstudio van te maken die het bedoeld was, zij aan zij met Marvel Studios.

Geef een antwoord