Beverly D’Angelo, ster van National Lampoon’s Vacation, onthult een idee voor een geannuleerd vervolg. Een van de meest iconische en hilarische filmfranchises behoort tot deVacation-serie. Het uitgangspunt draait om de familie Griswold, met name patriarch Clark (Chevy Chase) en zijn vrouw Ellen (D’Angelo), en hun pogingen om te proberen een perfecte familievakantie te behouden. Alles wat fout kan gaan, wordt echter gedaan, wat resulteert in een reeks bizarre situaties die Clark tot het uiterste drijven. De doorlopende filmfranchise bestaat momenteel uit vijf afleveringen, die elk betrekking hebben op elk type vakantie of reis dat een gezin zou kunnen hebben.

Terwijl hij exclusief met Volsiz sprak om Violent Night te bespreken, begon Beverly D’Angelo over een geschrapt vervolg op National Lampoon’s Vacation. In tegenstelling tot de vorige films, die allemaal samen over de hechte Griswold-familie gingen, zou deze aflevering blijkbaar een scheiding tussen Clark en Ellen inhouden, en een vervolghuwelijk. Wetende dat de film zou beginnen met het feit dat het favoriete stel van het publiek niet samen zou zijn, klinkt zeker deprimerend, en het lijkt erop dat D’Angelo en de rest van het productieteam dat ook dachten. Lees hieronder de opmerkingen van D’Angelo:

Ik denk dat het script van Michael [Rosenbaum] en Chris [Sullivan] begon met Ellen en Clark buiten een gerechtsgebouw waar ze net zijn gescheiden! Maar hun dochter gaat trouwen, en ze staat erop dat ze opduiken in Arizona of waar ze ook woont, dus moeten ze het hele land door om weer bij elkaar te komen. En het vreemde is: is dat niet het soort film dat George Clooney zojuist heeft gemaakt? Zoiets? We zagen het als: “Hé, het gaat over Clark en Ellen en die familie. Willen we hun verhaal niet volgen?” Maar er is iets met demografie, en ik denk dat ze er geen oude mensen in wilden hebben of zoiets.

Moet een National Lampoon Revival tegemoet komen aan de oudere demografie?

De Vacation -filmfranchise is ontstaan ​​uit een kort verhaal uit een nummer van National Lampoon getiteld “Vacation ’58”. Van daaruit werd de eerste film gemaakt en deze werd een enorme hit, die al snel werd opgevolgd door National Lampoon’s European Vacation, Christmas Vacation, misschien wel de meest populaire van hen, en Vegas Vacation. Er werd een reboot geproduceerd, ook simpelweg getiteld Vacation, met Ed Helms in de hoofdrol, maar werd niet goed ontvangen in vergelijking met de eerste. Een televisieserie met de titel The Griswolds ging in ontwikkeling bij HBO Max met National Lampoon’s Christmas Vacationster, Johnny Galecki, die als uitvoerend producent fungeert, hoewel er nog geen updates over zijn.

Hoewel de National Lampoon’s Vacation- films meestal zijn gemaakt voor een volwassen publiek, worden ze zelden als zodanig gezien, aangezien het disfunctionele gezin in elke film vaak een herkenbaar plotelement is. D’Angelo’s veronderstelling dat niemand oude mensen in de film wilde zien, is verwarrend, aangezien het publiek hoogstwaarschijnlijk te maken zou hebben met het idee dat er een oudere bij hen woont. Met name in de kerstvakantie waren de grootouders van zowel Clark als Ellen op bezoek, evenals Clarks tante Bethany (Mae Questel) en oom Lewis (William Hickey), van wie de eerste een doorbraak in de film werd vanwege haar seniliteit.

Er is eerlijk gezegd geen reden voor National Lampoon’s Vacation om te proberen tegemoet te komen aan de oudere demografie, zoals de films nooit eerder nodig hadden. Vakantie gedijt op het concept van familie en hoe iemand het moeilijk kan hebben, hoe hard ze ook proberen een tijd van ontspanning te plannen. Het is een toevalstreffer dat de producenten ervoor kozen om de scheidingsverhaallijn te schrappen ten gunste van het bij elkaar houden van de Griswolds. Hoewel er momenteel geen nieuwe films gepland staan, kan het publiek nog steeds genieten van de originele National Lampoon’s Vacation- films die nu op Netflix worden gestreamd.

Geef een antwoord