Robert Downey Jr. onthult wat hij het meest mist aan het deel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe. Downey Jr. speelde in de eerste aflevering van de MCU, de film Iron Man uit 2008, en zou in totaal in 11 films in de franchise verschijnen. Als miljardair-genie Tony Stark speelde Downey Jr. in drie Iron Man – films en vier Avengers -films, waardoor Tony een van de meest integrale en centrale personages van de MCU werd. Na 11 jaar in de MCU verliet Downey Jr. de franchise toen Tony zichzelf opofferde in Avengers: Endgame 2019, de laatste film in The Infinity Saga. Zelfs na de dood van Tony gaat zijn invloed door in de MCU, en er wordt vaak naar zijn offer verwezen in volgende Marvel-films. Downey Jr. is sinds 2019 echter niet meer in een Marvel-film verschenen.

In een interview met Deadline onthult Downey Jr. wat hij het meest mist aan de MCU. Downey Jr. zegt dat hij het ” in de loopgraven zijn ” met Kevin Feige, president van Marvel Studios, zo veel jaren mist, en reizen met elke Iron Man – regisseur. Hij prijst ook regisseurs Jon Favreau, Shane Black en de Russo Brothers, die elk de tijd van Downey Jr. in de MCU onvergetelijk maakten, en die hem hielpen Tony Stark van begin tot eind te omarmen. Lees de volledige reactie van Downey Jr. hieronder:

Wat ik het meeste mis? De hele tijd in de loopgraven zijn met Kevin Feige; het begin, met Jon Favreau, het is nu als een mooie droom; het midden, met Shane Black op Iron Man 3, we hadden net Exton gehad en het voornamelijk in Wilmington NC opgenomen. Het was idyllisch en subversief. En The End, toen ik me realiseerde dat ik zoveel goede vrienden had gemaakt in de MCU-cast, en de Russo Brothers die me hielpen Tony’s boog te omarmen.

De Marvel-erfenis van Robert Downey Jr. blijft sterk

Hoewel Marvel-fans er kapot van waren toen ze Tony zagen sterven in Avengers: Endgame, heeft Downey Jr. in het verleden verschillende keren nagedacht over hoe lonend het was om het personage te spelen en hoe hij het gevoel had dat hij wist wanneer hij moest stoppen. Downey Jr. zei dat hij ” een ongelooflijke run van 10 jaar had die creatief bevredigend was”, maar dat hij ” helemaal klaar ” was met Marvel-films. Net als Tony in Avengers: Endgame heeft Downey Jr. gezegd dat hij zich meer wil concentreren op zijn gezin en zijn filantropische werk, en dat het een goed moment voor hem was om de franchise in handen te laten van de volgende generatie helden.

Ondanks het vertrek van Downey Jr. blijft zijn nalatenschap in Marvel echter sterk. Terwijl andere MCU-helden opvolgers hebben, zoals Steve Rogers die het schild van Captain America aan Sam Wilson overhandigde, was er geen onmiddellijke vervanging voor Iron Man totdat Black Panther: Wakanda Forever Ironheart introduceerde. Dominique Thorne, die Ironheart speelt, zei dat Downey Jr. haar aanmoedigde om ervoor te zorgen dat Riri Williams ” haar eigen persoon is en altijd moet zijn, haar eigen ding. ” Terwijl Ironheart de spirituele opvolger is van Iron Man, zorgt Downey Jr. Thorne creëert een eigen nalatenschap, in plaats van direct in zijn voetsporen te treden.

Kan Downey Jr. ooit terugkeren naar de MCU?

Hoewel Downey Jr. heeft verklaard dat zijn Marvel-dagen voorbij zijn, betekent dat niet dat hij op een later tijdstip niet zal terugkeren naar de MCU. Nu Marvel acteurs terughaalt van hun genre-pensionering voor recente films, zoals met Tobey Maguire en Andrew Garfield in Spider-Man: No Way Home en Patrick Stewart in Doctor Strange in the Multiverse of Madness, heeft de MCU bewezen dat alles mogelijk is. Hoewel er ook enige speculatie is geweest over het mogelijk opnieuw casten van Tony Stark in toekomstige Marvel-films, hebben fans het idee vocaal verworpen en zeiden dat Robert Downey Jr. een te vitaal onderdeel van het Marvel Cinematic Universe is om te vervangen.

Geef een antwoord