Vooruitlopend op 2023 hebben vertegenwoordigers van Microsoft bevestigd dat first-party Xbox – games onderhevig zullen zijn aan een prijsverhoging, waardoor ze in lijn komen met de prijzen voor exclusieve PlayStation 5-titels. Hoewel de industriestandaard voor games voor de volledige prijs al lang op $ 60,00 USD is gebleven, hebben exclusieve titels op de PS5 al een prijsstijging gezien, en andere platforms lijken dit voorbeeld te beginnen volgen.

Zoals gerapporteerd door Windows Central, heeft Microsoft de beslissing genomen om de kosten van first-party Xbox-games te verhogen tot een verkoopprijs van $ 69,99 USD in 2023, wat overeenkomt met de prijsstijging van $ 70 voor de PS5. Games die door de prijsverhoging worden beïnvloed, omvatten langverwachte titels zoals Forza Motorsport, Redfall en Starfield, samen met andere first-party Xbox-games die vanaf 2023 worden uitgebracht. Hoewel de prijsstijging opzettelijk werd uitgesteld voor de feestdagen, zijn de verhoogde prijzen voor 2023, zegt een Microsoft-vertegenwoordiger, bedoeld om ” de inhoud, schaal en technische complexiteit van deze titels weer te geven “.

Exclusieve Xbox-games kosten $ 70 vanaf 2023

Hoewel de acceptatie door Microsoft van een prijs van $ 70,00 voor sommigen misschien als een verrassing komt, is de kans groot dat het slechts een kwestie van tijd was. Met de overeenkomstige prijsstijging van de PS5 in zijn exclusieve producten, samen met een paar andere uitgevers die zijn voorbeeld volgden, zelfs op andere platforms, kreeg Microsoft voldoende gelegenheid om de effecten van een dergelijke prijsstijging af te wachten. Bovendien, hoewel er geen specifieke opmerking werd gemaakt over gameprijzen, had Xbox-hoofd Phil Spencer eerder gesuggereerd op prijsverhogingen voor zowel de Xbox Series X / S als de Game Pass-abonnementsservice van het bedrijf.

Hoewel Microsoft misschien wat minder terugslag krijgt voor de beslissing dan Sony, aangezien sommige consumenten misschien al gewend zijn geraakt aan de hogere prijs, zal de prijsstijging voor velen nog steeds als onwelkom nieuws komen. Bovendien, met het potentieel voor een prijsverhoging op zowel de Xbox Series X/S als de Game Pass, zouden de kosten van het bijhouden van games nu uit de handen van de gemiddelde consument kunnen glippen. Hoewel de prijzen op platforms als Steam en de Nintendo Switch grotendeels standaard zijn gebleven, schept Microsoft in de voetsporen van Sony nog meer een precedent voor een prijsverhoging in de hele sector. Xbox’s eigen overname van uitgevers zoals Activision Blizzard zal ook nog meer titels onder de paraplu van de prijsstijging brengen.

Exciting New Releases, Updates, and More | This Week on Xbox

Xbox die het voorbeeld van de PlayStation 5 volgt, is waarschijnlijk voor velen teleurstellend, vooral met de hogere kosten die van invloed zijn op langverwachte games zoals Bethesda’s aanstaande Starfield. Nu Microsoft verhoogde inhoud en technische complexiteit aanhaalt als oorzaak voor de prijsstijging, staat er nu meer druk op de Xbox-releases van 2023 om te presteren, zowel kritisch als commercieel. Nu Xbox mogelijk ook de console- en serviceprijzen wil verhogen, willen consumenten in de toekomst misschien meer nieuws in de gaten houden.

Geef een antwoord