Law and Order: SVU -ster Kelli Giddish neemt afscheid van haar fans als ze de show verlaat na een run van 12 seizoenen. Giddish speelt sinds 2011 de hoofdrol in het misdaaddrama als rechercheur Amanda Rollins. In de loop der jaren konden kijkers haar zien groeien in haar rol bij de Manhattan Special Victims Unit terwijl ze transformeerde van een overijverige nieuwe detective tot een doorgewinterde rechercheur van de tweede klas. Op 24 augustus bevestigde Giddish echter aan haar fans datseizoen 24Law and Order: SVUOp 8 december werd “And a Trauma in a Pear Tree” uitgezonden, waarmee Giddish’s laatste optreden als Rollins werd gemarkeerd.

Kort voordat de aflevering in première ging, ging Giddish naar Instagram om emotioneel afscheid te nemen van haar Law and Order: SVU- fans. Ze hield het kort maar krachtig terwijl ze haar dankbaarheid uitte, en combineerde het met verschillende ontroerende foto’s van haar met haar medesterren. Haar post kwam omdat veel van haar co-sterren en fans hulde brachten aan haar en haar iconische vertolking van Rollins door de jaren heen.

     Bekijk dit bericht op InstagramEen bericht gedeeld door Kelli Giddish (@kelligiddish)

Waarom het vertrek van Rollins zo controversieel is

Verdriet over het vertrek van Giddish maakte al snel plaats voor verdriet toen er berichten kwamen dat ze uit Laws and Order: SVU was gedwongen. Hoewel Giddish niet veel details verstrekte toen ze haar afscheid aankondigde, werd gemeld dat haar verwijdering was bevolen door de “hogerop” van de show. Er werd beweerd dat ze geen keus had en als gevolg daarvan de show niet uit eigen beweging verliet, ondanks dat ze al zo lang een hoofdbestanddeel was van Law and Order: SVU.

Het is onduidelijk wie uiteindelijk heeft opgeroepen tot de verwijdering van Giddish. Naar verluidt was het echter niet David Graziano, de nieuwe showrunner die het overnam van Warren Leight, te beginnen met Law and Order: SVU seizoen 24. Bovendien werd ook beweerd dat een van SVU ’s sterren, Mariska Hargitay, had gepleit voor Giddish en vocht voor haar om in de show te blijven. Aangezien Giddish uiteindelijk toch vertrok, leek het erop dat de cast en showrunner van de show weinig invloed hadden op de hoger geplaatsten die weigerden terug te komen op hun beslissing.

Wat betreft de reden waarom Giddish is verwijderd, dat is onduidelijk. Er werd echter gemeld dat de producenten een andere visie hadden op Law and Order: de toekomst van SVU. Ze wilden de dingen in de show nieuw en zo actueel mogelijk houden, wat blijkbaar betekende dat ze enkele van de langlevende personages van de show moesten achterlaten. Er waren ook suggesties dat salarisonderhandelingen een rol hadden gespeeld bij hun beslissing om Giddish te laten gaan. Toen deze rapporten verschenen, waren fans woedend en bekritiseerden ze NBC voor de beslissing, wat zelfs leidde tot Twitter-trends. Het vertrek van Rollins uit de show liet verschillende gaten achter die niet gemakkelijk zullen worden opgevuld. Het verwijderde ook een personage dat een trauma-overlevende was en goed was gaan resoneren met kijkers ondanks de donkerdere en grimmiger inhoud van de show. Giddish verlaat Law and Order: SVUwas op zich al een groot verlies voor fans van de show, maar het feit dat ze mogelijk gedwongen is te vertrekken, heeft de moeilijkheid vergroot om haar vertrek te accepteren.

Geef een antwoord