Dit artikel bevat enkele spoilerdetails uit het boek Fire and Blood, waarop House of the Dragon is gebaseerd. Een nieuw uitgebrachte House of the Dragon concept art laat zien dat Vhagar nog groter had kunnen zijn. Hoewel Daemon misschien op zoek is naar draken om de dreiging van de Groenen te bestrijden, kan hij nooit een draak verzamelen die groter is dan Vhagar – het grootste beest ter wereld. Met Aemond op Vhagars schouders, hebben de Groenen genoeg kracht om het op te nemen tegen de Zwarten, zelfs zonder de meerderheid van de draken ter wereld.

Desalniettemin laat de House of the Dragon concept art van Constantine Sekeris op Instagram zien dat Vhagar er nog ouder en groter uit had kunnen zien. Bekijk zijn berichten hieronder:

     Bekijk dit bericht op Instagram Een bericht gedeeld door Constantine Sekeris (@constantinesekeris)

     Bekijk dit bericht op Instagram Een bericht gedeeld door Constantine Sekeris (@constantinesekeris)

Als een essentiële speler in House of the Dragon vermoordt Vhagar Lucerys, wat de meest gruwelijke scène van de show vormt. Alleen al door haar aanwezigheid is de dreiging van de Groenen onpeilbaar significant, en daarom zou een nog massievere Vhagar ondenkbaar zijn geweest.

Welke draken wachten nog op introductie in House Of The Dragon?

Het is al bevestigd dat seizoen 2 van House of the Dragon is verlengd, en de opnames zullen naar verwachting relatief snel beginnen. Terwijl Caraxes, Syrax, Meleys en Vhagar allemaal hun naam hebben gemaakt in de show, wachten er nog een paar draken op een goede introductie in House of the Dragon. Hoewel Sunfyre – de draak van Aegon II – is verschenen, krijgt hij nauwelijks meer dan een snelle blik. Aegons beroemde gouden draak is waarschijnlijk het middelpunt van seizoen 2 van House of the Dragon, gezien zijn belang voor het verhaal en Aegons onsterfelijke toewijding aan zijn draak.

De House of the Dragon-finale plaagde verschillende draken, waaronder Stormcloud – de draak die uiteindelijk wordt opgeëist door Rhaenyra’s zoon Aegon. Silverwing, de draak die wordt bereden door de overleden vrouw van koning Jaehaerys I, Alysanne, is ook niet opgeëist en Daemon is wanhopig op zoek naar een goede berijder. Met zo weinig loyale familieleden met Targaryen-bloed, zal hij zich moeten uitstrekken om mensen te vinden die Silverwing of andere ongeboren draken die hij probeert uit te broeden, kunnen claimen.

Er zijn ook verschillende wilde draken in House of the Dragon en het bronmateriaal, Fire and Blood, die nog wachten om opgeëist te worden. Grey Ghost, Sheepstealer en de drakenetende kannibaal zijn allemaal wilde wezens zonder band met een mens die ongetemd ronddwalen door de Targaryens. Voor de Blacks is elke draak in House of the Dragon belangrijk in de strijd tegen Vhagar, ook al is ze niet zo groot als de originele concept art laat zien. Hoe dan ook, seizoen 2 zal naar verwachting de hoge inzet laten zien met meer draken en Targaryen-conflictinzicht.

Geef een antwoord