Boy Meets World- acteur Blake Sennett heeft onthuld waarom hij stopte met acteren en hoe een bijna-doodervaring een rol speelde bij zijn beslissing. De comedyserie werd zeven seizoenen uitgezonden op ABC tot 2000 en volgde Cory Matthews (Ben Savage) en zijn vrienden en familie terwijl hij van kindertijd naar volwassenheid ging. De serie speelde onder andere Savage, Rider Strong, William Daniels, Will Friedle, Betsey Randle en Danielle Fishel in de cast. Blake Sennett, die Joey speelde in de serie, heette oorspronkelijk Blake Soper en Blake Swendson als acteur, maar wordt in zijn recente muziekwerken gecrediteerd als Blake Sennett.

In een discussie op Pod Meets World, die wordt gepresenteerd door Boy Meet World-acteurs Friedle, Fishel en Strong, onthulde Sennett dat hij stopte met acteren nadat hij bijna stierf aan een overdosis drugs. De acteur die muzikant werd, zei dat er tijdens zijn tijd als acteur stofproblemen voor hem waren, maar hij bracht geen verandering aan tot zijn bijna-doodervaring. Sennett is sindsdien een ervaren muzikant geworden en heeft vier albums en talloze EP’s en singles uitgebracht. Zie hieronder wat Sennett zei over zijn verlof om te acteren en zijn reis:

Tijdens mijn tijd als acteur, denk ik dat ik worstelde met een aantal inhoudelijke dingen. Dat spul kwam tot een hoogtepunt, laten we zeggen, en… Nou, f*ck it. Ik ging bijna dood. Dus ik werd min of meer weer tot leven gewekt. Hierop kwam ik de volgende dag als het ware bij en dacht: ‘Nou, ik moet iets anders bedenken.’ Ik kon, met de hulp van dingen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben, hulp krijgen. Met dat bijna-dood-gedoe, vooral bij – althans zo zag ik het destijds – je eigen hand, denk ik dat ik het gevoel had dat een herbeoordeling op zijn plaats was. Ik had zoiets van: ‘Weet je, ik hou van acteren’, en in die tijd hield ik van muziek. Dat is alles waar ik aan dacht. Dat is alles wat ik wilde doen. Ik besloot dat als ik tegelijkertijd zou acteren en muziek maken, ik niet zou slagen in muziek. Dat ging gewoon niet gebeuren. Of het nu is weten dat het vangnet er was of niet genoeg focus hebben. Ik kan behoorlijk obsessief zijn in mijn werk, dus besloot ik dat ik dat gewoon ging doen.

Where The Boy Meets World Cast is nu

Boy Meets World is voor velen een van de meest resonerende shows van de jaren negentig vanwege het coming-of-age sitcom-verhaal. Na het einde in 2000 gingen de vele acteurs van de show hun eigen weg voor de volgende stappen in hun carrière. Het verhaal van Sennett is inspirerend, toen hij zijn leven veranderde en een nieuwe weg vond voor zijn expressie. Serie-sterren Friedle, Fishel en Strong hebben een ruimte gecreëerd voor discussie over de show via Pod Meets World, en ze hebben in het verleden veel Boy Meets World-acteurs gehad om hun leven te bespreken sinds het einde van de show en wat er ongeveer gebeurt 20 jaar later.

Naast Strong waren Cory Matthews en Topanga Lawrence-acteurs Savage en Fishel beiden betrokken bij de Boy Meets World-spinoff-serie Girl Meets World, als sterren, producers en regisseurs gedurende de hele run op Disney Channel. Friedle is een productieve geanimeerde stemacteur geworden, die Batman uitte in alle drie de seizoenen van Batman Beyond, Ron Stoppable in Disney’s Kim Possible, en verschillende DC-hoofdpersonages en achtergrondstemmen. Daniels verscheen vervolgens in King of Queens, The Closer, Boston Legal en Grey’s Anatomy en hernam zijn rol als George Feeney op Girl Meets World.

Zoals veel coming-of-age televisieseries uit die tijd, zal de cast van Boy Meets World voor altijd herinnerd worden vanwege hun rollen. Met de toevoeging van Pod Meets World kunnen luisteraars genieten van extra inzichten in de cast en de ervaring van het filmen van de show. Het is meer dan 20 jaar geleden dat er een einde kwam aan Boy Meets World, en mede dankzij de succesvolle vervolgreeks Girl Meet World is de relevantie ervan in de populaire cultuur gebleven.

Geef een antwoord