Waarschuwing: dit artikel bevat spoilers voor Teen Wolf: The Movie.

Teen Wolf: The Movie lost veel losse draadjes uit de moederserie op, maar geeft Derek Hall een trieste finale – en de opzet van zijn einde aan zijn lot des te tragischer. Hoewel de dreigende angst voor een nieuwe dreiging rond Beacon Hills in Teen Wolf: The Movie op de loer ligt, komen veel geliefde primaire personages uit de originele serie samen voor een langverwachte reünie. Na slechts een paar korte optredens sinds seizoen 4 van Teen Wolf, voegt Tyler Hoechlin’s Derek Hall zich ook bij de selectie van de film, en dit keer als een vaderfiguur voor een jonge weerwolf genaamd Eli.

Helaas eindigt wat het begin lijkt te zijn van een nieuwe boog voor Derek Hale iets te vroeg op een verwoestende toon. In een strijd met veel inzet tegen de overkoepelende schurk van Teen Wolf: The Movie, de Nogitsune, offert Derek zijn leven op om de dag te redden. Voordat de aftiteling van de film begint te rollen, zien de mensen van Beacon Hills een betere toekomst in het verschiet. Het is echter een bitterzoete afsluiting voor Scott en zijn bemanning omdat ze de weerwolf verliezen die hun bovennatuurlijke reis in gang heeft gezet. Het is niet verwonderlijk dat zelfs voor het publiek het plotselinge vertrek van Derek Hale uit de Teen Wolf-franchise niet minder verwoestend was.

Kijkers zagen het einde van de Teen Wolf-film van Derek Hale niet aankomen

Dankzij de marketing van Teen Wolf: The Movie was het moeilijk om niet aan te nemen dat het een welverdiende optimistische oplossing voor de personages zou opleveren. Aangezien het Teen Wolf-personage van Tyler Hoechlin, Derek, veel offers heeft gebracht in de serie, leek hij meer dan wie dan ook een happy end te verdienen. De openingsscène van de Teen Wolf-film versterkt dit idee door te laten zien hoe Dereks leven aanzienlijk is verbeterd, en hij omarmt het vaderschap door zijn zoon te helpen zijn ware potentieel als weerwolf te realiseren. De Teen Wolf-film draait dit echter om wanneer Derek kort nadat Dereks zoon in een volwaardige tienerwolf is veranderd, in een vuur brandt. Zijn offer is heldhaftig maar tergend onverwacht.

Dereks dood is ook hartverscheurend omdat het benadrukt dat veel prominente personages uit de Teen Wolf-franchise zijn vertrokken en dat het nooit meer hetzelfde zal zijn. Hoewel Teen Wolf: The Movie Crystal Reed’s Allison terugbrengt, herinnert Derek’s Teen Wolf-filmdood eraan dat als de franchise verder gaat, kijkers niet veel personages zullen zien die Teen Wolf in de eerste plaats zo ongelooflijk maakten. Dereks laatste gebaar om de verantwoordelijkheid van zijn zoon op Scotts schouders te leggen, laat ruimte voor nieuwe verhalen, maar laat ook een gapend gat achter in de harten van veel kijkers die Dereks louterende reis volgden.

Dereks achtergrondverhaal maakt het einde van zijn Teen Wolf-film nog droeviger

Dereks dood is moeilijk te slikken omdat het een volledige grimmige cirkel in zijn Teen Wolf-verhaallijn brengt. Zoals zijn achtergrondverhaal onthult, verloor hij bijna zijn hele familie door een huisbrand zes jaar voorafgaand aan de première van Teen Wolf en werd hij verdrietig achtergelaten door het schuldgevoel een overlevende te zijn. Hij kanaliseerde zijn trauma en pijn lange tijd door geweld en gebruikte zelfs angst als een hulpmiddel om Scott te trainen in Teen Wolf seizoen 1. Hij onderging echter geleidelijk een overgangsritueel dat hem hielp zijn ware doel als weerwolf te begrijpen. Als gevolg hiervan werd hij een meer medelevende leidende kracht voor Scott en zijn roedel.

Als je bedenkt hoe hij zichzelf leert vergeven en tegen het einde van de Teen Wolf-serie over de Hale House Fire heen komt, lijkt het oneerlijk dat wat zijn familie doodt en hem zoveel pijn bezorgt, uiteindelijk ook zijn leven kost. Om nog maar te zwijgen, het herstart de lus van trauma waar zijn zoon, Eli, het verdriet draagt ​​​​om zijn vader te verliezen zoals hij deed. Aan de positieve kant echter, in de eindmomenten van Teen Wolf: The Movie bewijst Derek Hale zijn grootsheid door zijn lijden en drukt hij zijn vaderlijke liefde uit door zijn opoffering.

Geef een antwoord