Star Trek: Picard seizoen 3 introduceert de dochters van Lt. Commander Geordi La Forge (LeVar Burton), en elke dochter vertegenwoordigt de twee rollen die hij had aan boord van de Enterprise in Star Trek: The Next Generation. Showrunner Terry Matalas heeft gezegd dat Picard seizoen 3 er alles aan doet om de TNG-crew een passend afscheid te geven dat wordt overgedragen aan de volgende generatie van Star Trek. Geordi’s dochters Ensign Sidney La Forge (Ashlei Sharpe Chestnut) en Ensign Alandra La Forge (Mica Burton) zullen de sleutel zijn tot die overdracht.

Geordi’s dochters werden geïntroduceerd in de finale van TNG, waar een gepensioneerde admiraal Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) vroeg naar de kinderen van zijn voormalige ingenieur. Hoewel die interactie plaatsvond in een afgebroken alternatieve toekomst, heeft Picard seizoen 3 nu de namen van Sidney en Alandra in het belangrijkste Star Trek-universum bevestigd. Het valt nog te bezien of hun moeder, zoals gesuggereerd in TNG, de wetenschapper Dr. Leah Brahms (Susan Gibney.) is. Hoewel hij bevestigt dat Leah het risico zou lopen een controversieel moment in Geordi’s TNG-boog opnieuw te bezoeken, zijn zijn twee dochters Sidney en Alandra een perfect eerbetoon voor hem en zijn dubbele rol aan boord van de Enterprise.

Hoe Sidney en Alandra La Forge de rollen van Geordi eren

In seizoen 3 van Picard is vaandrig Sidney La Forge lid van de nieuwe brugbemanning van de USS Titan-A, die wordt aangevoerd door Jean-Luc en kapitein William T Riker (Jonathan Frakes). Sidney is de stuurman van de Titan, verantwoordelijk voor het vliegen, in plaats van dan het schip repareren. Dit is echter precies waar Geordi zijn TNG-reis begon, samen met Lieutenant Commander Data (Brent Spiner) aan het roer van de USS Enterprise-D gedurende seizoen 1. Sidney treedt daarom in de voetsporen van haar vader door het roer te bemannen voor Picard en Riker op de Titaan.

Star Trek: Picard | Season 3 Official Trailer | Paramount+

Sidney’s zus Alandra zal ook verschijnen in Picard seizoen 3, explicieter in de voetsporen treden van de beroemde Enterprise-ingenieur. La Forge staat beter bekend om zijn technische bekwaamheid dan om zijn capaciteiten als piloot. Dit komt omdat Geordi werd gepromoveerd in seizoen 2 van TNG, waarmee hij de functie van hoofdingenieur verdiende, een rol waarin hij de rest van TNG en de daaropvolgende films bleef. Net als haar vader is Alandra meer geïnteresseerd in het bouwen van schepen dan in het besturen ervan, en het zal interessant zijn om te zien wat de dynamiek van de La Forge-familie is wanneer ze bij elkaar worden gebracht door de missie van Picard.

Wie de moeder van Sidney en Alandra zou kunnen zijn

In de originele TNG-finale wordt de moeder van Geordi’s kinderen “Leah” genoemd. Het is mogelijk dat dit een verwijzing was naar Dr. Leah Brahms, op wie Geordi verliefd was in TNG. Het was een vreemde aanraking, gezien hoe geschokt de echte Brahms was toen ze zich realiseerde dat Geordi eerder een romantische relatie met haar hologram was aangegaan. Hoewel de twee uiteindelijk samenwerkten om te voorkomen dat de Enterprise werd vernietigd door een wezen uit de ruimte, leek het erop dat er daarna vriendschap in plaats van romantiek op het spel stond.

De moeder van Geordi’s dochters in Picard zou heel gemakkelijk een nieuw personage kunnen zijn, aangezien er meer dan twee decennia verstreken tussen het einde van de laatste TNG-film en de gebeurtenissen van Star Trek: Picard seizoen 3. Geordi was nooit erg zelfverzekerd als het op romantiek aankwam, maar er is nog een potentiële moeder in zijn TNG-verleden. Star Trek: Lower Decks introduceerde Captain Sonya Gomez (Lycia Naff) opnieuw in Trek-canon in seizoen 2. Gomez was oorspronkelijk bedoeld als liefdesbelang voor Geordi in Star Trek: The Next Generation totdat de verhaallijn werd verlaten. Misschien waren de twee personages eindelijk in staat om samen een leven na te streven, met twee dochters die zouden opgroeien tot toegewijde Starfleet-officieren, net als hun ouders.

Geef een antwoord