Samenvatting

  • Flirten met meerdere bemanningsleden in Starfield is mogelijk zonder de relaties te beschadigen, waardoor een langzame opbouw van meerdere romances mogelijk is.
  • Naarmate de relaties echter vorderen, zullen bemanningsleden uiteindelijk op zoek gaan naar exclusiviteit en speciale missies aanbieden om romantische opties te ontgrendelen.
  • Hoewel het mogelijk is om meerdere relaties in één playthrough na te streven, is het het beste om uiteindelijk een favoriete bemanningslid te kiezen en je volledig aan die relatie te wijden.

Romantiek is een van de interessante mogelijkheden die beschikbaar zijn bij het ontwikkelen van relaties met de bemanningsleden van Starfield, maar proberen met meer dan één personage te flirten kan een lastig voorstel zijn. In een uitgebreide RPG gericht op interplanetaire verkenning lijkt het vinden van iemand om een ​​bed te delen misschien niet de hoogste inzet. De mogelijkheid om een ​​ontluikende verkering met een bemanningslid te beschadigen dankzij een ruzie met een ander, is echter vaak genoeg om ervoor te zorgen dat een ‘beter voorkomen dan genezen’-aanpak de verstandigste handelwijze lijkt.

Starfield beschikt over vier kernbemanningsleden met romantische opties: Sam Coe, Sarah Morgan, Barrett en Andreja. Elk van deze metgezellen wordt gerekruteerd via een andere missie, maar ze hebben allemaal uitgewerkte persoonlijkheden en verhaallijnen die veel van de kleinere NPC’s overtreffen, zoals de Oblivion-throwback The Adoring Fan. Net als in eerdere Bethesda-games fungeren bemanningsleden met voldoende affiniteit in wezen als volgers, die meegaan op missies en hulp bieden in de strijd. Sam, Sarah, Barrett en Andreja zijn in dit opzicht verre van de enige opties, maar zij zijn de meest centrale figuren en de enigen die op de juiste manier kunnen worden nagestreefd.

Flirten met meerdere Starfield-personages is mogelijk

Het opbouwen van romances in Starfield gebeurt voornamelijk via de optie [Flirt] die soms in dialoog verschijnt. Hoewel dit niet de enige factor is die de goedkeuring van bemanningsleden beïnvloedt, is het wel de stap die intiemere relaties serieus vooruit helpt. Het is mogelijk om met meerdere bemanningsleden te gaan flirten zonder de relaties te vernietigen, waardoor het gemakkelijk wordt om de lagere niveaus van het bouwen van een fundering te overwinnen. Deze aanpak kan redelijk diep in het spel doorwerken, omdat Starfield-crewgenoten niet de neiging hebben om relaties aan te gaan zonder eerst een noodzakelijke langzame opbouw naar de grote vragen te ondergaan.

Starfield-bemanningsleden willen uiteindelijk exclusiviteit in romances

Uiteindelijk kan flirten echter maar zo ver gaan, en het is voorbij dat punt dat het romantiseren van meerdere Starfield-metgezellen uit elkaar begint te vallen. Een goede gunst betuigen en flirten met een bemanningslid kan er uiteindelijk toe leiden dat ze de hoofdpersoon een speciale missie aanbieden die romantische opties op de juiste manier kan ontgrendelen. Daarnaast kan een ultieme zoektocht worden ondernomen om formeel te trouwen met een bemanningslid van Starfield. In deze latere stadia van de romantiek zullen personages niet langer vriendelijk zijn tegen pogingen tot tweetiming, hoewel het mogelijk is om een ​​relatie te beëindigen en een andere na te streven zonder enige achterbakse methoden. Meerdere relaties kunnen bijgevolg in één playthrough worden nagestreefd, maar alleen door eerst de ontbinding te accepteren.

Starfield streeft er over het geheel genomen naar om relaties met op zijn minst enige nauwkeurigheid weer te geven, waarbij hij enigszins afwijkt van een volledig lineair pad van het opbouwen van een romance om kleine tegenslagen of redelijk minnelijke vertrekken mogelijk te maken. Desalniettemin is het systeem uiteindelijk gericht op het opbouwen van een enkelvoudig partnerschap op dat moment, dus er is geen duidelijk einddoel voor pogingen om meerdere bemanningsleden tegelijk te romantiseren. Een storm opsteken ligt op tafel in Starfield, maar voorbij dat punt kun je het beste een favoriet kiezen uit de vier mogelijke bemanningsleden en je volledig aan de relatie wijden.Geef een reactie