Samenvatting

  • Het einde van Starfield is afhankelijk van de keuzes die spelers tijdens het spel maken, van het aansluiten bij facties tot het nivelleren van vaardigheden en het kiezen van eigenschappen.
  • De laatste fase van de hoofdmissie bepaalt het einde, en spelers kunnen bepaalde maatregelen nemen om een ​​bevredigend einde te garanderen.
  • De drie belangrijkste eindes van Starfield hebben kleine verschillen, maar bevatten allemaal een epiloog die het lot van Constellation en de reis van het personage door de Eenheid uitlegt.

Het einde van Starfield hangt af van een reeks keuzes die spelers tijdens het spel maken. Het draait vanaf het allereerste begin allemaal om keuzes: bij welke facties je wilt aansluiten, welke vaardigheden je wilt nivelleren en welke eigenschappen je moet kiezen in Starfield. Hoewel de keuzes die je maakt het einde beïnvloeden, zijn er een paar laatste maatregelen die spelers kunnen nemen om ervoor te zorgen dat ze tot een bevredigend einde komen. Tegen de tijd dat de laatste fase van de hoofdmissie begint, kan het einde echter al vastliggen.

[Waarschuwing: dit artikel bevat spoilers over het einde van Starfield.]

De belangrijkste zoektocht van Starfield draait om de poging om een ​​reeks buitenaardse artefacten te lokaliseren, terug te halen en te bestuderen, ondernomen door het ontdekkingsgilde Constellation. Dit is hoogstwaarschijnlijk de eerste factie waar iedereen zich bij zal aansluiten in Starfield, omdat vooruitgang in hun zoektocht absoluut noodzakelijk is om het verhaal vooruit te helpen en uiteindelijk het einde te bereiken. Zodra een personage voldoende artefacten heeft verzameld, kan hij ze allemaal in de Armillair plaatsen, een model van de hemel dat eerder in het spel is gebouwd. Nu de Armillary is voltooid, kunnen ze op hun schip stappen en proberen naar een willekeurig systeem te springen, maar in plaats daarvan worden ze getransporteerd naar de mysterieuze Eenheid.

De eindbaas van Starfield is afhankelijk van een eerdere missie

Zodra ze de Unity bereiken, wordt het personage van de speler aangesproken door een of twee schepen, afhankelijk van hoe ze ervoor kiezen om de missie “Unearthed” op te lossen. Ze worden de hele game achtervolgd door twee Starborn, bovenmenselijke wezens met een vooruitziende blik. Deze twee zijn de Hunter en de Afgezant, en ze willen allebei hetzelfde als het personage van de speler: alle artefacten verzamelen. De Hunter werkt met geweld en vermoordt simpelweg iedereen die heeft wat hij maar wil. De Afgezant gebruikt de kracht van de rede, bezeten door de overtuiging dat de krachtige Artefacten nooit in verkeerde handen mogen vallen.

Als het personage van de speler de kant van de Hunter kiest, vliegt hij naar binnen om te helpen tegen de Afgezant, en als zij de kant van de Afgezant kiezen, helpen ze tegen de Hunter. Als ze geen van beide kiezen, zullen de twee Starborn-schepen onmiddellijk aanvallen. Zodra de vijandelijke schepen beschadigd zijn, zullen alle partijen landen en het gevecht voortzetten. De Hunter, Emissary of beide zullen een leger van ondode huurlingen oproepen en ze herhaaldelijk tot leven wekken. Vervolgens gaan ze naar een kamer vol boze robots. Het personage van de speler kan hier rechtstreeks tegen vechten of naar de controlekamer rennen, waar ze een computer kunnen hacken om de robots tegen de Starborn te keren.

Nadat ze door een reeks kamers zijn gegaan die een glimp van andere universums laten zien, waar ze de uitkomsten zien van keuzes die verschillen van de keuzes die ze daadwerkelijk hebben gemaakt, zal het personage van de speler een grote grot betreden. Hier nemen ze deel aan een chaotische strijd tegen slechts één van de Starborns, ook al kozen ze de kant van beide. De Starborn zal golven van vijandige duplicaten oproepen die lijken op metgezellen die het personage van de speler mogelijk heeft gerekruteerd. Negeer ze gewoon en concentreer je op de Starborn om snel een einde te maken aan dit gevecht.

Voorafgaand aan de laatste fase komen het personage Hunter, Emissary en Player nog een laatste keer bijeen. Hier krijgt het personage van de speler een laatste kans om een ​​geweldloos einde aan het conflict te maken. Met een zeer hoge overtuigingsvaardigheid in Starfield kunnen ze zowel de Hunter als de Emissary ervan overtuigen om op te geven, waarbij ze uitleggen dat, wat hun doelen ook zijn, ze de rest van de melkweg meer kwaad dan goed doen. Anders zullen ze moeten vechten tegen de Starborn waar ze niet voor kozen in een realiteitsveranderende strijd die zich afspeelt in meerdere arena’s.

Terwijl de HP-balken van de eindbaas (of bazen) tikken, worden ze alle drie naar verschillende locaties uit het spel getransporteerd: de Lodge, de Well en het NASA Landmark, om er maar een paar te noemen. Elk heeft zijn eigen omstandigheden, van verwarde Constellation-leden die terugschieten naar de omgeving met lage zwaartekracht van het NASA Landmark. De Starborn zullen alle beschikbare vaardigheden gebruiken, waardoor het personage van de speler wordt teruggeslagen met Gravity Wave of meer duplicaten worden gemaakt met Parallel Self. Wanneer het stof is neergedaald, pak je het laatste artefact en ga je naar het einde.

De drie eindes van Starfield zijn grotendeels hetzelfde, met kleine verschillen

Alle drie de belangrijkste eindes van Starfield beginnen op dezelfde manier. De verschillen liggen in een reeks epilogen die worden weergegeven door middel van stille, geanimeerde diorama’s. Het personage van de speler nadert het hart van de Unity, waar een vriendelijke Starborn uitlegt wat ze precies zien. Ze beschrijven de Eenheid als het hart van het universum, waar alle creatie en vernietiging plaatsvinden. Het is ook een ingekapseld multiversum, dat alles bevat wat bestaat in alle mogelijke dimensies. Als je door de Unity gaat, wordt de speler zich bewust van al deze realiteiten en reïncarneert hij als een Starborn. Vervolgens bekijken ze de epilogen die bepalen of ze het goede, slechte of ware einde hebben bereikt.

Wat er ook gebeurt, een van de epilogen legt altijd uit dat Constellation de gebeurtenissen in het spel overleeft en zijn onderzoek gaat voltooien en publiceren. Als de speler een of meer factiemissies heeft voltooid of een personage in Starfield heeft geromantiseerd, krijgt hij ook een korte samenvatting van wat daar is gebeurd.

Kiezen voor de Hunter leidt tot een slecht einde van Starfield

Kiezen voor de Hunter in Starfield leidt tot een pessimistische epiloog die het slechte einde van het spel zou kunnen worden genoemd. Het diorama van de Jager toont hem met zijn pistool in de hand, omringd door dode lichamen. De vriendelijke Starborn vertelt erover en legt uit dat de gewelddadige houding van de Hunter gevierd werd en talloze anderen inspireerde om in opstand te komen en met geweld de macht te grijpen. Dit leidde niet altijd tot een slecht resultaat, maar liet altijd een tragedie met zich mee.

Kiezen voor de Afgezant leidt tot een goed einde van Starfield

Kiezen voor de Afgezant leidt in plaats daarvan tot een optimistischer epiloog die het goede einde van Starfield vertegenwoordigt. De Starborn legt uit dat de Afgezant een soort religieuze leider werd en vele anderen tot reïncarnatie leidde door de Eenheid te omarmen. De Afgezant wordt in het diorama vredig geknield gezien, omringd door aanbidders.

Kiezen voor noch de jager, noch de afgezant leidt tot het ware einde van Starfield

Als ze ervoor kiezen om noch de Hunter noch de Emissary te kiezen, hetzij door ze af te wijzen tijdens “Unearthed” of door ze ervan te overtuigen vrede te sluiten tijdens het laatste gevecht, zal het personage van de speler de meest hoopvolle epiloog zien die mogelijk is in het ware einde van Starfield. Het diorama toont een groep mensen die diep in gedachten naar een gigantische stenen ring kijken. In plaats van een van de Starborns te volgen, werd de mensheid alleen gelaten om haar eigen pad te banen. Zonder enige krachtige invloed van buitenaf zouden mensen hun eigen pad kunnen bepalen, en hoewel het bereiken van de Eenheid hen daardoor misschien meer tijd had gekost, is dit uiteindelijk het beste resultaat.

Het einde van Starfield is een nieuw begin

Hoe de epiloog ook gaat, aan het einde van Starfield zal de Starborn het personage van de speler in het licht van de Unity laten lopen, en uitleggen dat ze herboren zullen worden in een ander continuüm. Als je dit doet, wordt het personage van de speler wakker op zijn schip en begint een New Game Plus-save. Al hun bezittingen en upgrades zijn verdwenen, maar ze behouden hun vaardigheden en Artefact-krachten. Ze hebben ook toegang tot Starborn-exclusieve dialoogopties en geüpgradede Artefact-krachten, en kunnen een van deze onmiddellijk gebruiken om de hoofdcampagne over te slaan..

Als ze naar de Lodge reizen om met de leider van Constellation, Sarah Morgan, te spreken, zal ze ze niet herkennen. Het personage kan meespelen en aanbieden om te helpen bij het vinden van de artefacten, de hoofdmissie opnieuw starten, of toegeven dat ze een Starborn zijn en al weten wat de artefacten doen. Met de laatste optie kunnen ze het verhaal overslaan en hun tweede playthrough gebruiken om zich te concentreren op de zijmissies en verkenningen van Starfield.

Het is waar dat Starfield pas echt op gang komt als de speler zijn eerste doorloop van het spel heeft voltooid. Hoewel het einde ervan misschien een beetje anticlimax lijkt, is dat niet echt het punt. Het is slechts een middel om een ​​doel te bereiken, waarbij de aandacht wordt gevestigd op de cyclische aard van het spel en spelers worden aangemoedigd om het opnieuw te ervaren door de ogen van Starborn. Uiteindelijk herinnert het ons aan de uitgestrektheid van de meerdere universums waarin Starfield zich afspeelt.Geef een reactie