Het oude boekdeel is een verboden relikwie

Voor het succesvol gebruiken van het Ancient Tome zijn verschillende vaardigheidscontroles vereist, waaronder de keuze tussen Wijsheid of Arcana. Sommige specifieke achtergronden, zoals Sage en Acolyte, kunnen voordeel bieden op deze rollen. Wizards en Cleric kunnen ook een lagere moeilijkheidsgraad hebben als ze hun specifieke dialoogprompts gebruiken. Toch is het een goed idee om op te slaan voordat je een controle probeert, anders kan de zoektocht ronduit mislukken.

Het verloren boek ontdekken

Het Ancient Tome wordt aanvankelijk gevonden in de afgesloten kelder van Blighted Village. De poort in de kelder kan worden vergrendeld met een personage met hoge Sleight of Hand. Je kunt ook tegen de sierlijke spiegel in de hoek praten en de spraakcontrole doorstaan ​​om de verroeste sleutel te ontvangen. Door interactie met het boek wordt de eigenlijke titel “The Necromancy of Thay” onthuld.

Met het boek in de hand ga je verder de Whispering Depths in. Dood hier alle monsters, inclusief de Phase Spider Matriarch-baas. Tussen de verspreide beloningen ligt de Dark Amethyst. Combineer dit juweeltje met het boekdeel om het volledig te ontgrendelen. Laat één personage de pagina’s doorlezen en pluk de vruchten.

Het personage dat alle drie de vaardigheidscontroles doet, leert Speak with Dead naar believen te casten. Dit bespaart de benodigde spell-slots bij het proberen informatie van lijken te verkrijgen. Ze ontvangen ook een permanente +1 bonus voor Wisdom Saving Throws.

Het boekdeel opnieuw tot leven wekken

Als je het eerste deel van The Necromancy of Thay leest, valt het boek weer dicht. Je moet wachten tot het hoofdverhaal Act 3 bereikt en de stad Baldur’s Gate zelf binnengaat. Het doel hier is om in te breken in Philgrave’s Mansion via lockpicking of door de deur volledig te vernietigen. Deze heeft een gemiddelde sterkte maar is kwetsbaar voor brandschade.

Binnenin vind je de Mystic Carrion en passeer je verschillende Deception- of Persuasion-controles. Ze onthullen dat er nog een boek nodig is: de Tharchiate Codex. Dit kan worden verkregen bij de Sorcerous Sundries in het noordelijke deel van de stad. Geen van de medewerkers zal rechtstreeks een exemplaar verkopen en u zult het uit de kluis van de winkel moeten stelen.

De kluis zal een grote cirkel van vele deuren hebben die het gezelschap rond zullen teleporteren. Je moet ze in deze specifieke volgorde doorlopen: Silverhand, Evocation, Wish, Gate en ten slotte Illusion. Je kunt nu Elminster’s Vault betreden, waar de codex tussen de boeken ligt.

Het personage dat de Tharchiate Codex gebruikt in combinatie met The Necromancy of Thay, ontgrendelt Danse Macabre. Dit is een speciale spreuk in Baldur’s Gate 3, rechtstreeks geplukt uit het Dungeons and Dragons-uitbreidingsbronboek Xanathar’s Guide to Everything. Met de spreuk kan het gekozen personage maximaal zes ondode wezens oproepen om naast hen te vechten. Dit bedrag kan worden gestapeld met andere dagvaardingen, waardoor je gemakkelijk een leger volgelingen kunt opbouwen.


  • Baldurspoort 3

    Franchise: Baldur’s Gate Platform(en): macOS, Microsoft Windows Uitgegeven: 31-08-2023 Ontwikkelaar(s): Larian Studios Uitgever(s): Larian Studios Genre(s): RPG Multiplayer: Larian Studios ESRB: M Samenvatting:Baldur’s Gate 3 is een langverwacht vervolg op Baldur’s Gate 2, uitgebracht in 2000 door BioWare en nu geproduceerd door Larian Studios. Baldur’s Gate 3 speelt zich 120 jaar na de gebeurtenissen in Shadows of Amn af en plaatst spelers in de rol van een aanpasbare protagonist die is gevangengenomen en besmet met een parasiet die hen in een mindflayer zal veranderen. Voordat het proces is voltooid, stort het schip waarop ze zich bevinden neer, waardoor ze op een zoektocht moeten gaan om zichzelf te genezen terwijl ze andere overlevenden ontmoeten. De gameplay is turn-based en kan coöperatief online worden gespeeld of alleen worden aangepakt in een singleplayer-campagne met NPC-bondgenoten. Hoe lang te verslaan: 22 uur en 21 minuten Prequel: Baldur’s Gate 2Geef een reactie