Samenvatting

  • Het gooien van wapens in “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” kan dubbele schade aanrichten en inventaris opruimen.
  • Zwakke wapens zoals boomtakken en roestige hellebaarden kun je het beste weggooien om vijanden te verzwakken.
  • Speciale wapens zoals de Throwing Spear en Giant Boomerang zijn ontworpen om te worden gegooid en bieden een laatste schadebonus.

Er zijn veel wapens beschikbaar in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, maar sommige kun je beter naar vijanden gooien dan ermee te hanteren. Link kan in TOTK een verscheidenheid aan wapens verzamelen, net zoals hij deed in Breath of the Wild, zij het met de extra complicatie dat de meeste wapens volgens hem vergaan zijn door de invloed van Ganaondorf. Natuurlijk geeft de nieuwe Fuse-vaardigheid Link alles wat hij nodig heeft om dit te overwinnen, maar toch kan niet worden ontkend dat sommige wapens niet veel investeringen waard zijn.

Wapens gooien in Tears of the Kingdom is een uitstekende manier om zowel schade aan te richten als Link’s inventaris van ongewenste items te verwijderen. Een gegooid wapen zal breken als het een monster raakt, maar zal daarbij dubbele schade aanrichten. Als het monster verbijsterd is en een aantrekkelijker wapen laat vallen, is het een meer dan acceptabele afweging, vooral als het originele wapen van Link sowieso weinig duurzaamheid heeft.

10 Boomtak

Tree Branches zullen ongetwijfeld een aanzienlijk deel uitmaken van Link’s vroege game-arsenaal in Zelda: TOTK. Ze zijn gemakkelijk te vinden op het Great Sky Island, maar ook overal waar bomen moeten worden omgehakt, en kunnen worden gefuseerd met items zoals rotsen en Soldier Construct Horns voor wat extra schade. De algehele zwakte en kwetsbaarheid van boomtakken maakt ze echter niet geschikt om later zelfs maar deel uit te maken van welk wapen dan ook. Met slechts 2 aanvalskracht kunnen gevonden boomtakken, zelfs tegen de tijd dat Link klaar is met de openingshandleiding, misschien het beste worden weggegooid om vijanden te verzwakken.

9 Roestige hellebaard

Rusty Hellebaards zijn, zoals hun naam al aangeeft, in een nog slechtere staat dan de meeste wapens van Hyrule. Slechte duurzaamheid en 3 aanvalskracht betekenen dat een Rusty Halberd Link niet goed of lang zal dienen zonder het gebruik van een genereus Fuse-item. Dit maakt ze echter ook perfecte wapens om te gooien, zoals geïllustreerd in een heiligdom. Teniten Shrine presenteert een uitdaging met de toepasselijke titel Combat Training: Throwing. The Shrine gebruikt Rusty Halberds om te demonstreren hoe zelfs zwakke wapens met groot effect kunnen worden gebruikt door naar vijanden te worden gegooid, een ervaring die kan worden nagebootst door in Hyrule Field te zoeken naar meer.

8 Houten dweil

De Houten Mop is duidelijk meer een propwapen dan een serieuze bedreiging voor sterkere monsters. Het deelt de aanvalskracht van een Rusty Halberd 3, en hoewel de Compendium-beschrijving ook een behoorlijke duurzaamheid vermeldt, kan het niet worden vergeleken met krachtigere wapens (waarvan er veel schoften zijn). Niettemin wordt hij als polearm gemakkelijk overtroffen door een aantal goede speren. Hierdoor zijn moppen pas echt nuttig als er niets anders is. Dat gezegd hebbende, zijn ze gemakkelijk genoeg te vinden als Link in de buurt van bewoonde gebieden zoals Hateno Village is.

7 Speer gooien

De Throwing Spear is een wapen dat specifiek bedoeld lijkt om te worden gegooid in plaats van normaal te hanteren. Hoewel Link dit kan doen met een miezerige aanvalskracht van 3, ligt de echte waarde van de speer in het verreikende bereik wanneer hij wordt gegooid. Als de Throwing Spear wordt gecombineerd met het juiste item om zijn kracht te vergroten, kan hij gemakkelijk veel schade aanrichten aan elke vijand. Het is ongebruikelijk dat Throwing Spears in het Compendium worden vermeld in de Central Hyrule Depths (hoewel ze ook worden aangetroffen in Bokoblin-kampen aan de oppervlakte), en natuurlijk is er ook een sterkere Pristine-versie beschikbaar in de Depths.

6 Bootriem

De Boat Oar is een solide wapen voor twee handen dat de basis kan vormen voor een willekeurig aantal oorlogshamers en bijlen. De aanvalskracht van 4 wordt echter overtroffen door die van andere items zoals Thick Sticks, die relatief overvloedig aanwezig zijn en gemakkelijk te vinden zijn in Hyrule’s Wilds. Bootriemen daarentegen worden van nature aangetroffen waar boten zelf zijn, zoals rond de wateren van Necluda. Hoewel ze nuttig kunnen zijn in Link’s handen, kan hij dus ook met weinig aarzeling Bootriemen rondgooien.

5 Soeplepel

De soeplepel is een ander item dat hilarischer is om te gebruiken in TOTK dan dat het echt effectief is. Het idee dat Link monsters verslaat met een kookgerei is op zijn zachtst gezegd komisch, vooral als het wordt gebruikt om een ​​Boss af te maken. Aan de andere kant is een soeplepel op zijn minst krachtiger dan boomtakken, met een basisaanvalskracht van 4. Uiteraard worden soeplepels vaak gevonden waar regelmatig wordt gekookt, dus stallen en kleinere campings hebben er vaak een bij de hand..

4 Visserijharpoen

Visserijharpoenen zijn een soort wapen dat vaker wordt afgebeeld als gegooid dan als een gewone speer, of beter gezegd als afgevuurd. Natuurlijk zijn ze gewoon een andere vorm van speer in Tears of the Kingdom, maar ze zijn nog steeds volledig geldig om te gooien. Fishing Harpoons hebben 4 aanvalskracht, waardoor ze iets sterker zijn dan Throwing Spears, en zouden een zeer thematische toevoeging zijn aan Link’s arsenaal voor elke expeditie langs kustwegen. Uiteraard worden visharpoenen vaak aangetroffen in Lurelin Village, waar vissen een hoeksteen van het dagelijks leven is.

3 Boerenhooivork

Een boerenhooivork, een tegenhanger op het land van de vissersharpoen, is een veel voorkomend verschijnsel overal waar dieren worden grootgebracht. De landerijen van Hateno Village in West Necluda zijn bijvoorbeeld een uitstekende plek om naar een van deze polearmen te zoeken. Net als andere hergebruikte gereedschappen heeft dit wapen slechts 4 aanvalskracht, maar als je een vijand op zijn zwakke plek raakt met de tanden van een hooivork, zal hij nog steeds verlamd raken.

2 Bokoblin-arm

Deze macabere wapens zijn eigenlijk behoorlijk krachtig en beschikken over een indrukwekkende aanvalskracht van 20 bases. De overblijfselen van Stalkoblins zijn echter ook ongelooflijk kwetsbaar en vallen al na een paar treffers uiteen in Link’s handen. Als gevolg hiervan is het over het algemeen effectiever om ze als projectielen te gebruiken, misschien nadat je een of twee vijanden hebt teruggeslagen om ervoor te zorgen dat de Bokoblin-arm bij een botsing breekt. Het is ook vermeldenswaard dat Lizalfos Arms en Moblin Arms vrijwel hetzelfde zijn, zij het met verschillende aanvalskrachten (respectievelijk 22 en 28).

1 gigantische boemerang

Een van de verschillende beschikbare soorten Boomerang, de Giant Boomerang, is een log tweehandig wapen met 11 aanvalskracht. Dit wapen is echter misschien wel een van de beste wapens om in TOTK te gooien, omdat het niet automatisch kapot gaat als het wordt gegooid. Zoals elke goede Boomerang zal een gegooide Giant Boomerang zich ook omdraaien en terugkeren naar Link (op welk punt de speler hem kan vangen), wat twee kansen biedt om een ​​vijand te raken. Ze zijn te vinden rond Eldin Canyon, maar het is ook bekend dat Hyrule Field spelers de kans biedt er een te bemachtigen.

De wapens die Link zonder zorg kan gooien, variëren van simpelweg te zwak om te blijven, tot speciaal ontworpen met dat doel in gedachten. Speciale wapens zoals de Throwing Spear en Giant Boomerang zijn perfecte voorbeelden van de laatste, terwijl de Rusty Hellebaards die werden gebruikt om de monteur in Teniten Shrine te demonstreren ongetwijfeld de eerste zijn. Maar op welk punt spelers zich ook bevinden in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, de duurzaamheid zal altijd opraken, en het gooien van wapens voor een laatste schadebonus is een tactiek die altijd de moeite waard is om in gedachten te houden.

Tags:Geef een reactie