Samenvatting

  • Met de scannerfunctie in Starfield kunnen spelers de melkweg verkennen en leren kennen door scanbare objecten, waaronder flora, fauna en materiële bronnen, te markeren.
  • Het scannen van meerdere exemplaren van een soort is noodzakelijk om een ​​databank compleet te maken, terwijl materiële bronnen slechts één keer hoeven te worden gescand.
  • Door de vaardigheid Intimidatie in Starfield te verbeteren, kunnen spelers de scanner gebruiken als schriktactiek, om vijandige NPC’s te intimideren en de machtsverhoudingen in confrontaties te verschuiven.

Veel aspecten van het nut van de scanner in Starfield liggen voor de hand, maar het scannen van mensen is een toepassing met een doeltreffendheid die als een verrassing kan komen. Als avontuur gericht op interplanetaire verkenning, vertrouwt Starfield sterk op de scannerfunctie. Als u dit selecteert, wordt het scherm bedekt met een interface die een nieuwe laag interactiviteit toevoegt, waarbij objecten worden gemarkeerd die kunnen worden gescand binnen een cirkel die het midden van de weergave vormt. Dit maakt het mogelijk om informatie te verkrijgen over het onderwerp dat in focus is, en details te geven over het sterrenstelsel dat Bethesda heeft gecreëerd.

Flora en fauna zijn perfecte doelen voor de scanner, die informatie over allerlei levensvormen in de enorme open wereld van Starfield kan catalogiseren. Het scannen van meerdere exemplaren van een bepaalde soort is noodzakelijk om een ​​databank compleet te maken, waardoor leren een proces wordt dat meer vergt dan een snelle stop. Materiële hulpbronnen hoeven daarentegen slechts één keer te worden gescand. Planeetscans bieden een basisoverzicht van wat ze allemaal te bieden hebben op het gebied van de basissamenstelling, het klimaat en de beschikbare hulpbronnen. De basisscanner kan zijn taken uitgebreid uitvoeren, maar het upgraden ervan voegt afstand toe aan de zoom- en catalogiseringsmogelijkheden.

Het scannen van mensen in Starfield kan NPC’s afschrikken

Scannen onthult niet dezelfde bron van informatie over mensen in Starfield als over dieren in het wild, maar het heeft een ander nut als krachtige verklaring. Het upgraden van Intimidatie in Starfield kan van de scanner een haalbare schriktactiek maken. Door naar een vijand te wijzen en deze te scannen kan soms meer worden bereikt dan alleen een kogel, met als bonusbijeffect dat elk bloedbad wordt vermeden. Hoewel dit een beetje onhandig kan zijn om midden in een gevecht naar over te schakelen, is het nog steeds een leuke en haalbare strategie, zowel binnen als buiten directe confrontaties.

Intimidatie kan het machtsevenwicht snel doen verschuiven

Het verbeteren van de intimidatievaardigheid van Starfield kan de doeltreffendheid ervan aanzienlijk vergroten, waardoor het een steeds waardevollere hulpbron wordt voor situaties die uit de hand lopen. Op het eerste niveau zorgt Intimidatie ervoor dat een NPC op hetzelfde of niveau een gevecht een tijdje opgeeft, maar de rangschikking ervan dwingt NPC’s niet alleen om kort te vluchten, maar zorgt er ook voor dat personages van een hoger niveau kunnen worden aangevallen. Hoewel een eenvoudig vuurgevecht met een NPC die het niveau van het personage van de speler met 20 voltooit een gedoemde ontmoeting kan zijn, kan het uitschakelen van de scanner de vijand dwingen in de verdediging te gaan.

Intimidatie is niet de enige handige scannertruc, met als andere handige functie de mogelijkheid van de scanner om Starfield fast travel te initiëren zonder de kaart. Toch is het scannen van mensen een van de meest verrassende en effectieve toepassingen, waaruit blijkt dat zelfs informatieve hulpmiddelen op enigszins achterbakse manieren kunnen worden gebruikt. In een sterrenstelsel vol conflicten die op het punt staan ​​over te koken, is er soms maar een klein duwtje in de goede richting nodig om een ​​situatie te de-escaleren met het botte instrument van angst. Intimidatie is misschien niet de primaire focus van de scanner in Starfield, maar het is geen functie die over het hoofd mag worden gezien.

Tags:Geef een reactie