Även om det kan ha gått under radarn för mycket av sin utveckling, har Andor snabbt cementerat sig som en av de bästa Star Wars-historierna i franchisen.

Den grymma thrillern har placerat berättelserna om ”riktiga” människor i spetsen för sin galaxomspännande berättelse som har sett den titulära tjuven som förvandlats till upprorshjälte ge sig ut på farliga rån och häpnadsväckande fängelsebrott.

Efter 11 fantastiska avsnitt är Andors klimax nästan över oss, men när är släpptiden för avsnitt 12 och vad kan fansen förvänta sig av det kommande kapitlet?

Andor | Teaser Trailer | Disney+

Förhandsgranskning av handlingen i Andor avsnitt 12

Efter Maarva Andors död i avsnitt 11, kommer Ferrix-folket att hålla en begravning för att markera hennes bortgång, med Dedra Meero och ISB som hoppas kunna använda tillfället som ett sätt att fånga Cassian Andor.

Andor har varit på flykt ända sedan han dödade två ödmjuka säkerhetsvakter i avsnitt 1 och hans historia har snöat in i ett galaxomfattande äventyr, senast då han såg honom fly från ett dystopiskt fängelse på planeten Narkina 5.

Efter att ha fått veta om sin mammas bortgång i de sista ögonblicken av avsnitt 11, kommer Cassian säkert att vilja visa hans respekt, men att göra det kommer att innebära stor fara.

Samtidigt har berättelser som involverar Mon Mothma och Luthen Rael ser ut att se några viktiga utvecklingar. För det första, eftersom Mothma försöker undvika upptäckt för att finansiera rebellverksamhet, medan Luthen kanske måste göra några svåra val när rebellgruppen ledd av Anto Kreegyr hamnar i en fälla.

Från trailers och reklammaterial som släppts hittills vet vi att folket i Ferrix kommer att ta sig upp mot de ockuperande Imperials med Dedra som använder svartklädda Death Troopers i sin jakt på Cassian.

Cassian Andor (Diego Luna) i Lucasfilms ANDOR

Andor avsnitt 12 releasedatum och tid

Avsnitt 12 av Andor kommer till Disney+ onsdagen den 23 november 2022 och kommer att göras tillgänglig vid midnatt Pacific Time i USA.

Liksom de flesta Disney+-släpp kommer det nya avsnittet att anlända samtidigt runt om i världen och för fans i olika tidszoner, vilket kan översättas till:

  • 12:00 PT i USA
  • 03:00 ET i USA
  • 08.00 GMT i Storbritannien
  • 9.00 CET i Europa
  • 13:30 IST i Indien
  • 19:00 AEDT i Sydney, Australien

Syril Karn (Kyle Soller) och supervisor Dedra Meero (Denise Gough) i Lucasfilms ANDOR

Hur många avsnitt i säsong 1?

Andors första säsong kommer att bestå av 12 avsnitt totalt.

Veteran Star Wars-fans kommer att notera att detta gör Andor till den största live-action-serien hittills, eftersom The Mandalorian bara har haft åtta avsnitt per säsong medan The Book of Boba Fett hade sju och Obi-Wan Kenobi bestod av bara sex kapitel.

Efter 12 avsnitt kommer Andor att avslutas den 23 november, vilket innebär att hela schemat för Andor ser ut så här:

  1. Kassa | 21 september
  2. Skulle vara jag | 21 september
  3. Räkenskap | 21 september
  4. Aldhani | 28 september
  5. Yxan glömmer | 5 oktober
  6. Ögat | 12 oktober
  7. Meddelande | 19 oktober
  8. Narkina 5 | 26 oktober
  9. Ingen lyssnar! | 2 november
  10. One Way Out | 9 november
  11. Dotter till Ferrix | 16 november
  12. Titel TBA | 23 november

Utöver sin första säsong har Andor förnyats för en andra del, som också består av 12 avsnitt.

Den andra säsongen, som var planerad att börja spelas in den 21 november, kommer att ta upp historien om Cassian Andor till händelserna i Rogue One, filmen där vi först träffade honom som en fullfjädrad medlem av Rebel Alliance.

Partisan (Leonardo Taiwo) och Luthen Rael (Stellan Skarsgard) i Lucasfilms ANDOR

Andor är tillgänglig att streama nu på Disney+ med det sista avsnittet planerat till onsdagen den 23 november 2022.

 

Lämna ett svar