Vilket datum släpps den malayalamspråkiga neo-noir-thrillerfilmen Rorschach för OTT-streaming och vilken plattform har de digitala rättigheterna?

Det är planerat att bli ännu en hektisk helg framför dina favoritstreamingplattformar med sådana som Iravin Nizhal, Monica O My Darling, Sixer och Mukhbir: The Story of a Spy som har premiär under de närmaste dagarna.

Men helgens största nedgång för indiska fans kommer dock att vara den neo-noir-psykologiska thrillerfilmen Rorschach som avslutade sin teateruppgång med en imponerande inkomst på 40 miljoner Rs.

Så när kommer Rorschach att släppas för OTT-streaming och vilken plattform kommer den kommande Malayalam-filmen att visas upp via?

Vad handlar den nya Rorschach-filmen om?

Rorschach är en malayalamspråkig neo-noir-psykologisk thrillerfilm, regisserad av Nissam Basheer och producerad av Mammootty.

Filmen berättar historien om Luke Anthony, en NRI-affärsman från Dubai som reser till Kerala med sin gravida fru Sofia för en välförtjänt semester. De två är inblandade i en bilolycka när de kör på en isolerad skogsväg och när Luke Anthony återfår medvetandet är Sofia ingenstans att se.

Efter att den lokala polisen har ignorerat Lukes vädjanden om att hjälpa till att hitta Sofia, och hävdar att hon har dödats i en tigerattack, ger Luke sig själv för att hitta sin gravida fru. Han hittar så småningom en man som heter Balan djupt inne i skogen, som bjuder in honom till sitt hus för att träffa sin fru Seetha och sonen Anil.

”En olycka, ett dödsfall och ett liv omvänt…” Rorschach-trailer, via YouTube.

Balan avslöjar att hans äldsta son, Dileep, hade dödats i en bilolycka som låter kusligt lik den som Luke och Sofia var i, flera månader tidigare. Luke bestämmer sig för att köpa huset av Balan, som vill flytta bort från skogen, men deras planer vänds upp och ner när Balan blir grymt mördad natten till affären…

”Faktiskt, i den här filmen är manuset i centrum för uppmärksamheten. Det som är bra för filmen, vart vi bör rikta publikens uppmärksamhet och hur vi kan kringgå det, är de element som vi tog hänsyn till när vi utvecklade manuset…Folk fortsätter att gissa att det är dit berättelsen är på väg, men jag tror att vi har försökte se till att filmen hamnar på oförutsägbara platser. Hela filmen är något nytt och det är också dess största risk.” Nisam Basheer, via OTT Play.

Rorschach: OTT releasedatum och streamingplattform bekräftad

Rorschach släpptes på bio den 7 oktober och kommer att lanseras för OTT-streaming via Disney Plus Hotstar-tjänsten fredagen den 11 november.

En specifik releasetid har ännu inte bekräftats, men Rorschach förväntas göras tillgänglig antingen 12 AM IST eller 1:30 PM IST, i enlighet med det typiska uppdateringsfönstret för nytt Hotstar-innehåll.

Disney Plus Hotstar är också tillgängligt genom följande prenumerationsmedlemskap:

 • Premium 1499 Rs per år, fyra enheter och annonsfritt
 • Super 899 Rs per år, två enheter och reklamstöd
 • Mobil 499 Rs per år, en enhet och annonsstödd
 • Mobil 199 Rs för sex månader, en enhet och annonsstödd
 • Mobil 49 Rs för en månad, en enhet och annonsstödd

”Rorschach är en av de filmer där varje avdelning har avfyrat full cylinder – oavsett om det är smink, ljud, film, musik, skådespeleri eller skrivande. Manuset hade det utrymmet för varje avdelning att prestera och glänsa. Alla förstod det under förproduktionen och lade ner den ansträngning som krävdes, och det visar sig i produktionen.” Nisam Basheer, via OTT Play.

Möt Rorschachs skådespelare

Huvudrollen för Rorschach-filmen 2022 inkluderar:

 • Mammootty som Luke Anthony
 • Sharafudheen som Satheeshan
 • Jagadeesh som inspektör Ashraf
 • Grace Antony som Sujatha
 • Bindu Panicker som Seetha
 • Kottayam Nazeer som Shashankan
 • Sanju Sivram som Anil Balan
 • George Abraham som den lokala polisen
 • Priyamvada Krishnan som Ammu
 • Ira Noor som Sofia
 • Mani Shornur som Balan, Dileep och Anils pappa

”Det var ett riskfyllt ämne och det var det som intresserade mig. Jag visste att det var svårt men om vi kunde klara det skulle det vara fantastiskt. Så vi utvecklade manuset och tillsammans med det karaktärerna. Efter det gick vi vidare med castingen och trodde att Mammukka skulle vara bra som huvudperson. Det var så vi närmade oss honom.” Nisam Basheer, via OTT Play.

Av Tom Llewellyn [e-postskyddad]

 

Lämna ett svar