Allas gotiska favoritfamilj har återvänt på onsdagen och Netflix-serien har en rik historia att välja på. De fiktiva karaktärerna skapades av den amerikanske serietecknaren Charles Addams och dök upp första gången i The New Yorker 1938. Sedan dess har vi sett familjemedlemmarna i en rad inkarnationer.

Samskapad av Alfred Gough och Miles Millar, den kommande skräckkomedin hade premiär på plattformen onsdagen den 23 november 2022 och kommer säkerligen att vinna över både fastighetens befintliga fandom och nya publik.

Med regissören Tim Burton som styr de första fyra avsnitten, presenteras vi för en ny version av Wednesday Addams, denna gång med Jenna Ortega som blåser nytt liv i rollen.

Vi följer med henne när hon åker iväg till skolan som hennes föräldrar gick på, Nevermore Academy. Fast besluten att inte följa i deras fotspår skulpterar hon sin identitet och sitt arv.

Det finns massor av detaljer att smälta igenom men har onsdag Addams krafter?

VARNING: LJUS SPOILERS FRAMÅT

Jenna Ortega som onsdag Addams håller ring i avsnitt 102 av onsdagen.

Har Wednesday Addams befogenheter i Netflix-serien?

Ja, onsdag är begåvad med nyfikna psykiska förmågor som visar sig ha en rad fördelar när berättelsen fortskrider.

Hon kan beröra människor och föremål med skickligheten att bevittna deras förflutna genom psykiska visioner. Till exempel, när hon rör vid sin bror Pugsley kan hon se mobbarna som plågade honom. Inte bara det, hon kan se glimtar av framtiden också.

Dessa förmågor behandlas själva i serien av onsdagen själv, som förklarar artighet av en voiceover att hon fortfarande brottas med hur man använder dem; hon ber en av sina förfäder Goody Addams att hjälpa henne att hantera dem, och hennes möte med Goody är i sig resultatet av att onsdagen använde hennes krafter. Den här scenen avslöjar att hon faktiskt kan kommunicera med figurer från det förflutna.

Hennes krafter ärvs från Morticia och hon uppmuntrar onsdagen att bemästra dem av rädsla för att hon kommer att ge efter för den mer olycksbådande natur som de utgör.

När berättelsen växer, växer också onsdagens psykiska förmågor, som visar sig vara avgörande för att hon löser mysteriet kring monstret som plågar eleverna i Nevermore och därefter.

”Det var en mycket befriande, glädjande upplevelse”

Jenna pratade nyligen med Netflix och berättade om den inverkan som porträtteringen av onsdagen har haft på henne:

”Det var en mycket befriande, glädjande upplevelse, för du behöver inte bry dig. Om du är på dåligt humör, och du har ett illaluktande ansikte, spelar det ingen roll. Hon håller sig till sina vapen, och hon är inte ute efter att behaga någon. Vilket jag verkligen respekterar, som någon som brukade vara en enorm folkbehagare.”

Hon förklarade också: ”Att ge unga latinska människor någon att relatera till på skärmen och ge dem en boost av självkänsla, eller relaterbarhet och tröst hos karaktärer, är så speciellt och så underbart. Men [onsdag är] också för alla. Alla ska kunna se sig själva i vem som helst.”

Wednesday Addams | Official Trailer | Netflix

Hur många avsnitt på onsdag?

Serien består av totalt åtta avsnitt och alla är tillgängliga att streama.

Det är dock värt att ta upp att finalen etablerade potentialen för ytterligare en säsong, även om varken skaparna eller Netflix har meddelat att onsdagen förnyas för säsong 2 på Netflix.

Wednesday strömmar nu exklusivt på Netflix.

 

Lämna ett svar