När Jenna Ortega får beröm för sin roll som Wednesday Addams i den nya Netflix-serien Wednesday, kan fansen inte låta bli att fråga vem som spelade den ikoniska rollen bäst Ortega eller Christina Ricci?

Den senaste i en lång rad av Addams-familjens inkarnationer får fansen att spinna. Ända sedan The Addams Family skapades av den amerikanske serietecknaren Charles Addams i New Yorker Magazine 1938, har franchisen haft ett mycket speciellt grepp om populärkulturen. Efter framgången kom det ursprungliga TV-programmet från 1964, videospel, akademi och goth-subkultur som helhet.

I hjärtat av Addams Family-ikonografi är Christina Ricci och hennes roll som Wednesday Adams 1991 i den första långfilmsatiseringen. Riccis framträdande skapade otaliga Halloween-kostymer och har blivit en förtjusande bild av 90-talets kultfilm.

Så när nyheten först slog ut att Jenna Ortega fick rollen i den ikoniska rollen frågade fansen om hon skulle kunna klara av det.

Jenna Ortega antar Riccis mantel

I en intervju med New York Times berättade Ortega om hennes bävan över att ta rollen.

”Jag hade definitivt tvekan om att göra det,” sa hon. ”Jag hade redan varit där och gjort det med tonårsshower.

Hon kände redan att den extra tyngden av Addams Family-franchisen också påverkade henne. Men efter mycket övervägande verkar det som om hennes beslut att ta rollen som Ricci gjorde känd var ett mästerslag.

Recensionerna av Ortegas framträdande har varit enhälligt positiva, även om showen som helhet har fått vissa recensenter att vilja ha mer. Ortegas prestation har jämförts positivt med Riccis. Fansen bjöds till och med på en scen öga mot öga mellan de två när Ricci spelar den nya karaktären Marilyn Thornhill, onsdagens lärare.

En Twitter-användare kunde inte hålla tillbaka sin spänning över de två korsningsvägarna.

Jenna har inget annat än respekt för Ricci

Jenna har nyligen talat om sin respekt för Ricci.

Hon sa: ”Christina Ricci är en legend, karaktären skulle inte ha varit lika stor om det inte hade varit för hennes prestation”.

I går la Ortega upp en bild på sin Instagram på sig själv med Ricci och regissören Tim Burton. Burton regerar fyra avsnitt.

Burtons idiosynkratiska regi hjälper till att skapa en ny väg för karaktären . Med motspelaren Percy Hynes Whites ord”Om du förväntar dig en omstart eller en remake är det inte det, jag tror att det verkligen är som en Tim Burton-show, som har The Addams Family som en slags basnivå för att fungera av och att bygga en historia av.”

Ricci hopar beröm på Ortegas onsdag

Samtidigt rönte Christina också beröm över Jenna.

Hon har sagt: ”Hon är en så kompetent vuxen skådespelerska. Hon behöver inte att jag berättar för henne hur hon ska göra någonting.”

Ricci tillade: ”Hon är så underbar.”

Det är uppenbart att även om fans kanske jämför och kontrasterar de två föreställningarna, känner ingen av skådespelerskorna en känsla av konkurrens sinsemellan.

Det är säkert att säga att varje onsdag har fört med sig något annat till rollen. Ricci’s introducerade karaktärens torra humor, kalla hjärta och mörka hobbyer.

Medan Ortegas onsdag har utvecklats något. Fansen ser nu en mjukare sida, en liten öppning i hennes psyke och tittare kan i vissa scener argumentera för en känslomässig reaktion. Det är en uppdaterad och aktuell onsdag som passar den moderna omstarten.

Det var precis vad vi längtade efter men vi visste aldrig att vi gjorde det.

Lämna ett svar