Halloween har förlängts något 2022 eftersom onsdagen ger publiken alla oktobervibbar de kan tänkas begära i november, och hur kunde det inte göra det? Trots allt styrdes fyra avsnitt av biografens gotiska prins själv, Tim Burton, mest känd för filmer som Edward Scissorhands och Beetlejuice.

Han fungerar också som exekutiv producent, men själva serien skapades av Alfred Gough och Miles Millar, och återuppfann karaktärer skapade av den amerikanske serietecknaren Charles Addams.

Som titeln antyder fokuserar den här helt nya Netflix-serien alla avsnitt hade premiär onsdagen den 23 november 2022 på Addams dotter och tonåring, och den här gången börjar hon på sitt första år på Nevermore Academy, en skola för utstötta som hennes föräldrar gick på.

Hon är ivrig att fly sina föräldrars hotande skugga och bli sin egen person, men det finns ett mysterium att lösa.

Inte bara det, men publiken är också angelägna om att ifrågasätta skådespelarna. Nämligen, vem spelar Goody Addams på onsdag?

Jenna Ortega som onsdag läser med fackel i onsdags

Vem spelar Goody Addams på onsdag?

Goody Addams spelas faktiskt av Jenna Ortega, som också porträtterar den centrala karaktären Wednesday, så den 20-åriga amerikanska skådespelerskan har i huvudsak dubbelt ansvar för att lämna en ännu större prägel på serien.

När det gäller karaktären är Goody en avliden förfader till huvudpersonen och de har sina psykiska förmågor gemensamma, eftersom de har gått i arv från generation till generation. Det har avslöjats att Goody använde sin styrka och list för att hjälpa till att rädda utstötta som var måltavla av Joseph Crackstone (spelad av William Houston) på sin tid.

Goody blir i huvudsak en återkommande närvaro hela tiden och kommunicerar med onsdagar i hennes visioner.

Fans av Jenna kommer utan tvekan att bli glada över att få veta att de får ännu mer av skådespelerskan på sina skärmar än de först förväntade sig. Stjärnan har tidigare visat upp sina talanger i filmer som Scream (Tara), X (Lorraine), The Fallout (Vada) och Studio 666 (Skye), medan TV-roller inkluderar You (Ellie Alves) och Jane The Virgin (Young Jane) ).

Detta innehåll kunde inte laddas

Det här inlägget har två syften:

1) För att berätta varifrån namnet Wednesday kommer
2) För att informera dig om att Wednesday nu streamas. pic.twitter.com/0xWmPWzjcL

— Netflix (@netflix) 23 november 2022

 

Onsdag Netflix skådespelare

Utöver Jenna i en dubbelroll kan tittarna också se en rad begåvade artister som ger sina respektive roller liv:

 • Jenna Ortega som onsdag Addams
 • Karina Varadi som onsdag (barn)
 • Christina Ricci som Marilyn Thornhill
 • Catherine Zeta-Jones som Morticia Addams
 • Luis Guzman som Gomez Addams
 • Fred Armisen som farbror FesterGwendoline Christie som Larissa Weems
 • Oliver Wickham som Larissa (barn)
 • Ricky Lindhome som Dr. Valerie Kinbott
 • Jamie McShane som sheriff Donovan Galpin
 • Hunter Doohan som Tyler Galpin
 • Percy Hynes White som Xavier Thorpe
 • Emma Myers som Enid Sinclair
 • Joy Sunday som Bianca Barclay
 • Moosa Mostafa[a] som Eugene Otinger
 • Georgie Farmer som Ajax Petropolus
 • Naomi J. Ogawa som Yoko Tanaka
Wednesday Addams | Official Trailer | Netflix

”Vi kom riktigt bra överens”

Som ni vet spelade skådespelerskan Christina Ricci i onsdags i serien och Jenna avslöjade nyligen hur hon reagerade på att ha henne på inspelningsplatsen under en intervju med ScreenRant:

”Jag minns när de sa till mig, jag tror att mitt hjärta föll av ren panik. Men som tur är är hon en riktigt cool dam, och vi kom riktigt bra överens. Vi pratade aldrig om karaktären. Jag har precis lärt känna henne, och det var riktigt trevligt och verkligen underbart. Men det är lite konstigt.”

”Hon tillade: ”Jag kände att manuset var skrivet påminner mycket om hennes onsdag, och publiken känner redan till och älskar onsdagen, [så] jag tror inte att jag kunde ha avvikit för långt med karaktären.”

Onsdag streamas exklusivt på Netflix.

 

Lämna ett svar