The Wheel Of Time hade ett stort anhängare och fandom långt innan det blev en live-action-serie, med den första romanen i Robert Jordan med Brandon Sandersons övergripande serie med titeln The Eye Of The World som publicerades 1990.

Sedan dess har det blivit 13 uppföljare och även en prequel, den sista delen publicerades 2013 innan Amazon Prime Video-anpassningen av The Wheel Of Time kommer 2021. Fantasyserien kom nyligen tillbaka för säsong 2 och fansen bjöds på en en liten handfull avsnitt med efterföljande avsnitt planerade att ha premiär varje vecka för att kasta oss längre in i Blighten. En av de mest spännande delarna av säsongen hittills är en av de nya skådespelarna, Karima McAdams som High Lady Suroth, en adelskvinna från Seanchan som går i spetsen för invasionen av Westlands.

Rosamund Pike som Moiraine Damodred går genom en marknad

Efter att ha gjort sin The Wheel Of Time-debut har den 38-åriga engelska skådespelerskan fått beröm från publiken, även om de som är förtjusta i och bekanta med böckerna vet att det finns en slående skillnad i hennes utseende.

Istället för att ha långa blåa naglar tog kostymdesignern Sharon Gilham och makeup- och hårdesignern Davina Lamont det medvetna beslutet att behålla naglarna i en vanlig färg.

”Spikarna skulle alltid vara svåra,” började Davina förklara under en nyligen intervju med Gizmodo.

”Jag har jobbat med shower tidigare där vi har haft väldigt långa naglar; tillvägagångssättet var hon måste uppenbarligen kunna ta av och på dem, vilket var en stor process, så att hon kunde ha lite stillestånd eller gå tillbaka till sin släpvagn. Så vi behövde göra det snabbt och snabbt, eftersom de är så långa och de är en så stor del av hennes karaktär.”

The High Lady Suroths dialog hålls till ett minimum och hennes imponerande och auktoritativa karaktär förklaras till stor del genom fysisk prestation och kostym, med långa naglar som ger sken av att ha något som liknar klor.

Under intervjun var det Sharon som tog upp varför de i slutändan bestämde sig för att avvika från källmaterialet och tappa den ikoniska blå färgen.

”I boken är naglarna blålackade. Som en del av processen att [designa hennes utseende för showen] beslutades det att vi skulle behålla dem nagelfärgade, eftersom de tenderade att se lite konstgjorda ut när de målades, medan som de är, kan du typ tror att de faktiskt är riktiga naglar i den färgen.”

Hon fortsatte att ”Med resten av kostymen var det ett definitivt samarbete mellan oss. Huvudstycket, det var för att skapa det där utseendet av att vara insektsliknande…”

Även om romanernas fandom kan bli förvånad över att se regelbundna färgade naglar gynnas framför blå, det går inte att förneka att Sharons tillvägagångssätt är vettigt, vilket låter det mer naturliga utseendet skapa en känsla av autenticitet som får dig att tro mer på naglarnas längd.

The Wheel Of Time strömmar på Amazon Prime Video.Lämna ett svar