Det ser ut som att Lost Arks juniuppdatering kommer att ske i juni trots allt, eftersom spelarna ivrigt ser fram emot lanseringen av nästa Legion Raid. Vykas är Lost Arks nästa Legion Raid, efter Valtan som nästa stora utmaning i spelet. Vykas skulle släppas någon gång i mitten av juni, men teamet var fast i problem kring stora botpopulationer i spelet.

Roxx meddelade det officiella releasedatumet för Vykas i ett officiellt inlägg på spelets forum. Roxx sa att teamet skulle skapa ett nytt inlägg avsett att släppa mer information om omständigheterna kring förseningen. I slutändan gjordes inlägget för att dämpa spelarnas oro för att raiden potentiellt skulle släppas någon gång i juli.

Inlägget tog också upp botproblemen som eskalerade under juni månad. Roxx antydde att en viktig orsak till förseningen var den oöverträffade mängden bots i spelet, vilket fick laget att avleda sin uppmärksamhet till att stävja dessa problem.

”Utöver dessa inkommande förändringar har teamet också arbetat mot långsiktiga lösningar för det pågående bottningsproblemet. I början av juni verkade robotar nå en ny topp i Lost Ark, så det var absolut nödvändigt att vi fokuserar på att få den här situationen under kontroll.”

Spelare och personal verkar ha märkt en förbättring i situationen, med Roxx som säger:

”Även om arbetet inte är avslutat ännu, har de senaste ansträngningarna, inklusive förra veckans massiva förbudsvåg, haft en mycket positiv inverkan när det gäller att avliva botar från Arkesia, och vi fortsätter att ta itu med detta som en högsta prioritet.”

Ett nytt inlägg kommer att göras nästa vecka för att diskutera frågor kring Vykas, botarna och andra problem för spelarbasen som ”inkomstgenerering och relaterade system.” Vykas släpps officiellt den 30 juni med resten av juniuppdateringen, som kommer att innehålla nya instanser som en helt ny Guardian Raid och Thronespire fängelsehåla.

Lämna ett svar