RimWorld utmanar spelare att förvandla en grupp strandade kolonister i en avlägsen värld till en säker, stabil och blomstrande koloni. Längs vägen kommer de att möta faror som sträcker sig från hunger och piraträder till sjukdomar och insektoida invasioner.

Att tämja och föda upp djur kan vara mycket användbart i RimWorld, vilket ger kolonister kött, mjölk, ull, ägg, sällskap och skydd. Men att mata husdjur eller husdjur kan vara knepigt och ett slöseri med resurser. De flesta flockdjur kan mata sig själva genom bete, men för köttätare eller djur i biomer där bete inte är ett alternativ är det bästa sättet att mata djur med Kibble.

Hur man får kibble i RimWorld

Kibble är RimWorlds generiska djurfoder och har flera fördelar jämfört med att utfodra djur med Meals. För det första kan Kibble produceras mycket enkelt, med bara en Butcher Spot, även om ett Butcher Table kommer att producera mer.

En kolonist behöver inte heller några speciella RimWorld- egenskaper eller matlagningsfärdigheter för att producera Kibble, även om de kommer att få Cooking XP med varje batch. Kibble kan göras med de mest grundläggande ingredienserna, kräver endast 1 vegetabilisk produkt och 1 animalisk produkt för varje batch.

När det gäller att välja ingredienser har spelarna fler valmöjligheter med Kibble än när de gör måltider för kolonister. Högräs kan användas som vegetabilisk ingrediens i Kibble, en snabbväxande och riklig gröda som är oätlig för människor.

Dessutom är det säkert att använda kött från människor eller insekter som en animalisk produktingrediens. Även om kolonister tar ett betydande straff till Mood i RimWorld för att de konsumerar kött från människor eller insekter, tar djur inget sådant straff.

När ska man använda Kibble i RimWorld

Kibble är en fantastisk resurs för alla kolonier som har djur att mata, särskilt om de är köttätare. Kibble förstörs inte, så det finns ingen anledning att kyla eller bevara det som de flesta livsmedel och örtmedicin i RimWorld.

Den är också väldigt snabb att göra och har ingen chans att en dålig kock råkar göra den giftig, så den kan säkert användas för att utbilda en kock på låg nivå.

Att tämja och träna djur i RimWorld kräver inte bara en kolonist med god djurskicklighet utan också små mängder mat som en frestelse och belöning. Kibble är en av de bästa födan för detta ändamål eftersom det, till skillnad från rått kött eller grönsaker, är ett acceptabelt foder för alla djur.

Slutligen kan Kibble användas för att tillfredsställa kolonisternas behov av mat men bör endast användas så här under de svåraste omständigheterna. Inte bara kommer kolonisterna att ta ett stort humöravtryck av att äta Kibble, utan de kommer att ta ytterligare en debuff om det gjordes med kött från människor eller insekter.

RimWorld är ute nu för PC, PS4 och Xbox One.

Lämna ett svar