När det kommer till Fortnite är det första de flesta spelare tänker på dess ständigt växande lista med crossover-karaktärer eller kanske dess signatur – men ändå splittrande – byggnadsmekanik. Men en sak Fortnite också utmärker sig med är den hastighet med vilken det förändrar spelet. Varje uppdatering lägger till eller öppnar nya förmågor, POI:er, vapen, lägen och föremål, inklusive den senaste avvalvningen av Shadow Bombs och Shield Bubbles. Den här guiden kommer att berätta för spelarna hur dessa föremål fungerar och var de kan hitta dem på ön.

Den långa varaktigheten mellan stora uppdateringar är ett resultat av Fortnites Dragon Ball crossover, som lade till en uppsjö av innehåll från den älskade franchisen till spelet. Även om mycket av Dragon Ball- innehållet kan vara borta, kan spelare fortfarande få Kamehameha och Nimbus Cloud Mythics via kapslar.

Hur man får skuggbomber och sköldbubblor

I enlighet med traditionen med de sista veckorna av säsongen, introducerar Fortnite Shadow of Phantasm Week som en del av sin senaste uppdatering. Den största komponenten i temaveckan är avvecklingen av Shadow Bombs och Shield Bubbles, som kan hittas på marken, i Chests och Supply Drops.

Medan Shield Bubbles dök upp mer nyligen under en artikelomröstningsperiod tidigare i år, har Shadow Bombs varit välvda sedan kapitel 1 säsong 9, vilket markerar första gången objektet har setts på över tre år.

För dem som kanske inte har spelat Fortnite så länge är Shadow Bombs ett självanvändningsobjekt som förvandlar användaren till ett skuggigt spöke, vilket gör dem svåra att se.

Spelare kan inte använda föremål, konstruktioner eller vapen när de är i skuggtillstånd, även om deras rörlighet är kraftigt ökad, vilket möjliggör dubbla hopp. När det gäller sköldbubblan skapar föremålet en stor genomskinlig kupol som blockerar eld från båda hållen. Shield Bubbles kan motverka Junk Rifts och är bra på att försvara trupper och fordon.

Shadow Bombs och Shield Bubbles är inte de enda sakerna som öppnas för Shadow of Phantasm Week heller. Fortnite tar också upp undertryckta vapen, i form av Supressed Assault Rifle och Supressed SMG.

Vapnen verkar inte ha ändrats sedan deras senaste framträdanden, och erbjuder fortfarande samma ökade precision och lägre skada jämfört med deras vanliga motsvarigheter. Shadow of Phantasm Week slutar den 7 september 2022, klockan 09:00 ET, vilket betyder att spelare bör agera snabbt om de vill dra nytta av de olika föremålen.

Fortnite är gratis att spela på PC, mobil, PS4, PS5, Switch, Xbox One och Xbox Series X/S.

Lämna ett svar