Warzone 2 närhetschatt är en av de många nya funktionerna som kommer att vara aktiva i både vanliga Battle Royale och det nya DMZ-läget, vilket gör att alla spelare kan chatta med varierande volym och framgång baserat på deras avstånd i spelet. Detta kommer att innebära att dina allierade kommer att behöva stanna i närheten för taktiskt prat, men du kommer också att kunna höra dina fiender prata och de kan höra dig. Dock är inte mycket känt om denna potentiellt spelförändrande funktion, så här är allt vi vet hittills om närhetschatt i Warzone 2.

Vad är närhetschatt?

Närhetschatt tillkännagavs som en ny funktion under det senaste evenemanget Call of Duty Next men mycket lite annat nämndes om det. För alla som inte vet är proximity chat ett röstchattsystem i spelet som låter alla spelare kommunicera med hjälp av en mikrofon men bara när deras karaktärer i spelet är nära varandra. Detta innebär att höra ditt lag och kommunicera effektivt är beroende av att hålla sig nära varandra. Även om dina fiender också kan avlyssna dina kommunikationer och använda dem mot dig.

Den här funktionen har bekräftats för Warzone 2, vilket tyder på att den kommer att dyka upp i både det uppdaterade Battle Royale-läget och det nya DMZ-läget en PvPvE-sandlåda och extraktionsläge som liknar Escape From Tarkov. Baserat på aktuell information verkar det inte som att närhetschatt kommer att vara en funktion i vanliga Call of Duty: Modern Warfare 2 multiplayer och det är inte en funktion i nuvarande Modern Warfare 2 beta.

Närhetschatt kan vara både uppslukande för lagret av realism den ger, uppmuntra till mer genomtänkt och taktiskt spelande och kan också leda till roliga ögonblick när motståndarspelare interagerar på det virtuella slagfältet. Men detta kan också ge en sämre upplevelse för mer avslappnade spelare som bara vill chatta och spela med vänner.

Kan du stänga av Warzone 2 närhetschatt?

Inget officiellt ord har kommit från Call of Duty-utvecklarna så vi kan inte säga säkert om du kommer att kunna stänga av närhetschatt. Vi antar att du kommer att kunna stänga av det eftersom det vanligtvis är valfritt i andra liknande spel och inte alla har en mikrofon eller vill chatta med slumpmässiga lagkamrater.

Om du stänger av den, kom ihåg att du inte kommer att höra eller höras av några andra spelare, så om du spelar Warzone 2 med vänner måste du förmodligen vara i något slags partychattsystem för att hör varandra, oavsett om det är en Xbox- eller PlayStation-partychatt, eller Discord-samtal. Alternativt kan du använda pingsystemet för att undvika att använda din mikrofon.

Det finns många obesvarade frågor om hur specifika delar av närhetschatt och vanligt spelande kommer att blandas, men vi kommer förmodligen att behöva vänta tills Warzone 2 lanseras den 16 november för att ta reda på det. Den här guiden kommer att uppdateras med all information om närhetschatt du behöver i Warzone 2 när de är tillgängliga.

Lämna ett svar