Trots att Guybrush lyckats hitta en tillplattad skalle för att fullborda Monkey Island-drycken, har Return to Monkey Island- spelare fortfarande mycket att göra om de ska ta sig till seriens titelplats. Lyckligtvis har Guybrush kommit på den perfekta planen för att komma dit, även om det finns några hinder som han och spelarna först måste övervinna innan de sätter igång sin plan.

Med LeChucks besättning som alla röstar emot Guybrushs plan att följa kapten Madisons skepp, kommer spelare från Return to Monkey Island att behöva hitta ett sätt att ändra sig. Det finns fem grannsägare totalt, där var och en kräver något annorlunda för att byta röst. Men som ofta är fallet, där det finns en vilja, tenderar det också att finnas en väg.

Hur man övertygar besättningen att åka till Monkey Island

Tyvärr, för att besättningen ska acceptera hans idé, måste Guybrush säkra ett enhälligt resultat, vilket innebär att övertyga alla fem av LeChucks underhuggare att ändra sig. Den goda nyheten är att de flesta av besättningen kan svängas relativt enkelt och spelare kan få dem att göra det i vilken ordning de vill. Som sagt, i effektivitetens intresse hjälper det att arbeta med dem alla samtidigt som det finns en hel del överlappning mellan besättningsmedlemmarna.

Hur man övertygar Iron Rose att ändra sin röst

När man pratar med skeppets kvartermästare Iron Rose kommer spelarna att få veta att hon har tappat tron ​​på LeChuck och har glömt varför hon gick med på att gå med i hans besättning från början. Lyckligtvis råkar Guybrush bara ha en motiverande broschyr som förklarar alla fördelarna med att vara en del av spökpiratens besättning. Att visa henne broschyren kommer att påminna henne om varför hon gör som hon gör och är allt som behövs för att få henne att ändra sin röst.

Om spelare inte hämtade broschyren i början av del 2, kommer de att kunna hitta den nere i skeppets lastrum.

Hur man övertygar Putra att ändra sin röst

Att övertyga skeppets kock Putra att ändra sin röst är lika enkelt som att övertyga Iron Rose. Att prata med henne lite kommer att avslöja att Putra alltid kommer att rösta på exakt samma sätt som skeppets kvartermästare, så förutsatt att spelare redan har visat Iron Rose broschyren, har de redan lyckats ändra Putras röst. Därmed inte sagt att Putra är helt nöjd med det nuvarande status quo.

Om spelare frågar Putra varför folk inte kallar henne ”kock”, kommer hon att avslöja att hennes jobbtitel faktiskt är ”kock”, men det är inte för brist på försök. Hon har försökt få en befordran ganska länge nu men LeChuck vägrar att skriva av sig på det. Om spelare erbjuder sig att hjälpa, kommer hon att lämna över sin Request for Promotion, som spelare måste få LeChuck att godkänna. Tyvärr räcker det inte att bara ge en begäran till LeChuck.

Som sagt, spelare borde fortfarande gå och prata med spökpiraten och försöka berätta för honom om Guybrushs plan att ta sig till Monkey Island. Han kommer att klippa bort dem mitt i meningen och göra en poäng av att påminna Guybrush om vem som är ansvarig innan han lämnar över den första provtagningsrapporten. Spelare måste sedan använda den här rapporten med fem av följande fläckar och sanitetsproblem för att fylla i den helt:

  1. Spökråttorna utanför LeChucks stuga.
  2. Den feta hyttventilen i lastrummet.
  3. Fettfläckarna i lastrummet.
  4. Den stänkta spökkycklingen glop i lastrummet.
  5. Galären.
  6. Trycken fläckar på däck.
  7. Gullet, som sitter fast i fartygets roder.

För att kycklingen ska dyka upp i lastrummet måste spelarna mata lite kycklingfoder (finns i säcken vid stegen) till spökkycklingen ovanför lådan där de hittade Murray och sedan lämna och gå in i säcken igen. håll. För att lägga till köket till listan behöver spelarna helt enkelt använda rapporten med någon av de många hälso- och säkerhetsfrågor som kan hittas i fartygets kök.

Efter att ha fyllt i rapporten bör spelare gå upp till leken och ge den till Iron Rose, som kommer att godkänna den och sedan lämna tillbaka den till Guybrush tillsammans med några andra papper som behöver LeChucks godkännandestämpel. När detta händer bör spelare öppna upp sitt lager och lägga till förfrågan om befordran till de papper som de just fått för att få de kombinerade dokumenten. Därefter ska spelare ge de kombinerade papperen till LeChuck för att ta emot Putras stämplade förfrågan om befordran, som de sedan kan lämna över till Putra.

Hur man övertygar Flair att ändra sin röst

Att prata med Flair utanför köket kommer att avslöja att hon skulle vara villig att ändra sin röst om Guybrush kan hämta sin mormors valkniv, som hon lämnade fast i Gullet innan LeChuck genom honom överbord. Som tur är kan Gullet nu hittas fast i fartygets roder, som spelare kan nå antingen genom att gå genom den feta hyttventilen i lastrummet eller klättra över räckena på däck och sedan gå längst till vänster. Väl där nere ska spelarna ta valkniven från Gullets rygg och sedan ta den tillbaka till Flair för att säkra hennes stöd i omröstningen.

Hur man övertygar Flambe att ändra sin röst

Flambe finns uppe i kråkboet. När du pratar lite med honom kommer spelarna att lära sig att han skulle vara villig att ändra sin röst för ett Scorched Alaska, vilket innebär att gå ner till köket igen. Om spelare redan har hjälpt Putra att få sin befordran, kommer hon att piska upp öknen i en handvändning. Tyvärr är Scorched Alaska inte riktigt varmt nog som det är, men spelare kan åtgärda detta ganska enkelt.

Nära kanonen uppe på däcket hittar spelarna en glödande pinne och kan använda Guybrushs kniv för att skära av spetsen. De kan sedan kombinera objektet Still Red Hot med Scorched Alaska i sitt lager för att öka den senares värmenivå. Att ge detta till Flambe kommer att räcka för att säkra hans röst. Faktum är att han är så glad att han till och med kommer att gå med på att låta Guybrush låna hans skämtbok för en dag, vilket kommer att vara väldigt praktiskt om ett ögonblick eller två.

Om spelare spelar i Casual Mode behöver de inte öka värmenivån i Scorched Alaska innan de lämnar över den till Flambe.

Hur man övertygar Apple Bob att ändra sin röst

Apple Bob kan hittas hängande upp och ner bredvid Iron Rose. Om spelare chattar med honom lite kommer de att lära sig att han är uttråkad och sugen på underhållning. Trots att han säger att han är redo för nästan vad som helst, kommer han att strunta i alla idéer som Guybrush lägger fram. Nåväl, allt utom läsning, alltså. Lyckligtvis råkar spelare bara ha en skämtbok i sin ägo, och att ge denna till Apple Bob kommer att räcka för att få honom att ändra sin röst.

Hur man ringer en annan röst

Enligt lappen som är fäst längst till höger på kortleken, måste spelarna ringa på klockan en gång för att kalla på en ny röst. Förutsatt att de redan har övertygat de andra fem besättningsmedlemmarna att gå med på Guybrushs plan, borde de göra exakt det, vilket kommer att leda till ett enhälligt resultat. Nu behöver spelarna helt enkelt stjäla kartan till Monkey Islands hemlighet från LeChucks hytt och sedan hitta ett sätt att få Murray över till kapten Madisons skepp.

Return to Monkey Island är tillgänglig nu på PC och Nintendo Switch.

Lämna ett svar