Del 2 av Return to Monkey Island har en hel del uppgifter för spelare att utföra. Först måste de hitta ett sätt att fly fartygets lastrum och måste sedan ta reda på hur de kan få tag på en tillplattad skalle. Efter det kommer spelarna att ha två huvudmål som kan hanteras i valfri ordning.

Förutom att övertyga besättningen att gå med på Guybrushs plan, måste spelarna också stjäla LeChucks karta till Monkey Islands hemlighet. Den här guiden kommer att gå över det senare, samtidigt som den förklarar vad spelare behöver göra när båda uppgifterna har slutförts.

Hur man stjäl LeChucks karta till Monkey Islands hemlighet

Spelare som återvänder till Monkey Island kommer att kunna stjäla LeChucks karta när som helst efter att Gullet tippar över drycken och Guybrush har blivit befordrad till First Swab. Trots att LeChuck gör en stor sak om hur viktig kartan är och lyfter fram det faktum att den är den enda som finns, är den faktiskt ganska lätt att stjäla, även om spelare måste täcka sina spår för att undvika att åka fast.

För att stjäla kartan behöver spelarna helt enkelt gå upp på skeppets däck och ta sig längst till höger. Enligt lappen där, kommer att ringa den närliggande klockan två gånger att leda till att LeChuck tar sig upp på däck för att skrika på sin besättning. Efter några ögonblick av detta kommer spelare att återta kontrollen och kan sedan ta sig ner till LeChucks nu tomma stuga. Väl där kommer de att kunna få LeChucks karta genom att byta ut den mot kartan till moppträdet som Wally gjorde för Guybrush i del 1.

Hur man tar sig till Monkey Island

Förutsatt att spelare redan har fått besättningen att rösta för hans plan, kommer de nu att vara ett steg från att återvända till Monkey Island. Allt som återstår att göra är att hitta ett sätt att få Murrays tillplattade skalle över till kapten Madisons skepp, vilket, ungefär som att stjäla kartan, slutar med att vara anmärkningsvärt enkelt. Spelare behöver bara ladda Murray i kanonen uppe på skeppets däck, varefter Guybrush automatiskt avfyrar honom där borta.

Det kommer sedan att finnas en kort mellansekvens där Guybrush av misstag avslöjar sin identitet. När det är över kommer spelarna att ha en chans att delta i en plats för förolämpningssvärdsstrider. Tyvärr finns det dock inget sätt att vinna, så deras val är helt meningslösa. Så småningom kommer Guybrush att hamna på havsbotten, vilket signalerar ett samtal om hans anmärkningsvärda andningsförmåga och början på del 3.

Return to Monkey Island är tillgänglig nu på PC och Nintendo Switch.

Lämna ett svar