Mattels Barbie- och Polly Pocket-karaktärer hoppas kunna ansluta sig till Sanrios Hello Kitty-karaktärer på väg långsamt in i Roblox Metaverse. Även om detta är första gången som dessa karaktärer officiellt dykt upp på plattformen, är det inte den första Roblox-crossovern för Mattel, med Hot Wheels Open World-upplevelsen som debuterar 2020, följt av HE-MAN SIM + BATTLE ARENA- upplevelsen 2021. Till många spelares förvåning kommer dock Barbie och Polly Pocket, till skillnad från Mattel-samarbetena som nämnts tidigare, inte att få sina egna Roblox-upplevelser, utan kommer istället att presenteras i den redan populära rollspelsupplevelsen Livetopia.

Tillkännagav via en tweet från det officiella Livetopia Twitter – kontot den 15 september 2022, Polly Pocket crossover-evenemanget kommer att äga rum från 16 september 2022 till 14 oktober 2022, och syftar till att”uppmuntra spelare att vara nyfikna, kapabel och uthållig genom utforskning och upplevelser som är unika för Polly.” De som går med i detta evenemang kan se fram emot att besöka Polly Plaza och inte bara träffa Polly Pocket och hennes bästa vänner, Lila och Shani, utan också låsa upp sina egna Custom Compacts i spelet. Varje fredag ​​under detta evenemang kan en ny Custom Compact erhållas från Polly Plaza gratis och sedan utforskas ensam eller tillsammans med vänner.

När Polly Plaza börjar stänga kommer Dreamhouse precis att börja. Från 30 september 2022 till 28 oktober 2022 kommer spelare att kunna utforska Barbies ikoniska Dreamhouse inuti Livetopia för att hjälpa fashionistan att fira 60-årsjubileet av hennes hus debut. I likhet med Polly Pocket-samarbetet kommer detta evenemang att se ett framträdande från Barbie själv och förmodligen några av hennes mest anmärkningsvärda vänner och familjemedlemmar också. För att fortsätta firandet kommer en fest att äga rum inne i Dreamhouse som gör det möjligt för spelare att utforska de många våningarna, rummen och hemligheterna som huset har att erbjuda.

Vid tidpunkten för denna artikels publicering är det okänt om dessa samarbeten kommer att ta med sig några gratis UGC-avatarobjekt, även om löftet om sådana är mycket osannolikt. Om några gratisartiklar meddelas kommer vi dock att skapa en guide som beskriver hur man skaffar dem så snart som möjligt.

Vill du få reda på fler Roblox-nyheter? Kolla in våra senaste artiklar om Walmart för att göra sin Roblox Metaverse-debut med nya Walmart Land-upplevelsen eller Wonder Works Studio för att släppa Nalle Puh-inspirerade skräckupplevelse på Roblox här på Volsiz!

Lämna ett svar