Digimon Survive Part 8 är ett viktigt kapitel i berättelsen, som utvidgar historien om de två världarna och intrigen i ”Mästaren” samtidigt som Miyukis roll i allting förklaras och anledningen till att Mästaren behöver henne. Det är också den del där spelarnas handlingar verkligen börjar påverka den större handlingen och där spelarna fattar beslutet som avgör vilken av vägarna de kommer att befinna sig på från del 9 och framåt.

Digimon Survive är en visuell roman/taktisk RPG utvecklad av Hyde och publicerad av Bandai Namco Entertainment. Spelet följer en grupp barn när de kastas med huvudet först in i en främmande ny värld efter att ha gått och kollat ​​in en mystisk helgedom. Gruppen möter Digimon-partners och måste kämpa för att överleva och avslöja mysterierna i den nya värld de har befunnit sig i.

Introduktion – Takumas hus

Det här kapitlet börjar med en tillbakablick till Takuma på väg ut för resan som startade hela äventyret. Hans mamma dubbelkollar om han har allt för resan och börjar en lång historia om när han glömde sin lunch på en skolresa i andra klass. Takuma rusar ut genom dörren, och tillbakablicken slutar när Takuma vaknar.

Takuma blir vaken av Agumon i den välbekanta lokalen, Spindelliljskogen. Det verkar som att vad Miyuki än gjorde för att hjälpa dem att fly, så har Mästaren tagit dem hit. Det första de tänker på är att försöka hitta Miyuki, men de ser henne inte i närheten. Som tur är hör de något och hittar henne när de går för att kolla på ljudet.

Nu när Miyuki kan prata normalt igen, är det första hon gör att tacka Takuma för att hon varit så trevlig mot henne och hennes bror sedan de träffades. Efter att ha tillbringat lite tid med att prata, vänder ämnet tillbaka till där de faktiskt är, och Agumon avslöjar att han inte kan känna någon Digimon någonstans i närheten alls. Takuma drar snabbt slutsatsen att de måste vara någonstans nära skolan eftersom det är det enda området där röd spindellilja växer, men omgivningen stämmer inte överens, och Takuma inser plötsligt något men bestämmer sig för att inte nämna det förrän han är säker.

Gruppen diskuterar vad som ska göras härnäst:

Låt Agumon spana. Moralisk +1
Stanna kvar. Harmoni +1
Se dig omkring tillsammans. Vredd +1

Så småningom slutar gruppen med att se sig omkring efter tecken på de andra. När gruppen ser ett ljus lysa i fjärran, ger sig gruppen iväg åt det hållet. Takuma tycker att det här stället känns bekant och efter att ha diskuterat det med Agumon skyndar han iväg för att bekräfta sin teori med egna ögon. Snart kommer han till en välbekant tunnel, en tunnel som fanns i den verkliga världen, inte den andra världen de hade kastats in i.

Han och Miyuki verkar båda inse var de är nu, och inom kort går de genom tunneln för att försäkra sig, med Agumon precis bakom sig. Vid det här laget inser Agumon vad som händer också och blir förståeligt nog lite förbannad innan han bestämmer sig för att bli exalterad över att se en helt ny värld.

Miyuki avslöjar sedan att låten hon sjöng i musikrummet har något med detta att göra, och Takuma frågar henne om det.

Varför var du där? Moralisk +1
Hur är det med de andra? Harmoni +1
Hur är det med din själ? Vredd +1

Agumon känner av något men säger att det känns som något mänskligt i närheten snarare än en Digimon.

Polisband

Gruppen anländer till den del av vägen som polisen spärrade av i början av matchen, och Miyuki verkar orolig över något.

…de andra? Moralisk +1
…Haru? Harmoni +1
…Agumon? Vredd +1

Oavsett spelarens val är det inte det enda som stör henne, men hon förklarar inte mer än. Hon frågar, ”när är det just nu?” och Takuma berättar för henne att det har gått ungefär en vecka sedan de först kom till den andra världen.

Miyuki inser då att människorna i närheten fortsätter att titta på Agumon. Takuma ber Agumon att gömma sig, vilket han gör (om än motvilligt), och Takuma bestämmer sig för att prata med folket i närheten för att ta reda på vad som har hänt sedan de försvann.

Prata med var och en av människorna i närheten för att i sin tur få veta att det bara har gått en kort stund i den verkliga världen, kanske några timmar, trots de många dagar som alla var fast i den andra världen. Miyuki verkar mycket oroad över det faktum att helgedomen inte har tagits om hand på decennier, och hon reagerar särskilt illa på ordet ”årtionden”. Tydligen fick eleverna nyligen höra att de skulle gå tillbaka till skolan för säkerhets skull efter ett jordskred, och det var försvinnanden för 50 år sedan, inklusive dottern till den berömda ”Minase”-familjen. Miyuki reagerar dåligt på omnämnandet av Minase-dottern som också försvinner.

Agumon avbryter mot slutet av Takumas förfrågan, och Takuma måste utge honom som ett högteknologiskt gosedjur för att förhindra panik. Agumon säger att han bara var för nyfiken på Takumas värld för att fortsätta gömma sig. Gruppen börjar sedan vandra tillbaka mot skolan.

Blommande väg

När gruppen går mot skolan frågar Takuma Miyuki om vad som stör henne. Efter att ha insisterat på att de ska tro henne, avslöjar hon att, även om det definitivt är världen hon kom ifrån, känner hon inte igen det. Efter att ha kollat ​​året med Takuma och fått reda på att det är 2020 avslöjar hon att hon kommer från ett helt annat år, att helgedomen inte var i ruiner då och att hon inte har någon aning om vad en dator är.

Eftersom Miyuki är uppenbart skakad och inte mår bra, föreslår Takuma att de skyndar vidare till skolan, så att hon kan vila.

Skolan

När han anlände till skolan frågar Miyuki vad planen är, och föreslår att de frågar runt för mer information.

Hitta en lärare. Moralisk +1
Göm Agumon. Harmoni +1
Glöm det, bara vila. Vredd +1

Efter att ha bestämt sitt första drag går gruppen (utan Agumon) in för att leta efter en lärare.

Skolan – Utforskning

Gratis strid

Free Battle-området som är tillgängligt under denna del av del 8 består av den ultimata nivån Digimon Andromon, Etemon och Monzaemon. De kan vara bra tillskott till laget om de inte redan har rekryterats, men det har funnits gott om möjligheter att förvärva dem vid det här laget. De erbjuder dock bra erfarenhet och Monzaemon kan förhandlas med för garanterade Perfect Enlightenment-plattor.

Korridor

Att prata med den långa pojken här avslöjar att en lärare har sprungit runt och letat efter Takuma och de andra.

Cafeteria

Att prata med eleverna här avslöjar att alla lärare begav sig ut någonstans, troligen för att leta efter de försvunna personerna. Miyuki kommer att bli förvånad och sedan glad när TV:n ”slår på av sig själv” när Takuma förklarar vad en fjärrkontroll är. Nyhetsrapporten antyder att det fortfarande är samma dag som Takuma och de andra lämnade till helgedomen och hamnade i den andra världen.

Detta följs snabbt av avslöjandet att varhelst gruppen förlorat någon i den andra världen (eller snarare, varhelst dimman dök upp i den andra världen), har den orsakat olyckor och plötsliga katastrofer i den verkliga versionen av den platsen.

Är det inte en slump? Moralisk +1
Kan du stava det? Harmoni +1
Har du alltid vetat? Vredd +1

Takuma och Miyuki går till musikrummet för att diskutera vad hon just har insett. Med hjälp av svarta tavlan för att skissa ett diagram förklarar hon att när det händer en olycka i den andra världen, speglas det i den här världen. Miyuki säger att, som de enda som vet detta, är Takuma och henne de enda som kan göra något åt ​​det.

Miyuki förklarar att hon kan använda sin sång för att öppna vägen mellan världar och att hon vill gå tillbaka för att hjälpa de andra och stoppa olyckorna och katastroferna. Hon vill stoppa Mästaren.

Jag är maktlös. Moralisk +1
Jag kan inte lämna dem. Harmoni +1
Jag är rädd. Vredd +1

Monsterattack i den verkliga världen

En lärare anländer, glad att se att Takuma är säker. Takuma hävdar att han blev separerad från de andra och träffade en lokal flicka som hjälpte honom att komma tillbaka till skolan för att förklara Miyukis närvaro. Läraren förklarar att ett monster dök upp nära den gamla helgedomen, vilket fick Takuma och Miyuki att rusa iväg för att kolla.

Gruppen tar tag i Agumon på vägen och orsakar lite uppståndelse när de springer tillbaka mot helgedomen. Deras värsta farhågor förverkligas när Piedmon attackerar människor vid helgedomen. Miyuki försöker övertyga Piedmon om att Mästaren inte bryr sig om honom och inte är vad han tror, ​​men han förbereder sig för att attackera henne.

Få Agumon att hjälpa till. Moralisk +1
Täck för henne. Harmoni +1
Säg åt henne att springa. Vredd +1

En strid börjar mot Piedmon, när åskådare får det hela på kameran.

Piedmon Boss Battle

Piedmon flankeras av Andromon och två Kiwimon i denna kamp, ​​och spelaren har inte tillgång till någon av partner Digimon förutom Agumon, så om spelarna inte har hållit sin Free Digimon i nivå kan denna kamp bli en allvarlig utmaning.

Andromon är ett försvar av den ultimata vaccintypen Digimon som är immun mot sömn och förvirring. Han är något svagare för fysiska attacker än speciella attacker, så en fysisk attack-fokuserad Data Digimon skulle förmodligen kunna ta ner honom snabbast, särskilt genom att dra fördel av hans svaghet för att vatten. Kiwimon är mobilitetsfokuserade datatyp Digimon som är sårbara för brandattacker och motståndskraftiga mot sömn; de är också mindre motståndskraftiga mot fysiska attacker jämfört med speciella attacker.

Spelare bör avancera långsamt och hålla avstånd från Piedmon tills hans undersåtar dödas, eftersom han kan utsätta enorm skada och alltid slår bakifrån med sin Trump Sword-attack. Han är en virustyp Digimon utan svagheter och motståndskraft mot alla element utom ljus, så ett vaccin Digimon med kraftfulla ljusattacker som Magnaangemon eller Angewomon är idealiskt för att bekämpa honom. Han har också tillgång till X-Heal för att återställa sin egen HP och använder sin ”Mad Clown” passiva skicklighet för att slumpmässigt minska en slumpmässig statistik på sitt mål när han attackerar.

Spelare bör också se till att ta tag i bröstet till höger om startpunkten för färdigheten Hydro Water, som är en specialattack med vattenelement. Den viktigaste delen av denna kamp är att se till att Piedmon närmar sig och bekämpas som en grupp och använder sig av helande färdigheter och föremål när det är nödvändigt på grund av hans otroliga attackkraft.

Efterdyningar och återgång till den andra världen

Med Piedmon som på något sätt står från sitt nederlag och förbereder sig för en ny runda, bestämmer sig Miyuki för att använda sin sång för att öppna porten medan Takuma och Agumon trycker igenom honom. Med Piedmon behandlad för tillfället, upprepar Miyuki sin önskan att gå tillbaka genom porten och hantera hotet från Mästaren.

Eftersom historien förgrenar sig här erbjuder spelet en möjlighet att spara innan du fortsätter. De tillgängliga alternativen här är baserade på spelarens karmastatistik, med alternativet för en given rutt som endast visas om spelaren har 25 poäng i motsvarande statistik.

Var sann mot mina vänner. Gå tillbaka till den andra världen och starta den moraliska vägen.
Rädda världen. Gå tillbaka till den andra världen och starta Harmony Route.
Bo hos Agumon. Gå tillbaka till den andra världen och starta den Vredna vägen.
Gå aldrig tillbaka. Stanna i den verkliga världen. Utlöser det dåliga slutet.

När valet är gjort får Takuma ett samtal från sin mamma och känner att hon stöttar honom och är redo att ge sig ut i den andra världen en gång till. Mästaren hörs intrig, och delen tar slut.

I New Game Plus, om spelare framgångsrikt har sparat Ryo och Shuuji, kommer alla val utom ”Gå aldrig tillbaka” istället att leda till Truthful Route.

Digimon Survive är tillgänglig nu för PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S och Nintendo Switch.

Lämna ett svar