Pyro är ett av de sju elementen i Genshin Impact som spelare har tillgång till. Pyro kan matcha perfekt med antingen Hydro eller Cryo för att maximera sin egen skada. Vissa spelare tror att dela Melt genom att kombinera Cryo och Pyro är vägen att gå, men på grund av den kvardröjande effekten av Hydro Element kan Pyro-användare utlösa kontinuerlig Vaporize och få mer skada totalt sett.

Av alla dessa element är Pyro den mest skadliga, och många av spelets Pyro-karaktärer lutar sig mot DPS-roller. Alla karaktärer görs dock inte lika, så här är vår lista över Pyro-karaktärerna i Genshin Impact.

Uppdaterad den 21 september 2022 av Nahda Nabiilah: När det kommer till Genshin Impacts lista finns det inget som hindrar den från att växa. Spelet blir hela tiden större och större, och med det expanderar dess karaktärspool också. Detta är bra eftersom det ger spelarna möjlighet att skapa många lagsammansättningar. Naturligtvis, för att skapa de bästa lagsammansättningarna, måste spelarna förstå varje karaktär och var de hamnar i den aktuella Meta. Och med det är den här artikeln uppdaterad för att matcha den nuvarande Meta.

S-nivå

Bennett

Bennett är en av de bästa 4-stjärniga karaktärerna i Genshin Impact, en av de bästa allroundspelarna och ett fantastiskt tillskott till nästan alla lag. Även om hans skada inte är fantastisk, är det mångsidigheten i hans färdigheter som får Bennett att glänsa. Passion Overload, hans elementära skicklighet, är en eldstöt med en snabb nedkylning och tre nivåer av laddning. Passion Overload är mest användbar för att ladda Bennetts kraftfulla Elemental Burst, Fantastic Voyage.

Fantastic Voyage skapar en inspirationscirkel som består även efter att Bennett har bytts ut, vilket inte bara ger helande utan också en stor attackbonus. Detta tillåter Bennett att både buffa och läka partiets huvudsakliga DPS utan att ens behöva vara på planen.

Hu Tao

Hu Tao är en av de bästa karaktärerna i Genshin Impact. När Hu Tao paras ihop med sådana som Xingqiu eller Yelan, kan Hu Tao orsaka ett Pyro-kaos med sina laddade attacker, vilket lämnar allt bakom sig i lågor.

På Genshin Impacts 3.0-uppdatering blev Hydro Resonance polerad genom att ge teamet en 25% HP-ökning. Denna förändring polerade indirekt Hu Tao och andra karaktärer som är beroende av deras HP för att skada. Dessutom gjorde det Hu Tao, Yelan och Xingqiu till ett mycket starkt Meta-team i alla Genshin Impact- innehåll.

Xiangling

Xiangling är den bästa Sub-DPS Pyro-karaktären i Genshin Impact. Som en Sub-DPS lyser hon när hon arbetar tillsammans med kompatibla enheter som möjliggör och utlöser elementära reaktioner med henne. Xianglings elementära skicklighet kastar ut en eldsprutande panda för att skada ihållande Pyro, med hennes Burst, Pyronado, omger den aktiva karaktären med en virvlande flamma-tornado. Den här tornadon kvarstår om Xiangling stängs av, vilket gör att andra karaktärer kan dra nytta av de potentiella elementarkombinationerna och den tunga Pyro-skadan.

A-nivå

Yoimiya

Väldigt få bågeanvändare i Genshin Impact är så unika som Yoimiya är. Som sagt, med tanke på nyheten i hennes spelstil, har Yoimiya en blandning av uppsidor och nackdelar. Generellt sett kommer spelare att vilja använda Yoimiya som en blandning av en DPS och en liten off-field DPS.

Hennes skicklighet ingjuter hennes normala attacker med Pyro under en tid, vilket ger henne det mesta av hennes DPS-utdata. När det gäller hennes Burst, fungerar den för en Pyro-applikation utanför fältet. Det finns dock några nackdelar som spelare bör tänka på; ibland kommer hennes normala attack ha svårt att träffa rörliga mål.

Diluc

Ett tag har Diluc hållit fast vid sin krona som kungen av DPS under lång tid i Genshin Impact. Han har uppnått detta med sin dödliga, sköldkrossande Claymore, den högsta basattackkraften i spelet och en hög Critical Rate. Även om hans basattack inte längre är överst på listan, är Diluc fortfarande en anständig DPS.

Hans elementära skicklighet, Searing Onslaught, kan vävas in i normala attackkombinationer, vilket ger en dödlig blandning. För att täcka allt kräver hans Elemental Burst bara 40 energi för att aktiveras och kyls ner på 12 sekunder. Tyvärr för Diluc elnät kan han inte längre hålla samma nivå av DPS som andra Pyro-enheter som Hu Tao och Xiangling.

B-nivå

Thomas

Thoma är en bra skärm i Genshin Impact eftersom både hans Elemental Skill och Burst aktiverar en anständig sköld. Men förutom det har Thoma inte mycket användning i nuvarande Meta.

Som en Pyro-enhet saknar Thoma förmågan och timingen att utlösa ordentliga Pyro-reaktioner med andra enheter på grund av hur försenade hans Pyro-attacker är, så det är svårt för honom att bli en Pyro-enabler som hans talanger avsett. Men i Dendro + Hydros teamsammansättningar är det en annan historia. Thomas försenade Pyro-attacker ger fantastiska applikatorer som triggar Burgeon efter att ha träffat en Bloom Core skapad av Dendro som träffade Hydro.

Klee

Klee är en Pyro DPS med en energisk utsikt och en passion för sprängämnen. Som Catalyst-användare föredrar hon att slå från räckhåll, med sin normala attack som kastar ut Pyro-sprängämnen. Hennes elementära skicklighet är Jumpy Dumpty, en explosivfylld plysch som hon kan kasta för att studsa mot fiender och sedan spränga sig in i 8 närhetsaktiverade landminor. Det här draget kan göra enorm skada med Klees naturligt höga attackstyrka, liksom hennes Elemental Burst, Sparks ’n’ Splash, som kallar fram automatiskt attackerande Sparks för att bränna fiender i närheten. Medan hon för närvarande stannar i B-nivån har hon fortfarande potentialen att vara mycket mer i rätt skickliga händer.

C-nivå

Yanfei

Pyro Catalysts i Genshin Impact har en trend att vara bra DPS-karaktärer än så länge, med Yanfei som erbjuder liknande förstörelse som Klee. Hennes normala attacker bygger upp laddningar, vilket ökar styrkan i hennes laddade attacker. Naturligtvis kommer laddade attacker att vara den främsta källan till hennes skada.

Ändå har hon också stödförmånerna när hon låser upp sin C4. Spelare kommer att kunna använda Yanfei som en livskraftig Pyro-skyddare och buffert i sina lagsammansättningar. Hennes sköld är förvånansvärt bra om spelare staplade så mycket HP som möjligt på henne, och hennes buff kommer från att utöva Thrilling Tales of Dragon Slayers, som kommer att ge hela 48 % attack till nästa karaktär som ansluter till fältet efter Yanfei.

D-nivå

Xinyan

Trots att han har en hög basattack Power i Genshin Impact kämpar Xinyan för att komma till rätta med en roll. På pappret ser hon ut som en Main DPS-karaktär, med en Elemental Burst som bara gör skada. Men hennes svepande grym elementära skicklighet skapar en sköld och skalar från hennes försvarsstatistik. Av denna anledning tycker spelarna att de borde öka hennes försvar, vilket skadar hennes totala DPS.

Det bästa sättet att använda Xinyan är att först samla hennes konstellationer och sedan stapla så mycket ATK, Physical DMG och CRIT DMG som möjligt. Att göra detta kommer att maximera hennes Burst-skada och ger henne lite livskraft på planen.

Bärnsten

Allmänt betraktad och hånad som den sämsta karaktären i Genshin Impact har Amber oturen att vara den första karaktären som spelare rekryterar. Även om hennes Bow och Pyro-förmågor är användbara för tidiga pussel, är hennes faktiska stridsfärdigheter fruktansvärda. Hennes elementära skicklighet har en lång nedkylning och gör väldigt lite skada. När det gäller hennes Burst, även om den är anständig, har den fortfarande överträffat andra Pyro-användare i Genshin Impact. Även Amber’s Constellations kan inte rädda hennes kit, eftersom de lägger till de mest slumpmässiga passiva som inte gör något för henne och hennes team.

Genshin Impact är nu tillgänglig på mobil, PC, PS4 och PS5. En Switch-version är under utveckling.

Lämna ett svar