Siren’s Prize är det senaste Sea of ​​Thieves Adventure och ser spelare återvända till Plunder Valley och erövra 3 undervattens Siren Shrines för ett spännande äventyr fullt av pussel, utforskning och action. En annan explosion från det förflutna är Ancients, som senast dök upp i Legend of the Veil Adventure och är här för att hjälpa spelare mot sina mål.

Sirenens pris är ett roligt äventyr som ger spelare stora möjligheter att arbeta tillsammans om de skulle vilja och kanske till och med knyta nya vänskapsband längs vågorna. Varnas, det tar lite tid att slutföra, men det är fantastiskt att bevittna den pågående berättelsebågen, tjäna lite pengar med riklig Siren-byte och få belöningar. Det är också ett praktiskt sätt att upptäcka helgedomar för alla som arbetar mot Sunken Kingdom-berömmelser som vill erhålla Curse of Sunken Sorrow, en av de 5 förbannelserna i Sea of ​​Thieves.

Börjar äventyret

Spelare måste prata med Larinna utanför någon utpostkrog för att aktivera äventyret och sedan segla till Plunder Valley vid punkt G16 på kartan. Spelare kan hitta Belle på den östra stranden stående bredvid två antika vakter. Hon ger spelarna en lapp för att samla 3 kraftfulla lådformade reliker i valfri ordning. The Eyes of the Ancients ligger i Shrine of Ancient Tears vid punkt N20 på kartan, The Voice of the Ancients i Shrine of Tribute på G18 och The Dreams of the Ancients i Shrine of Ocean’s Fortune på D14. Spelare kan också läsa 5 tabletter i varje helgedom för att uppnå alla Momento-gärningar.

Det är viktigt att lämna in varje artefakt till den antika prästen i varje helgedom innan du återvänder till Belle för att undvika att backa innan det sista kapitlet. Även om det är möjligt att slutföra äventyret medan du seglar solo, är det värt att överväga att samarbeta med andra besättningar eftersom pusslen kan vara utmanande.

Helgedomen av antika tårar

Spelare kan slutföra de 3 Siren-helgedomarna i valfri ordning, men kanske föredrar att segla till Shrine of Ancient Tears som längst bort eller börja med de närmare helgedomarna. Spelare måste simma till djupet och gå in i Shrine of Ancient Tears genom att skjuta eller sticka det blinkande föremålet ovanför bubbeldörren. Gå ner för koralltrappan för att nå den antika prästen som står på hörnet, som ger spelarna en lapp från Belle.

Det första steget är att trampa på alla fyra våningsknapparna i varje hörn av rummet och tända varje närliggande fyr. Detta låser upp den dolda dörren bakom vattenfallet som leder till en liten skattkammare. Spelare måste sedan gå tillbaka in i huvudrummet, gå ner i den cirkulära gropen och tända de fyra fyrarna för att låsa upp dörren som leder till en uppsättning korridorer med ett fjärilspussel.

Målet är att tända beacons och aktivera de 3 switcharna bredvid varje fjärilssymbol i följd. Detta öppnar upp ett nytt område med sköldpaddspusslet. Återigen måste spelarna tända fyrarna och 3 strömbrytare för att öppna sköldpaddsrummet där The Eyes of the Ancients ligger. Ta tag i och lämna tillbaka den till den antika prästen innan du lämnar helgedomen. På vägen ut kan en liten hord av Ocean Crawlers dyka upp runt huvudgropen, men dessa kan ignoreras när de gamla vakterna återigen deltar i det roliga. Det finns valfria växlar för papegoja och krabba att hitta och låsa upp för en sista hemlig skattkammare. Spelare kan sedan använda lagringsstatyn för att återvända till sina skepp.

Hyllningens helgedom

För att hitta ingången till Shrine of Tribute måste spelarna simma inne i hålet mittemot de stora pelarna och trycka på knappen för att öppna ingången. De måste sedan navigera i tunnlarna och använda bubbelkorallen för luft för att lokalisera det stora centrala statyrummet. Det är lätt att gå vilse, men bubbelkorallen är ett gott tecken på att spelare simmar åt rätt håll. Inuti ligger den antika prästen på trappan, och spelare kan också prata med honom för att få en anteckning och ledtrådar om vad de ska göra.

Spelare måste först hitta de gula ädelstensbelagda sirenstatyerna för att svepa så att de matchar undervattenssirenmålningen och träffa den som håller trumpeten sist. Denna vattennivå stiger och en sidotrappa som innehåller en förvaringsstaty blir tillgänglig. Följ den runt för att se den 2:a antika prästen stå på det övre planet.

Spelare måste nu navigera i kanten av rummet för att kliva på 3 våningsknappar för att öppna det hemliga undervattensrummet där en liten skatthord och The Voice of The Ancients-lådan finns bredvid stjärnskådningskartan. Lämna lådan till den antika prästen innan du använder förvaringsstatyn för att återvända till skeppet.

The Shrine Of Ocean’s Fortune

Spelare måste segla till Shrine of Ocean’s Fortune och simma till botten, gå in i den genom springan i den stora, trasiga dörren. Väl inne måste spelarna gå upp på den centrala plintstegen och tala med den antika prästen över gångvägen, som ger spelarna en lapp från Belle. Det är en knepig pusselbaserad helgedom där spelare måste använda en serie remskivor, kapstaner och master för att navigera till toppen utan att helst falla av.

Spelare måste använda remskivan bakom prästen för att sänka träplattformen, som de kan hoppa över för att nå kapstanen. När den väl har vänts, flyttar kapstanen om de centrala plattformarna så att spelarna kan gå över till motsatt sida och ta sig upp på stegen. Följ tunnlarna runt och dra en annan remskiva för att sänka masten, spara alla skatter som upptäckts med hjälp av den närliggande lagringsstatyn.

Gå tillbaka över den centrala sockeln och in i grottan bakom kapstanen eller genom porten om den redan är olåst, klättra på den röda stegen precis förbi förvaringsstatyn och gröna golvmarkeringar och använd remskivan högst upp för att höja träplattformen som sänkts tidigare. Det är dags att försiktigt korsa de två masterna och följa stigen runt, döda alla skelett längs vägen, vända den andra kapstanen och hoppa upp på den närliggande träplattformen.

När det vänder måste spelarna hoppa upp på den andra rörliga plattformen, följa den runt för att korsa de sista 2 masterna och sedan klättra uppför stegen för att nå en stor bro där The Dreams of the Ancients-lådan ligger på ett rött korallställ i mini -arena under. Ocean Crawlers kan tyckas försvara det som kan erövras med Trident eller med kastbara, och de gamla vakterna hjälper till.

Spelare måste återlämna lådan till Ancient Priest innan de lämnar. Den snabbaste och enklaste vägen är ut genom den närliggande bubbeldörren via den högsta bron och tillbaka genom huvudingången till helgedomen för att hitta prästen. Spelare kan sedan använda förvaringsstatyn i rummet bakom porten för att återvända till sitt skepp.

Slutföra äventyret

För den sista delen av äventyret, efter att spelarna har lämnat in varje relik till prästerna i helgedomarna, måste spelarna återvända till Plunder Valley och prata med Belle för att aktivera den sista bossflaskan. Belle avslöjar tjänarens senaste handlingar tyder på att han söker tillbaka kapten Flameheart och sedan startar ritualen och öppnar upp en grön virvel ovanför ön.

Spelare måste bege sig till toppen av ön för den sista striden, tillgänglig via en stege, och de flesta fantomer längs vägen kan undvikas. På toppen möter spelare en Soulflame-kapten och hans Reaper Phantom-minions med mer hjälp från de gamla. När de förstörts måste spelarna prata med den sista antika prästen för att slutföra äventyret och belönas med den antika krigarens segel som en Momento.

The Warrior of the Ancients-titeln tilldelas för att ha genomfört alla 8 gärningar, inklusive att läsa alla dolda surfplattor. Spelare kan också lösa in valfri sirenbyte vid vilken utpost som helst, genom att använda Sovereigns för en snabb försäljning om de seglar på ett skepp med kapten. Siren’s Prize Adventure är tillgängligt att spela fram till den 29 september kl. 9 UTC.

Sea of ​​Thieves finns nu tillgängligt på PC, Xbox One och Xbox Series X/S.

Lämna ett svar