Riot Games har tillkännagett den efterlängtade laglistan för Valorant-partnerskapsprogrammet. Totalt 30 lag från olika delar av världen har valts ut och kommer att tävla i Valorant Champions Tour 2023. Medan några av de bästa e-sportlagen som Sentinels och Fnatic har tagit sig till listan, är andra anmärkningsvärda sidor som Optic och G2 missade på grund av allas förvåning. Du kan läsa hela listan över varje lag nedan.

Alla Valorant-  team samarbetade för VCT 2023

Riot Games har grovt sett klassificerat alla 30 lagen i tre regioner – Amerika, Stillahavsområdet och EMEA.

Amerika

 • 100 tjuvar
 • Moln9
 • Onda genier
 • NRG
 • Sentinels
 • KRÜ Esports
 • RASERI
 • HÖGT
 • Leviathan
 • MIBR

EMEA

 • Fnatic
 • Team Liquid
 • Team Vitality
 • Karmine Corp
 • Jättar
 • Team Heretics
 • Fut Esports
 • NAVI
 • BBL Esports
 • NÖDVÄNDIG

Stilla havet

 • Papper Rex
 • ZETA DIVISION
 • Detonationsspel
 • T1
 • Gen.G
 • DRX
 • Team Secret
 • Papper Rex
 • Talon Esports
 • King of Kings Qeon
 • Global esport

Vad är Valorant Partnership Program?

Valorant Partnership Program är ett nytt initiativ från Riot Games där utvalda lag skulle delta i ett ligaformat mot andra lag från deras respektive region. Tävlingen skulle vara veckovis, och topplag från varje region skulle direkt tjäna platser i globala turneringar som VCT 2023.

Vad händer med team som inte valts ut i Valorant Partnership Program?

Alla lag som inte ingår i Valorant-partnerskapet kan fortfarande minska de globala evenemangen genom att vinna Ascension Championship i sin respektive region. När de väl vinner det öppna Ascension Championship, kommer de att läggas till i Valorant Partnership Program följande år. År 2027 förväntas Riot ha 14 lag i varje region till de nuvarande 10.

För mer om Valorant, kolla in How to get the Heart or Love crosshair i Valorant eller Best Sniper Crosshair Settings i Valorant på Volsiz.

Lämna ett svar