DioField Chronicles informationsdumpningshandledning för strid och brist på ytterligare information för aspekter av spelet utanför striden (som butiker) kan göra de första kapitlen lite svåra för nya spelare. Men om du är villig att utforska dess hemligheter och fördjupa dig i spelets mekanik, kommer du att bli glatt överraskad över hur mycket roligare det kan vara om du vet.

Nedan finns ett par tips och tricks för nya DioField Chronicle-spelare.

Innehållsförteckning


1
kan störa fiendens färdigheter

2
skicklighetsträdet för att uppgradera färdigheter

3
din AP

4
Bahamut för chefer

5
vapenfärdigheter innan du köper dem

6
inte ha bråttom att köpa utrustning

7
var inte rädd för att göra misstag i strid

Du kan störa fiendens färdigheter

Karaktärerna är sällan tillräckligt snabba för att undkomma fiendens skicklighet särskilt om det är en stor sådan. Istället för att beordra dina enheter att springa iväg och bryta formation, använd en färdighet som hindrar dina fiender från att röra sig. Det här kan vara något så enkelt som Izelair’s Shield Bash (för Stun) eller Waltaquin’s Frostbind (för Freeze). Ha alltid tillräckligt med EP för att störa fiendens färdigheter.

Använd färdighetsträdet för att uppgradera färdigheter

Om du är besatt av en viss färdighet kan du öka den färdighetens attack och minska nedkylningen genom att investera lite SP i ditt färdighetsträd. Färdighetsträdet kan nås på pre-mission-menyn eller bredvid institutet vid din bas. Enheter av samma typ delar samma färdighetsträd.

SP kan vanligtvis tjänas genom att slutföra uppdraget Tillåt inga allierade att falla i strid och några tidsbestämda uppdrag på varje huvud- och deluppdrag.

Spara din AP

Att spendera AP på en karaktär kan låsa upp många användbara statistikuppgraderingar och extra färdigheter. De mest användbara AP-uppgraderingarna, som Andrias’ Grit, är dock värda många poäng. Motstå lusten att spendera APs i det ögonblick du får dem.

Spara Bahamut för chefer

Du behöver inte alltid kalla fram den här mäktiga draken i det ögonblick din TP-mätare är rolig. Spara dina TP:er för den allra sista fienden (eller fienderna). Detta kommer att hjälpa dig att slutföra de tidsinställda uppdragen.

Kontrollera vapenkunskaper innan du köper dem

Varje vapen har olika färdigheter. Glöm inte att titta på dem innan du gör ditt köp. Till exempel har inte all Waltaquins personal Heal. Om att ibland kasta Heal är en del av din överlevnadsstrategi, måste du se till att hennes vapen alltid har det. Vapen är inte billiga!

Ha inte bråttom att köpa utrustning

Guld är gles tidiga spel, så du kommer att vara i en total grindfest om du vill utrusta alla dina karaktärer med den bästa utrustningen före varje huvuduppdrag. Köp istället utrustning om du tror att du behöver den eller vill öka användbarheten för dina favoritkaraktärer.

Till exempel, som din huvudsakliga skadehandlare, bör Andrias alltid ha ett bra vapen. Samtidigt behöver Fredret bra rustningar om du vill att han ska gå med Izelair i frontlinjen, hans försvar är inte lika bra.

Var inte rädd för att göra misstag i strid

Under strider kan du alltid gå tillbaka till en viss kontrollpunkt (som innan du belägrar en fiendes bas eller inför en chef) när som helst. Det kostar inget och du kan göra det på obestämd tid. Om din nuvarande strategi inte fungerar behöver du inte lämna kartan och omgruppera. Tryck på ZR eller R2 mitt i striden och välj sedan Checkpoint för att spola tillbaka tiden.

För mer hjälp med The DioField Chronicle, ta en titt på några av våra andra inlägg här på Volsiz.

Lämna ett svar