DioField Chronicle är ett strategirollspel som berättar historien om risk, hämnd och att övervinna motgångar. Oavsett om du väljer att spela i Normal eller Hard, kommer du snart att inse att det här spelet inte är lätt så mycket att varje enhet alltid verkar vara på väg mot döden. Därför kanske du undrar om döden är permanent i spelet, till exempel Fire Emblems klassiska läge.

Lyckligtvis finns det ingen permadeath i The DioField Chronicle. När enheter är inkapaciterade är de endast tillfälligt utanför striden. Du kan ringa en annan enhet för att rädda dem. När en aktiv enhet hjälper din fallna enhet att komma upp på fötter igen, är de redo att slåss igen. Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan använda The DioField Chronicles Rescue-mekaniker. Uppdraget kommer bara att misslyckas när alla enheter faller i strid.

Om du tycker att Rescue gör spelet för enkelt, försäkrar vi dig att det inte gör det. Du kan bara kontrollera upp till fyra enheter åt gången och att förlora en av dem är skadligt för din framgång. Vapen och tillbehör är dyra till den grad att du kommer att gå igenom ett par strider utan att uppgradera någons utrustning. Artiklar är förbrukningsbara och lika dyra. EPs, eller essensen som låter dig använda färdigheter, är extremt begränsade även på högre svårighetsnivåer.

Naturligtvis, om du kan avsluta uppdrag utan att någon av dina enheter är oförmögna, får du SP som belöning. SPs kan användas för att uppgradera färdigheter via Skill Tree. Färdighetsträdet kan nås på pre-mission-menyn eller bredvid institutet vid din bas.

För mer hjälp med The DioField Chronicle, ta en titt på några av våra andra inlägg här på Volsiz.

Lämna ett svar