DioField Chronicle använder ett EP-system (Energy Points) där varje karaktär har en begränsad mängd EP. När de använder sina specialkunskaper kommer det att kosta EP, och när den väl är borta, hur får man tillbaka den? Tja, här är en guide om hur man återställer EP i The DioField Chronicle.

Hur man fyller på EP i The DioField Chronicle

För att återta EP i The DioField Chronicle har du några sätt. Genom att hitta Pink Jade Fragment, passiva förmågor, potions och Magilumic Orbs. Vissa metoder är bättre, men du bör inte få slut på EP ofta, särskilt i det tidiga spelet.

Alla sätt att återta EP i The DioField Chronicle

Rosa Jade Fragment

Pink Jade Fragments är ett gratis sätt att återställa en liten del av din enhets EP. Du kan hitta dessa på kartan bara på marken, men du kan också få dem efter att ha besegrat fiender. Det senare är ett inkonsekvent sätt att få Pink Jade Fragments i spelets tidiga skeden.

Däremot kan du få en förmåga för Waltaquin som heter Magical Protection. Det kommer till 100 % att tappa ett Pink Jade Fragment när du besegrat en fiende. Ändå krävs det tio förmågaspoäng för att få. Men värt det för ett litet garanterat sätt att få EP återställd.

Passiva förmågor

Några få karaktärer har passiva förmågor som kan återställa EP baserat på skada. Både Waltaquin och Iscarion har en förmåga som kallas Aggressive EP Recovery som återställer tre EP efter att ha orsakat skada. Det kostar dock tio Ability Points att få. EP-återställningen kanske inte verkar så mycket, men den kan uppgraderas för att öka mängden EP som erhållits.

Potions

Trycker används inte bara för att läka. Vissa potions återställer EP istället. Eller så kan du så småningom få några som gör både och. Du kan dock bara utrusta två trolldrycker på en gång, och när de väl är borta måste du återköpa dem i butiken, eftersom de inte fylls på automatiskt.

Magilumic Orbs

Inte långt in i spelet kommer du att få i uppdrag att slutföra en Sub Quest som heter The Chains that Bind. Du kommer att få en gratis Magilumic Orb under detta uppdrag, som handlar om healing och EP-återhämtning. Den här Orb behöver dock två TP-mätsteg för att fyllas istället för att bara använda en för att kalla Bahamut.

För mer, The DioField guidar om Volsiz. Kolla in The DioField Chronicle Tips & Tricks Nybörjarguide eller Hur fungerar Skill Tree i The DioField Chronicle?

Lämna ett svar