Valheim arbetsbänk är jättebra. Det är den första hantverksstationen i spelet, det kostar inte mycket, det låser upp byggnadsområdet för din första bas, och det ger dig en stor mängd praktiska hantverksrecept för Valheim-vapen och Valheim-rustningar. Det är också det första stora steget för dig Valheim att skapa progression genom spelet.

Det finns bara ett problem: spelet berättar inte hur man bygger en arbetsbänk. Och även om du räknar ut det själv, kan du stöta på ett annat problem: arbetsbänken fungerar inte om den inte är ordentligt skyddad. Åh, och vi har inte ens nämnt behovet av arbetsbänksuppgraderingar än.

Inga bekymmer dock, den här arbetsbänksguiden förklarar allt du behöver veta.

Valheim tips | Valheim reparation | Valheim frön | Valheim köpman | Valheim biomes | Valheim färdplan | Valheim Game Pass | Valheim äldste kallelse | Valheim fusk och spawn objekt lista | Valheim Benmassa

Hur man bygger en arbetsbänk i Valheim

 

(öppnas i ny flik)

Först ut är att bygga själva arbetsbänken. Denna del är enkel; när du har slagit ner några träd, gjort en stenyxa och sedan huggit ner några större träd, gå till ditt inventarie och tillverka en hammare. Med hammaren utrustad, öppna byggmenyn och välj arbetsbänken. Du behöver 10 ved för att tillverka en arbetsbänk och den kan placeras bokstavligen var du vill, se bara till att det är den plats du vill att din första bas ska vara så att du kan bygga väggar och ett tak runt den.

Hur man använder arbetsbänken genom att bygga ett tak

 

(öppnas i ny flik)

Arbetsbänken kan inte användas förrän du har byggt ett skydd runt den, så ditt nästa steg är att fortsätta samla ved. Detta kan i princip vara vilken storlek du vill, men arbetsbänken måste vara under ett tak. Jag bestämde mig för att bygga ett fullt rum komplett med säng, öppen spis, kista och arbetsbänk när jag började, men du kan också bara placera fyra väggar med några takpannor ovanför arbetsbänken mot den öppna världen om du vill. Starkt väder kan dock hindra detta, så för att säkerställa att det fungerar bör du bygga ett slutet utrymme för arbetsbänken.

Hur man uppgraderar en arbetsbänk

 

(öppnas i ny flik)

När du har en arbetsbänk i Valheim kan du bygga massor av föremål och verktyg, men jämfört med hela katalogen av föremål i spelet är ditt val begränsat. För att låsa upp allt behöver du uppgradera din arbetsbänk, vilket görs genom att placera olika hjälpobjekt i närheten. Utan särskild ordning, placera följande runt arbetsbänken för att uppgradera den:

  • Hackblock (10 ved, 10 flinta)
  • Garvställ (10 trä, 15 flinta, 20 läderrester, 5 hjortskinn)
  • Adze (10 Fine Wood, 3 Brons, Forge)
  • Verktygshylla (10 fint trä, 4 järn, 4 obsidian, smide)

Placera alla fyra i närheten och arbetsbänken kommer att uppgraderas till nivå fem. Det är allt som finns att veta om Valheim-arbetsbänken att uppgradera den borde vara ett av dina kärnmål i det tidiga spelet, så kom till det!

Lämna ett svar