Valheim korn och lin är mycket viktiga material som behövs för att erövra slättens biom. Som bara är lämplig för en sådan farlig plats; det är svårt att hitta dessa resurser. Istället för att bara plocka upp dem kan du behöva infiltrera en by full av otäcka små gröna troll. Förlåt för det.

Det är väl värt det att hitta korn och lin, eftersom det betyder att du har en ny matvara och ett nytt hantverksmaterial i ditt lager. Vill du ha bröd och linne? Följ då denna guide om hur du skaffar korn och lin i Valheim.

Valheim tips | Valheim arbetsbänk | Valheim reparation | Valheim frön | Valheim köpman | Valheim biomes | Valheim färdplan | Bästa Valheim-vapen | Valheim Game Pass | Valheim äldste kallelse | Valheim fusk och spawn objekt lista | Bästa Valheim rustning | Valheim Benmassa | Valheim flint | Valheim hantverksprogression | Hur man tämjer galtar i Valheim

Hur man får tag i korn och lin i Valheim

Att få tag i både korn och lin i Valheim är en liknande process. Det första steget är att hitta en Plains-biom, vilket är den femte biomen du bör utforska, efter att du har erövrat bergen och besegrat Moder. Om du utforskar en Plains innan denna punkt gör du det på egen risk, eftersom chansen är stor att du inte har tillräckligt med utrustning.

När du utforskar slätterna måste du hålla utkik efter Fuling Villages. Fulings är små trollfiender, mycket starkare än Greydwarves, och även om de är hanterbara av sig själva du vill fortfarande ha järnredskap som ett minimum, tänk i grupper är de ett stort hot. Fuling Villages, som du kan förvänta dig, är fulla av buggare.

I Fuling Villages, när du har tagit bort det fientliga hotet, leta efter frön som planterats i marken. Dessa kan vara korn och/eller lin, även om korn vanligtvis är vanligare. Detta är den enda metoden för att förvärva båda ingredienserna, men när du har dem kan du återvända till din bas och starta en gård för att odla mer. Vi kan hjälpa dig med hur du planterar frön i Valheim där.

Valheim korn förklarade

Vad gör man med korn i Valheim? Om du inte planterar det i marken för att odla mer korn, då vill du tillverka kornmjöl med en väderkvarn. Detta är basingrediensen för fyra livsmedel; Blodpudding, fiskwrap, bröd och Lox-köttpaj. Det här är några av de mest användbara matvarorna i spelet, så de är värda att skapa om du har tillräckligt med korn.

Valheim lin förklarade

Lin, å andra sidan, är inte alls en matvara. När du har ett spinnhjul kan du använda lin på den för att skapa lintråd, som krävs för alla slags rustningar och vapen. Black Metal Sword, Atgeir, Axe och Knife kräver alla lintråd, liksom vadderade Greaves, Cuirass och Helmet. Linen Cape och Porcupine behöver det också, så det är viktigt för några av de starkaste redskapen i spelet.

Lämna ett svar